کد خبر: ۳۳۹۶۸۰
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۵ - ۲۳ بهمن ۱۴۰۲ - 2024February 12
علاوه‌بر محدود کردن دسترسی مردم به اطلاعات و ارتباطات، ضررهای اقتصادی قابل‌توجهی نیز به کشور وارد شده است. بسیاری از کسب‌و‌کارهای آنلاین در ایران به دلیل قطعی اینترنت با مشکلاتی روبه‌رو شده‌اند.
شفا آنلاین>سلامت>قطعی اینترنت می‌تواند به‌طور قابل توجهی به فعالیت آنها آسیب برساند. به عنوان مثال در سال ۲۰۲۱، قطعی اینترنت در کشور هند به مدت ۲۴ ساعت، ۵/ ۴ میلیارد دلار ضرر اقتصادی به این کشور وارد کرد. ایران در سال‌های اخیر شاهد قطعی‌های متعدد اینترنت بوده است.

به گزارش شفا آنلاین:علاوه‌بر محدود کردن دسترسی مردم به اطلاعات و ارتباطات، ضررهای اقتصادی قابل‌توجهی نیز به کشور وارد شده است. بسیاری از کسب‌ و‌ کارهای آنلاین در ایران به دلیل قطعی اینترنت با مشکلاتی روبه‌رو شده‌اند. به عنوان مثال در سال ۱۴۰۱، قطعی اینترنت در آبان‌ماه، ۲۰ هزار میلیارد تومان ضرر به کسب‌و‌کارهای آنلاین ایرانی وارد کرد. ایران به عنوان کشوری با ضریب نفوذ بالای اینترنت، وابستگی زیادی به اینترنت دارد و در اثر قطعی اینترنت ضرر اقتصادی بیشتری متحمل می‌شود. امروزه، اینترنت در بسیاری از بخش‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایران نقش حیاتی دارد و قطعی آن تمام این بخش‌ها را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. همچنین راه‌اندازی مجدد اینترنت پس از قطعی، پرهزینه است و به بیت‌المال ضرر می‌زند. این هزینه‌ها شامل تعمیرات زیرساخت‌ها، جبران خسارت به اپراتورها و ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی است.

محدودیت‌ها و اختلال‌های اینترنتی که تا نیمه سال میلادی ۲۰۲۲ با تحمیل ضرر ۷/ ۵ میلیون دلاری، ایران را به رتبه دهمین کشور متضرر جهان از این نظر رسانده بود، حالا تا پایان سال ۲۰۲۳، با ضرر اقتصادی ۳/ ۹۲۰ میلیون دلاری، ایران را به رتبه سومین کشور جهان در این رتبه‌بندی رسانده‌ است.

همچنین به‌ دلیل قطعی‌های اینترنتی اعمال‌شده از سوی دولت‌ها در سال میلادی گذشته، بیش از ۹ میلیارد دلار به اقتصاد جهانی ضرر وارد شده است.

براساس گزارش نهاد «top10vpns»، در سال گذشته میلادی، روسیه با ۰۲/ ۴ میلیارد دلار، بیشترین ضرر اقتصادی ناشی از قطع و اختلال عمدی را تجربه کرده است و پس از آن کشور اتیوپی با ۵۹/ ۱ میلیارد دلار و سپس ایران با ۳/ ۹۲۰ میلیون دلار، در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

گزارش این نهاد نشان می‌دهد که در سال گذشته میلادی، ۱۹۶ خاموشی عمدی اینترنت در ۲۵ کشور جهان اتفاق افتاده و طول مدت اختلال‌های اینترنتی اعمال‌شده از سوی دولت‌ها در این سال به ۷۹ هزار و ۲۳۸ ساعت رسیده است. بر این ‌اساس در سال۲۰۲۳، اینترنت جهان به‌ مدت ۲۵ هزار و ۵۳۵ ساعت خاموش بوده و ۷۴۷ میلیون نفر از مردم جهان در این مدت تحت تاثیر قطعی‌های عمدی اینترنت قرار گرفته‌اند.

در میان شبکه‌ های اجتماعی، پلتفرم «ایکس» رکورد بیشترین میزان فیلترینگ و محدودیت را دارد. این پلتفرم با ۱۰ هزار و ۶۸۳ ساعت اختلال عمدی، در رتبه اول قرار گرفته که ۱۸ درصد بیشتر از «اینستاگرام» و ۲۶ درصد بیشتر از «تیک‌تاک» بوده است. براساس گزارش این نهاد، در سال گذشته، میزان خسارت واردشده به اقتصاد ایران از طریق فیلترینگ ۷۷۳ میلیون دلار بود که با نرخ دلار در سال گذشته (۳۰ هزار تومان)، ضرری ۲۳ هزار میلیارد تومانی به اقتصاد وارد شد.

آمار منتشر‌شده از سوی وب‌سایتTOP10VPNS نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۲ میلادی، ۱۱۴ مورد قطعی اینترنت در ۲۳ کشور جهان اتفاق افتاد که در مجموع ضررهای ناشی از آنها به ۶۷/ ۲۴ میلیارد دلار رسید. مجموع زمان قطع اینترنت در این سال در سراسر جهان ۵۰ هزار و ۶۵ ساعت بود که نسبت به سال ۲۰۲۱، رشد ۴۵ درصدی داشت.

در سال۲۰۲۲ هم روسیه بیشترین ضرر ناشی از قطع عمدی اینترنت را به خود اختصاص داده بود که به ۵۹/ ۲۱ میلیارد دلار رسید. بعد از روسیه هم کشورهای میانمار و قزاقستان در رتبه‌های بعدی قرار داشتند.

این بررسی‌ها نشان می‌دهند که در طول نیمه اول سال ۲۰۲۳، در مجموع جهان شاهد ۸۱ مورد قطعی عمدی در ۱۴ کشور بود که مجموع ضرر اقتصادی این قطعی‌ها ۷۲/ ۱ میلیارد دلار بود. همچنین در ۶‌ماهه ابتدایی سال میلادی گذشته، ۱۷ هزار و ۹۰۱ ساعت قطعی عمدی اینترنت در سراسر جهان اعمال شد.

در نهایت ضروری است دولت ایران با اتخاذ رویکردی علمی و تخصصی به دنبال راهکارهای جایگزین برای مدیریت فضای مجازی باشد. سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های اینترنت می‌تواند به افزایش پایداری و ثبات اینترنت کمک کند. همچنین تدوین قوانین و مقررات مربوط به قطعی اینترنت یکی از مهم‌ترین راهکار‌هایی است که باید در اولویت قرار گیرد. این قوانین و مقررات باید به‌گونه‌ای باشد که ضرر اقتصادی ناشی از قطعی اینترنت را به حداقل برساند. همچنین دولت‌ها باید با سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های اینترنت و افزایش آگاهی عمومی، از ضررهای اقتصادی ناشی از قطعی اینترنت جلوگیری کنند. جهان صنعت


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: