کد خبر: ۳۳۹۳۷۷
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۶ - ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ - 2024February 06
الهه ابراهیمی
فارغ از وجود یا عدم وجود ظرفیت لازم برای حل مشکلات این حوزه در شرایط کنونی(تحریمی) در زمان تعیین‌شده، این سوال مطرح می‌شود که وزیر مربوطه برای حل این مسائل چه کرده و چه خواهد کرد؟

شفا آنلاین>سلامت>حدود یک ماه پیش بود که مجلس به وزارت بهداشت اولتیماتوم داد تا مشکل درمان و داروی مردم را حل کند. بر این اساس وزیر بهداشت و درمان مکلف شد تا پیش از اتمام سال، وضعیت دارو را به‌گونه‌ای اصلاح کند که آثار آن در جامعه مشهود باشد. فارغ از وجود یا عدم وجود ظرفیت لازم برای حل مشکلات این حوزه در شرایط کنونی(تحریمی) در زمان تعیین‌شده، این سوال مطرح می‌شود که وزیر مربوطه برای حل این مسائل چه کرده و چه خواهد کرد؟

۱۹ دی‌ماه امسال بود که با حضور وزیر بهداشت، کمیسیون بهداشت مجلس از وضعیت بغرنج حوزه سلامت و درمان گزارشی ارائه کرد. براساس این گزارش قیمت دارو در سال جاری در مقایسه با سال گذشته ۱۰۷درصد افزایش یافته که این افزایش قیمت حتی از متوسط تورم کشور هم بیشتر است. همچنین برای حدود ۱۵۰ قلم دارو در کشور محدودیت‌ اعمال شده است و ۶۵ قلم دارو نیز کمبود جدی دارد. این موارد تنها بخشی از مشکلات حوزه درمان کشور است زیرا در کنار مشکلات و کمبود دارو و گرانی آن، کادر درمان و نیروهای متخصص با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند که خروجی آن رشد بی‌رویه مهاجرت این قشر از جامعه است. این وضعیت انقدر نگران‌کننده است که کارشناسان این حوزه نسبت به کمبود کادر درمان و پزشکان متخصص در چندسال آینده تذکر داده‌اند و صراحتاً اعلام کرده‌اند که در صورت تداوم این رویه باید شاهد جذب یا واردات پزشک باشیم.

اگر نگاه کلان‌تر به حوزه بهداشت و درمان داشته باشیم مصداق برای بغرنج بودن شرایط بی‌شمار است که بخش مهمی از آن به دلیل اعمال تحریم‌ها است و بخش مهم دیگر آن به حوزه مدیریتی بازمی‌گردد. بنابراین مشکلات جدی در وزارتخانه بهداشت و درمان وجود دارد و انتظار همگان از دولت مردمی این است که به صورت جهادی مسائل و مشکلات را احصا و برطرف کنند. حال در شرایطی که امید می‌رود مشکلات این حوزه برطرف شود و شاهد انتشار و اطلاع‌رسانی درباره آن باشیم، روز گذشته وزیر بهداشت از ممنوعیت جدی برای کادر درمان و به‌خصوص پزشکان خبر داد. بنا به اظهارات عین‌اللهی کاشت ناخن و مژه برای پزشکان، پرستاران و تمامی پرسنل بیمارستانی ممنوع شده و در صورت مشاهده با متخلفان برخورد می‌شود. برای این اظهارنظر وزیر آن‌هم در فضای کنونی شاید لازم باشد به دولت سیزدهم و حامیان آن تبریک گفت. اما حقیقت تلخ آن است که ورود وزیر بهداشت به این موضوع و بیان کردن آن را نمی‌توان با هیچ واژه‌ای بیان و تفسیر کرد.

به هر حال رعایت چارچوب‌های جمهوری اسلامی در محیط کار امری الزامی است اما هرگز پیش‌بینی نمی‌شد که روزی از تریبون‌های رسمی از فردی در جایگاه وزارت، درباره کاشت ناخن و مژه سخنی را بشنویم. این در حالی است که مردم انتظار دارند اگر روزی به داروخانه مراجعه کردند با اطمینان به عملکرد وزیر بهداشت نگرانی از نبود یا کمبود دارو نداشته باشند. انتظار بر این است اگر امروز دارویی خریداری شد، ماه آینده نیز با همان قیمت تهیه شود. مردم انتظار دارند اگر روزی خود یا عزیزان‌شان بیمار شدند، نگرانی برای کمبود دکتر متخصص برای تشخیص درست نداشته باشند، مهمتر آنکه انتظار بر این است که مردم، گرفتار نبودِ تخت خالی نباشند. این انتظار زیادی نیست!

خواسته پزشکان و کادر درمان و پرستاران نیز از وزارت بهداشت و مسئولان امر انتظارات مهمی است. بسیاری از آنها امیدوارند که با حل مشکلات معیشتی‌شان و رفع نگرانی‌‌هایشان از آینده، بتوانند در کشورشان بمانند و در کنار خانواده‌هایشان خدمت کنند.

تمامی مردم از وزیر بهداشت و دولت انتظار دارند در شرایط تورمی و گرانی‌ها نگرانی برای تامین هزینه درمان نداشته باشند.

کاش آقای وزیر دغدغه‌اش برای تمام مردم بود نه عده‌ای خاص که از تریبون رسانه همسو با دولت، درخواستی درباره مسائل شخصی دیگران داشته باشد.

پینوشت:

ممنوعیت کاشت ناخن و مژه برای پرسنل بیمارستان و مراکز درمانی یکی از مطالباتی است که مخاطبان خبرگزاری فارس در پویش های متعددی خواستار آن شدهاند.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: