رئیس کل بانک مرکزی چندی پیش صراحتا اعلام کرد که خواستار کنترل قیمت دلار در محدوده کنونی است و بازار ارز را مدیریت میکند. ماموریتی که فرزین تاکنون از پس آن به خوبی برآمده و توانسته قیمت دلار را مهار کند. اما کارشناسان اقتصادی هشدار میدهند که چنین کاری موقتی است و در نهایت واقعیتهای اقتصادی مسیر حرکت دلار را تعیین میکند.
از طرف دیگر امروز بازار در انتظار تعیین تکلیف کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس بود. اما مجلس به این کلیات رای مثبت نداد و آن را رد کرد.
از طرف دیگر، روز گذشته رئیس سازمان برنامه و بودجه موضع جدیدی درباره دلار و واردات خودرو گرفته و گفته بود اختصاص ۲ تا ۳ میلیارد دلار از منابع ارزی کشور در سال ۱۴۰۳ به واردات خودرو به صرفه و صلاح کشور نیست. گفتهای که سیگنال جدیدی به بازار ارز داده و به این معنا برداشت شده است که دولت محدودیت منابع ارزی دارد و در این میان ترجیح میدهد این منابع محدود صرف واردات خودرو نشود.
حالا باید منتظر ماند و دید دولت قرار است چه تغییراتی در بودجه ایجاد کند و آن را دوباره به مجلس بفرستد.
اما سرنوشت قیمت دلار چه میشود؟ دو دیدگاه در بازار کنونی وجود دارد. میثم رادپور، کارشناس بازار مالی در این مورد میگوید دلار قبل از آغاز روند صعودی خود، چند قدم به عقب بر میدارد و قیمت آن کاهش پیدا میکند و در صورت شروع روند نزولی، دلار مناطقی مثل ۴۶ و حتی ۴۵ هزار تومانی را نیز میبیند. اما از همین محل، افزایش قیمت دلار آغاز میشود و دلار به سطوح بالاتر میرسد.
اما برزو حقشناس، کارشناس اقتصادی با اشاره به ددلاین زمانی ۱۰ آذر تا ۱۰ دی که منطقه حساسی است، به تجارتنیوز گفت: «مقطع مورد اشاره بازه زمانی ماه آخر سال میلادی است و در این مقطع وقت تسویه حسابهای بینالمللی شرکتهاست. بنابراین درخواست برای ارز بالا میرود.»
وی افزود: «با وجود هشدارهای داده شده توسط کارشناس اقتصادی اما بازارساز تلاش دارد این حباب منفی را بیشتر کند. باید در نظر داشت قبل از شروع حرکت بعدی، شاید دلار حرکتی به سمت بازه ۴۷ تا ۴۸ هزار تومان هم داشته باشد. این احتمال برای یکی دو هفته آینده وجود دارد، اما معمولا این گپها بیشتر از دو سه روز دوام نخواهد داشت.»
وی افزود: «همزمان بازارساز تلاش دارد هم با تزریق دلار و هم با تزریق اخبار قیمت دلار را بشکند. این در حالی است که ارزش ذاتی دلار در بازه ۶۰ تا ۶۱ هزار تومان است. تلاش سیاستگذار و سوق دادن قیمت به سمت کریدور ۴۰ هزار تومانی برای ثبات دلار، این گپ منفی را بیشتر میکند.»