کد خبر: ۳۳۶۵۳۷
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۰ - ۲۰ آذر ۱۴۰۲ - 2023December 11
روستاهای جاده چالوس به‌همراه جاذبه‌های طبیعی و تاریخی اطراف آن‌ها، زیباترین جاهای دیدنی جاده چالوس هستند.

شفا آنلاین>عمومی>روستاهای جاده چالوس از بهترین مقاصد طبیعت‌گردی و پیک نیک‌های یک روزه تهران و کرج هستند. اطراف این روستاها را جاذبه‌های متنوعی پوشانده‌اند که از مهم‌ترین جاهای دیدنی جاده چالوس به شمار می‌روند. سراسر مسیر این جاده از ابتدای آن در شرق شهر کرج تا شهر چالوس در استان مازندران، مملو از درختان سرسبز و کوه‌ها و دره‌های تودرتو است که ترکیبی تماشایی از جاذبه‌های طبیعی را مقابل چشم گردشگران به نمایش می‌گذارند.

به گزارش شفا آنلاین:هرکدام از روستاهای جاده چالوس ظرفیت‌های قابل‌توجهی برای گردشگری دارند که برای بازدید از همه آن‌ها باید بارها راهی این جاده شد؛ جاده‌ای که به یکی از زیباترین جاده‌های ایران مشهور است. برخی دیدنیهای جاده چالوس و روستاهای آن، در ارتفاعات پرپیچ‌وخم کوهستانی قرار گرفته‌اند و برخی روستاها نیز در فاصله کوتاهی از این جاده قرار دارند.

برای آشنایی با روستاها و جاهای دیدنی جاده چالوس و بهترین مسیرهای دسترسی به آن‌ها در این مقاله با ما همراه شوید. در ادامه، جاذبه‌های طبیعی هر یک از روستاهای جاده چالوس را نیز به شما معرفی خواهیم کرد تا برای گشت‌وگذار در طبیعت زیبای این جاده، به‌خوبی برنامه‌ریزی کنید.

ارنگه

  • آدرس: استان البرز، شهرستان کرج، بخش آسارا، دهستان ارنگه (مشاهده روی نقشه)
  • ورودی جاده روستا: کیلومتر ۲۱ جاده چالوس در مسیر جنوب به شمال
  • ورودی از ضلع شرقی جاده چالوس
  • فاصله روستا از جاده چالوس (طول مسیر جاده فرعی): حدود ۴ کیلومتر

روستای ارنگه از بزرگ‌ترین و معروف‌ترین روستاها در محدود آسارا در جاده چالوس است که جاذبه‌های طبیعی و دیدنی‌های متنوعی در گوشه‌وکنار آن قرار دارند. موقعیت جغرافیایی مناسب ارنگه سبب پیدایش چشمه‌ها و آبشارهایی در بخش‌های مختلف این دهستان شده است.

روستای ارنگه با چشم انداز کوهستان از نمای بالا، منبع عکس: صفحه اینستاگرام tehran_gardi1401، عکاس نامشخص


وسایل نقلیه شخصی به‌راحتی می‌توانند به روستای ارنگه تردد کنند. مسیر فرعی این روستا در بخش‌هایی خاکی و در برخی قسمت‌ها آسفالت است و از جوار روستاهای مختلف می‌گذرد. برای بازدید از جاهای دیدنی ارنگه باید پس از پارک خودرو در روستا، با پای پیاده به گشت‌وگذار در بخش‌های مختلف آن بپردازید.

از زیباترین جاذبه‌های روستای ارنگه می‌توان به باغ‌های سرسبز و زیبای آن اشاره کرد. اگر در فصل‌های بهار و تابستان به این روستا سفر کنید، با منظره‌ای از درختان پرشکوفه و رنگارنگ از میوه روبه‌رو خواهید شد؛ اما تماشای طبیعت هزاررنگ ارنگه در پاییز نیز خالی از لطف نیست. قبرستان تاریخی روستای ارنگه نیز در شمالی‌ترین بخش این روستا، از مهم‌ترین دیدنیهای آن به شمار می‌رود. 

آبشار هفت چشمه

از معروف‌ترین جاذبه‌های طبیعی روستای ارنگه می‌توان آبشار هفت چشمه را نام برد که آن را با نا‌م‌های «ارنگه» و «آدران» نیز می‌شناسند. آبشار هفت چشمه در بالادست روستا و رودخانه ارنگه قرار دارد و با حرکت در امتداد رودخانه ارنگه، به این آبشار خواهید رسید. 

آبشار هفت چشمه و حوضچه های پایین آن از نمای نزدیک، منبع عکس: صفحه اینستاگرام tehran_gardi1401، عکاس نامشخص


دلیل نام‌گذاری آبشار هفت چشمه، قرارگیری هفت آبشار با ارتفاع‌های پنج تا هفت متر در راستای یکدیگر با منبع چشمه‌ای است. چشمه‌های جوشان در دل کوهستان‌های مشرف به دهستان ارنگه، آبشار زیبای هفت چشمه را به وجود آورده‌اند. طبیعت‌گردان بسیاری در طول سال و به‌خصوص در فصول بهار و تابستان از این آبشار بازدید می‌کنند. 

هریجان

  • آدرس: استان مازندران، شهرستان چالوس، بخش مرزن آباد، دهستان کوهستان (مشاهده روی نقشه)
  • ورودی جاده روستا: کیلومتر ۹۲ جاده چالوس در مسیر جنوب به شمال
  • ورودی از ضلع شرقی جاده چالوس
  • فاصله روستا از جاده چالوس (طول مسیر جاده فرعی): حدود ۴ کیلومتر

روستای هریجان یکی از بکرترین روستاهای جاده چالوس در نزدیکی مرزن آباد و منطقه کلاردشت است. دسترسی به روستای هریجان از جاده‌ای فرعی و خاکی در فاصله چهار کیلومتری شمال منطقه «سیاه بیشه» انجام می‌شود.

کلبه روستایی در ارتفاعات سرسبز و بکر روستای هریجان با چشم انداز کوهستان، منبع عکس: صفحه اینستاگرام marzanabadfestival، عکاس: اسماعیل احمدی


«امامزاده شاهزاده محمود» بقعه‌ای تاریخی در روستای هریجان است که میان ساکنان این روستا جایگاه ویژه‌ای دارد. ارتفاعات اطراف روستای هریجان مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع هستند. حیات وحش متنوع و گونه‌های مختلف گیاهی در اطراف این روستا به چشم می‌خورند. پیاده‌روی و طبیعت‌گردی در این مناطق، تفریحی بسیار لذت‌بخش برای علاقه‌مندان به طبیعت‌گردی به شمار می‌رود. در صورت برپایی کمپ در مناطق اطراف روستای هریجان آتش روشن نکنید و برای طبیعت‌گردی تنها در مسیرهای مشخص پاکوب، قدم بگذارید یا اتراق کنید.

آبشار هریجان

برای دسترسی به آبشار هریجان در بخش غربی روستا و در قلب منطقه حفاظت‌شده هریجان باید در مسیری کوهستانی مسافتی در حدود ۱۵ دقیقه را طی کنید؛ اما مسیر کوهنوردی تا قسمت تاج‌ آبشار طولانی‌تر است. آبشار هریجان از زیباترین آبشارها در استان مازندران به شمار می‌رود؛ آبشاری با چند تاج که ارتفاع کوتاه‌ترین آن‌ها به ۹ متر می‌رسد.

آبشار هریجان در مسیر کوهستانی سرسبز از نمای دور، منبع عکس: صفحه اینستاگرام lemraaski، عکاس نامشخص


در نظر داشته باشید که برای گشت‌وگذار در اطراف آبشار هریجان باید از اداره محیط زیست چالوس مجوز تردد در منطقه حفاظت‌شده را دریافت کنید. بهترین زمان بازدید از این آبشار اواسط فصل بهار است. با توجه به آب‌وهوای سردسیر روستای هریجان، در فصل تابستان نیز می‌توانید برای تماشای زیبایی‌های آبشار این روستا و مناطق اطراف آن به این نواحی سفر کنید. بازدید از روستا و‌ آبشار هریجان در فصل‌های پاییز و زمستان مناسب نیست. عبور از مسیر کوهستانی این آبشار نیز تنها برای افراد با آمادگی بدنی نسبی امکان‌پذیر است.

کندلوس

  • آدرس: استان مازندران، شهرستان نوشهر، بخش کجور، دهستان زانوس رستاق (مشاهده روی نقشه)
  • ورودی جاده روستا: کیلومتر ۱۴۰ جاده چالوس در مسیر جنوب به شمال
  • ورودی از ضلع شرقی جاده چالوس
  • فاصله روستا از جاده چالوس (طول مسیر جاده فرعی): ۴۲ کیلومتر

روستای کندلوس، از زیباترین روستاهای کوهستانی در شهرستان نوشهر مازندران و نزدیکی جاده چالوس، با محیطی پاکیزه و زیبا همراه با سنگ‌فرش‌ها و گل‌کاری‌های تماشایی، گردشگران بسیاری را به‌سمت خود می‌کشاند. 

منظره روستای کندلوی از چشم انداز موزه مردم شناسی کندلوس از نمای بالا، منبع عکس: صفحه اینستاگرام f.6441، عکاس نامشخص


مسیر دسترسی به روستای کندلوس پس از مرزن آباد و از دوراهی کجور آغاز می‌شود. جاده روستای کندلوس آسفالت است و از مناظری زیبا با طبیعت تماشایی عبور می‌کند.

گشت‌وگذار در روستای کندلوس و بازدید از طبیعت اطراف آن از بهترین سرگرمی‌ها در سفر به این روستا است. از زیباترین جاهای دیدنی روستای کندلوس می‌توان آبشار کندلوس (با ارتفاع ۱۰ متر در زمان پرآبی) در فاصله پنج کیلومتری از روستا در دل جنگل را نام برد. موزه مردم‌شناسی کندلوس (با نمایش انواع لباس‌های محلی و پوشاک اصیل بومی، نمونه‌هایی از کتب و نسخ خطی، مجسمه‌های دست‌ساز و نقاشی‌های سنتی، انواع ظروف و ابزارآلات فلزی، سفالی و چوبی) و موزه گیاهان دارویی کندلوس از دیگر دیدنیهای روستای کندلوس هستند.

بخش‌های مختلف موزه مردم شناسی کندلوس

خور

  • آدرس: استان البرز، شهرستان کرج، دهستان آسارا (مشاهده روی نقشه)
  • ورودی جاده روستا: کیلومتر ۲۰ جاده چالوس در مسیر جنوب به شمال
  • ورودی از ضلع شرقی جاده چالوس
  • فاصله روستا از جاده چالوس (طول مسیر جاده فرعی): ۱۳٫۶ کیلومتر

روستای خور، در نزدیکی جاده چالوس، به‌دلیل دسترسی به قله‌های محبوب کوهنوردان و نزدیکی به تهران، انتخاب مناسبی برای طبیعت‌گردان نزدیک پایتخت به شمار می‌رود. جاده فرعی این روستا از خروجی ارنگه در جاده چالوس آغاز می‌شود. گرچه این مسیر آسفالت است، پیچ‌وخم‌های بسیار زیاد، آن را به یکی از مسیرهای پرخطر فرعی در جاده چالوس تبدیل کرده‌اند. 

طبیعت سرسبز روستای خور با چشم انداز آبشار خور، منبع عکس: پینورست، عکاس نامشخص


روستای خور در منطقه‌ای به ارتفاع بیش از ۲,۸۰۰ متر از سطح دریا قرار دارد و بسیار سردسیر است. مسیر دسترسی به قله کوهستانی «گندم چال»، از مسیرهای کوهنوردی معروف در استان البرز، از روستای خور آغاز می‌شود. از دیگر عرصه‌های کوهستانی محبوب میان ورزشکاران در نزدیکی روستای خور می‌توان قله «پهنه حصار» را نام برد.


در روستای خور قبرستانی تاریخی نیز وجود دارد که علاقه‌مندان به بازدید از جاذبه‌های تاریخی در سفر به این منطقه زمانی را به بازدید از این قبرستان اختصاص می‌دهند. محققان با بررسی قدمت سنگ قبرهای این گورستان، قدمت این روستا را در حدود ۸۰۰ سال تخمین می‌زنند. بقعه امامزاده شاهزاده عسگری (ع) که از آن با نام امامزاده خور نیز یاد می‌کنند، در جوار این قبرستان در بخش جنوب غربی روستای خور قرار دارد.

آبشار خور

آبشار خور به نظر بسیاری از طبیعت گردان یکی از زیباترین آبشارهای منطقه ارنگه در نزدیکی جاده چالوس است. ارتفاع این آبشار در فصل پرآبی به حدود ۵۰ متر می‌رسد که بلندترین آبشار در استان البرز است. آبشار خور از فراز صخره‌ای بزرگ به دشت سرازیر می‌شود.

آبشار خور میان کوهستان بلند و درختان سبز، منبع عکس: صفحه اینستاگرام mak4566، عکاس نامشخص


برای بازدید از آبشار خور باید از روستای خور در مسیر کوهستانی پهنه حصار، کوهنوردی را آغاز کنید. مسیر دسترسی به این آبشار چندان سخت نیست؛ اما برای عبور از آن باید آمادگی بدنی نسبی داشته باشید. طول این مسیر بین یک تا دو ساعت با توجه به آمادگی بدنی گردشگران متفاوت خواهد بود. آبشار خور از اواخر فصل پاییز یخ می‌زند و زیبایی آن دوچندان می‌شود. در طول زمستان کوهنوردان علاقه‌مند به یخ نوردی با تجهیزات مناسب، خود را به این آبشار یخی می‌رسانند؛ زیرا آبشار خور از بهترین مقاصد یخ نوردی در ایران به شمار می‌آید.

پیست اسکی خور

پیست اسکی خور در نزدیکی روستا محلی مناسب برای لذت از ورزش‌های زمستانی در طول ماه‌های سرد سال است. این پیست نخستین بار در سال ۱۳۵۰ آغاز به کار کرد؛ اما پس از نزدیک به یک دهه فعالیت تعطیل شد. پیست اسکی خور در سال ۱۳۸۸ با تغییرات کامل و بازسازی‌های گسترده در اختیار علاقه‌مندان به ورزش اسکی قرار گرفت.

پیست اسکی خور پوشیده از برف و آماده اسکی، منبع عکس: صفحه اینستاگرام extreme.adventurer، عکاس نامشخص


ارتفاع پیست اسکی خور در طول مسیر آن از ایستگاه نخست تا قله، بین ۲,۴۰۰ تا ۲,۸۵۰ متر بالاتر از سطح دریا است؛ اما مسیر کوهنوردی با شیب ملایم تا ارتفاع تقریبی ۳,۴۰۰ متر امتداد دارد. این پیست امکانات مناسبی مانند ماشین‌های برف روب، تله اسکی بشقابی، مدرسه اسکی و رستوران دارد. گنجایش پیست اسکی خور برای پذیرش ۱,۳۰۰ ورزشکار مناسب است و این پیست از بزرگ‌ترین پیست‌ های اسکی اطراف تهران به شمار می‌رود.

کندر

  • آدرس: استان البرز، شهرستان کرج، دهستان آسارا (مشاهده روی نقشه)
  • ورودی جاده روستا: کیلومتر ۶ جاده چالوس در مسیر جنوب به شمال
  • ورودی از ضلع شرقی جاده چالوس
  • فاصله روستا از جاده چالوس (طول مسیر جاده فرعی): ۸ کیلومتر

روستای کندر روستایی خوش آب‌وهوا در نزدیکی کرج است. از این روستا به‌عنوان یکی از بهترین تفرجگاه‌های نزدیک کرج، به‌خصوص در فصل بهار، یاد می‌کنند. سراسر روستای کندر را باغ‌های میوه و مزارع سرسبز پوشانده‌اند.

طبیعت پاییزی روستای کندر در دامنه کوهستان از نمای دور، منبع عکس: صفحه اینستاگرام gardesh_land17، عکاس نامشخص


کوهستان‌های اطراف روستای کندر («کی خسرو»، «قبله»، «عمر کوشان»، «سیاه کمر» و «لیز») با آب‌وهوای لطیف کوهستانی، مقصدی مناسب برای علاقه‌مندان به کوهنوردی هستند. از دیگر جاذبه‌های روستا می‌توان به گورستان تاریخی زرتشتیان کندر، آبشار کندر، چشمه‌های متعدد («بالا محله» و «چشمه گل»)، رودخانه دره گدا یا «درسیلگ»، دو امامزاده به نام‌های «امامزاده طاهر (ع)» و «امامزاده عبدالله (ع)» با قدمتی از قرن هفتم هجری قمری و منطقه «چهل بی‌بی» یا «چهل دختر» اشاره کرد.

دشت لاله های کندر

دشت لاله های کندر یا مزرعه لزور کندر، معروف‌ترین جاذبه طبیعی روستای کندر است. این مزرعه زیبا به همت ساکنان روستا و به هدف جلب گردشگران برای لذت از زیبایی‌های طبیعی در روستای کندر ساخته شده است و از سال ۱۳۹۹ فعالیت خود را آغاز کرد.

مزرعه لاله کندر هر سال فعالیت خود را از اواخر فروردین ماه آغاز می‌کند؛ البته هر سال پیش از اقدام به سفر به‌سمت روستای کندر می‌توانید زمان دقیق آغاز فعالیت این مزرعه را استعلام کنید. در دشت لاله‌های کندر تنوع بالایی از انواع لاله‌های رنگارنگ کاشته می‌شود. مزرعه لاله کندر در منتهی‌الیه غربی روستای کندر قرار دارد.

سینوا

  • آدرس: استان مازندران، شهرستان چالوس، بخش مرکزی، دهستان کلارستاق شرقی (مشاهده روی نقشه)
  • ورودی جاده روستا: کیلومتر ۱۵۸ جاده چالوس در مسیر جنوب به شمال
  • ورودی از ضلع غربی جاده چالوس
  • فاصله روستا از جاده چالوس (طول مسیر جاده فرعی): هم‌جوار با جاده چالوس

روستای سینوا با رودخانه‌هایی خروشان و چشمه‌هایی پرآب از زیباترین روستاهای جاده چالوس است. طبیعت این روستا در بهار به زیباترین حالت خود می‌رسد؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود که در این زمان از سال به این روستا سفر کنید.

نمایی از خانه های روستای سینوا از بام روستا، منبع عکس: صفحه اینستاگرام foshkour_village، عکاس نامشخص


پیک‌نیک و دوچرخه‌سواری در بخش‌های وسیعی از جنگل‌ها و مراتع اطراف روستای سینوا، رودخانه‌های «چالوس» و «سرد آبرود» در بخش غربی روستای سینوا و پیاده‌روی و طبیعت‌گردی در جنگل «فین» و تماشای آبشار فصلی و زیبای «آب شرشر» در بخش جنوب غربی روستا از محبوب‌ترین تفریحات گردشگران در این منطقه به شمار می‌روند.

آبشار سینوا در فصل بهار با منظره رودخانه زیر آن و بوته های سرسبز، منبع عکس: صفحه اینستاگرام lemraaski، عکاس نامشخص


مرداب هسل

مسیر دسترسی نیم ساعته به مرداب هسل، از معروف‌ترین جاذبه‌های طبیعی در نزدیکی روستای سینوا، از میان جنگل فین می‌گذرد. سطح آب مرداب هسل را جلبک‌های درخشانی پوشانده‌اند که در فصول مختلف سال تغییر رنگ می‌دهند. این جلبک‌ها در پاییز نارنجی می‌شوند و با آغاز زمستان به رنگ قرمز درمی‌آیند. این مرداب در طول فصل بهار سرسبزترین حالت خود را دارد و با شروع تابستان آب‌وهوای آن شرجی و حجم آب مرداب کم می‌شود.

مرداب هسل را با نام «تالاب کنیچال» نیز می‌شناسند. آب مرداب هسل از چشمه‌های جوشان زیرزمینی تامین می‌شود و هیچ رودخانه‌ای به آن نمی‌ریزد. در سال‌های کم بارش حجم آب مرداب هسل کاهش چشمگیری دارد و در زمان بارش‌های فصلی، سطح آب آن بالاتر می‌رود.

درختان مرداب هسل پوشیده در مه با چشم اندازی از مرداب، منبع عکس: صفحه اینستاگرام gardeshgari_mehr_iran، عکاس نامشخص


دلیر

  • آدرس: استان مازندران، شهرستان چالوس، بخش مرزن آباد، دهستان کوهستان (مشاهده روی نقشه)
  • ورودی جاده روستا: کیلومتر ۱۱۰ جاده چالوس در مسیر جنوب به شمال
  • ورودی از ضلع غربی جاده چالوس
  • فاصله روستا از جاده چالوس (طول مسیر جاده فرعی): ۲۲ کیلومتر

روستای دلیر جاده چالوس در منطقه مرزن آباد، به‌دلیل طبیعت بکر و جاذبه‌های طبیعی زیبا در گوشه‌وکنار آن، مقصدی محبوب میان گردشگران است. چشمه‌های طبیعی، کوهستان‌های خوش آب‌وهوا و رودخانه‌های خروشان، برخی از دیدنیهای روستای دلیر هستند. مسیر دسترسی به روستای دلیر از جاده‌ای کوهستانی با مناظر چشم‌نواز می‌گذرد. در طول این مسیر از «دره الیت»، از مسیرهای مناسب صخره‌نوردی برای ورزشکاران حرفه‌ای، خواهید گذشت که بسیار تماشایی و زیبا است. بهترین زمان سفر به این روستا از اواسط فصل بهار تا اواخر تابستان است.

خانه های کوهستانی روستای دلیر جاده چالوس زیر کوهستان های مه گرفته از نمای بالا، منبع عکس: صفحه اینستاگرام dalir.village، عکاس نامشخص


استخر آبگرم با خواص معدنی و درمانی بالا (در محیطی باز و بدون تجهیزات مناسب)، درخت گردو با قدمت بیش از ۲۰۰ سال، آسیاب قدیمی، جنگل‌ها، کوه‌ها، چشمه‌ها به‌ویژه «چشمه هفت خونی» و آبشارهای زیبا همچون «آبشار اوراز» در اطراف روستا از دیدنیهای دلیر هستند.

علاقه‌مندان به کوهنوردی در بازدید از روستای دلیر امکان صعود به قله‌های «لشگرک»، «ککی کت»، «کاتیلو» و «نرگس کش» را خواهند داشت. این کوه‌ها در بام قله خود دریاچه دارند که در صورت دسترسی به آ‌ن‌ها، لذت کوهنوردی شما دوچندان خواهد شد. طبیعت گردان نیز می‌توانند در روستای دلیر برای جنگل‌نوردی در جنگل «جینگاک سر» و اتراق در طبیعت زیبای این منطقه برنامه‌ریزی کنند.

حوضچه آبگرم روستای دلیر از نمای نزدیک، منبع عکس: صفحه اینستاگرام chalous_city، عکاس: یاسر فتاحی


بنفشه ده

  • آدرس: استان مازندران، شهرستان چالوس، بخش مرزن آباد، دهستان بیرون‌بشم (مشاهده روی نقشه)
  • ورودی جاده روستا: کیلومتر ۱۴۰ جاده چالوس در مسیر جنوب به شمال
  • ورودی از ضلع غربی جاده چالوس در شهر مرزن آباد
  • فاصله روستا از جاده چالوس (طول مسیر جاده فرعی): حدود ۱۱ کیلومتر

روستای بنفشه ده در نزدیکی کلاردشت و فاصله کوتاهی از جاده چالوس با طبیعتی زیبا و مناظری بکر، انتخابی مناسب برای طبیعت‌گردی است. روستای بنفشه ده با شروع فصل بهار سراسر پوشیده از بنفشه‌های زیبا می‌شود و نام این روستا را نیز به همین دلیل بنفشه ده انتخاب کرده‌اند. مسیر دسترسی به روستای بنفشه ده از جاده مرزن آباد به کلاردشت می‌گذرد. این جاده آسفالت مناسبی دارد و تنها در زمان بارندگی‌ها لغزنده می‌شود.

روستای کوهستانی بنفشه ده جاده چالوس پوشیده در مه، منبع عکس: صفحه اینستاگرام reahestate_kohsaran، عکاس نامشخص


در سفر به روستای بنفشه ده می‌توانید از جاهای دیدنی اطراف این روستا در منطقه کلاردشت نیز بازدید کنید. این روستا در فاصله تقریبی ۲۰ کیلومتری از جاده ییلاق «مازیچال»، از زیباترین ییلاقات مازندران، قرار دارد. 

جاده عباس‌آباد به کلاردشت از دیگر جاذبه‌های طبیعی در نزدیکی روستای بنفشه ده است که در حدود ۳۰ کیلومتر با این روستا فاصله دارد. در مسیر جاده عباس‌آباد ضمن لذت از طبیعت زیبا و بکر این منطقه، امکان اتراق در کافه‌های جنگلی و صرف غذاهای محلی و چای هیزمی را خواهید داشت.

دریاچه ولشت

دریاچه ولشت یکی از دریاچه‌های آب شیرین در استان مازندران و شهرستان چالوس است که در فاصله تقریبی ۱۲ کیلومتری از شمال شرقی روستای بنفشه ده قرار دارد. آب این دریاچه از بارش‌های سالانه و چشمه‌های زیرزمینی در بستر آن تامین می‌شود. گرداگرد دریاچه ولشت را کوهستان‌های بلند پوشانده‌اند که مانند دیوارهایی از این دریاچه حفاظت می‌کنند. این دریاچه محل زندگی گونه‌های مختلف آبزی مانند اردک ماهی، مار آبی، ماهی سفید و دیگر آبزیان است.

دریاچه ولشت زیر آسمان آبی از نمای دور، منبع عکس: جاباما، عکاس نامشخص


دریاچه ولشت امکانات اقامتی و رفاهی متنوعی دارد که از میان آن‌ها می‌توان کافه و رستوران، سوئیت‌های اقامتی، سکوهای برپایی کمپ، سرویس‌های بهداشتی، زمین بازی و تفریحات آبی را نام برد. پیاده‌روی و طبیعت‌گردی اطراف این دریاچه، عکاسی و ماهیگیری از جمله تفریحات مورد توجه گردشگران در دریاچه ولشت هستند. برای اتراق در اطراف این دریاچه بهترین زمان، واپسین روزهای فصل بهار تا اواخر تابستان است.

فشکور

  • آدرس: استان مازندران، شهرستان چالوس، بخش مرزن آباد، دهستان کوهستان (مشاهده روی نقشه)
  • ورودی جاده روستا: کیلومتر ۱۳۱ جاده چالوس در مسیر جنوب به شمال
  • ورودی از ضلع غربی جاده چالوس
  • فاصله روستا از جاده چالوس (طول مسیر جاده فرعی): حدود ۱۶ کیلومتر

روستای فشکور، از روستاهای تاریخی استان مازندران، در منطقه‌ای ییلاقی و سرسبز در استان مازندران قرار دارد و مسیر دسترسی به آن نیز از ییلاق‌های سرسبز و روستاهای مختلف می‌گذرد. عبور از این جاده در زمان بارش‌های سنگین می‌تواند خطرساز باشد.

خانه های روستای فشکور در ارتفاعات سرسبز و مه گرفته کوهستانی، منبع عکس: صفحه اینستاگرام shomal_foshkour، عکاس نامشخص


گورستانی تاریخی با بیش از ۱,۰۰۰ سال قدمت، آسیاب قدیمی «آیسورار»، رودخانه «آسیاب رود»، مراتع سرسبز، چشمه‌های جوشان، آبشارهایی خروشان همچون آبشار «مهازکمر»، دشت‌هایی پر از گل نظیر دشت «زردک»، کوهستان «زردکوه» و «بقعه امامزاده فضل فاضل» (آرامگاه یکی از نوادگان امام جعفر صادق (ع)) از جمله دیدنیهای روستای فشکور هستند.

در بسیاری از روزهای سال، روستای فشکور با مه غلیظ و ابر پوشیده می‌شود و منظره‌ای تماشایی به وجود می‌آورد. آب‌وهوای روستای فشکور در فصل‌های گرم سال نیز چندان بالا نمی‌رود و برای بازدید از این روستا در بیشتر روزها، باید لباس اضافی همراه داشته باشید.

سپهسالار

  • آدرس: استان البرز، شهرستان کرج، دهستان آسارا (مشاهده روی نقشه)
  • ورودی جاده روستا: کیلومتر ۴۳ جاده چالوس در مسیر جنوب به شمال
  • ورودی از ضلع سمت چپ جاده چالوس در مسیر جنوب به شمال
  • فاصله روستا از جاده چالوس (طول مسیر جاده فرعی): حدود ۳ کیلومتر

روستای سپهسالار یا روستای تکیه سپهسالار از بهترین مقاصد گردشگری در جاده چالوس و از جاهای دیدنی اطراف کرج است که برای بازدید از آن باید از ابتدای جاده چالوس در شهر کرج تا منطقه آسارا پیش بروید و از جاده محلی باریک آن، خود را به روستا برسانید.

طبیعت بکر روستای سپهسالار در مسیر رودخانه این روستا در دامنه کوهستان، منبع عکس: صفحه اینستاگرام its.life.plus، عکاس نامشخص


خانه‌هایی زیبا کنار باغ‌های پرمیوه، کوه‌های سرسبز با جاذبه‌های طبیعی بکر مانند چشمه‌های خروشان و آبشارهای زیبا و آرامگاهی تاریخی متعلق به امامزاده ابراهیم (ع) در غاری طبیعی از جمله دیدنیهایی هستند که در روستای سپهسالار خودنمایی می‌کنند.

در روستای سپهسالار رودخانه‌ای پرخروش نیز جریان دارد که اطراف آن مناطقی مناسب برای اتراق در طبیعت به شمار می‌روند. دره شمالی مشرف بر این رودخانه، ییلاقی خوش آب‌وهوا است. این دره در دامنه کوهستان «هفت خان» قرار دارد و سراسر آن را باغ‌های سرسبز پوشانده‌اند. کوه‌های این منطقه نیز برای صعود کوهنوردان حرفه‌ای مناسب هستند. از مهم‌ترین ویژگی‌های کوهستان‌های این نواحی می‌توان، به خاک سرخ رنگ آن‌ها اشاره کرد.

آبشار سپهسالار

برای بازدید از آبشار سپهسالار، از زیباترین جاذبه‌های طبیعی روستای تکیه سپهسالار، باید در خلاف جهت رودخانه سپهسالار، از پشت امامزاده روستا، مسیر خود را آغاز کنید. در مسیر انتهایی رودخانه به‌سمت روستای سپهسالار، آبشارهای بزرگ و کوچکی به چشم می‌خورند. با ادامه مسیر در بالادست این رودخانه پس از طی مسافتی بین یک ساعت تا یک ساعت و نیم، به آبشار سپهسالار خواهید رسید.

آبشار زیبای سپهسالار میان صخره های بلند و تنگه باریک از نمای دور، منبع عکس: صفحه اینستاگرام its.life.plus، عکاس نامشخص


آبشار سپهسالار در تنگه‌ای بکر قرار دارد. هرچه در مسیر دسترسی به این آبشار در تنگه پیش بروید، مسیر پیش روی شما باریک‌تر و پر شیب‌تر می‌شود. آبشار سپهسالار در طول فصل پرآبی در حدود ۲۰ متر ارتفاع دارد. دو طرف این آبشار صخره‌هایی بزرگ قرار گرفته‌اند که آب از میان آن‌ها به پایین می‌ریزد. بهترین زمان برای بازدید از آبشار سپهسالار از اواخر بهار تا واپسین روزهای تابستان است و روزهای میانی هفته مسیر دسترسی به این نواحی نسبت به روزهای پایانی هفته بسیار خلوت‌تر می‌شود.

ناتر

  • آدرس: استان مازندران، شهرستان چالوس. بخش مرزن آباد، دهستان کوهستان (مشاهده روی نقشه)
  • ورودی جاده روستا: کیلومتر ۱۲۵ جاده چالوس در مسیر جنوب به شمال
  • ورودی از ضلع غربی جاده چالوس
  • فاصله روستا از جاده چالوس (طول مسیر جاده فرعی): حدود ۲۰ کیلومتر

روستای ناتر از بهترین گزینه‌های طبیعت‌گردی در محدوده مرزن آباد در جاده چالوس و از بهترین روستاهای مازندران برای سفر است. این روستا از قدیمی‌ترین روستاهای مازندران به شمار می‌رود و باستان‌شناسان قدمت این آبادی را در حدود ۲۵۰۰ سال تخمین زده‌اند. برای دسترسی به روستای ناتر باید مسیر پرپیچ‌وخم کوهستانی در جاده‌ای فرعی را طی کنید. بهترین زمان برای سفر به این روستا و بازدید از جاذبه‌های طبیعی آن از اوسط بهار تا اواخر تابستان است.

روستای ناتر. منبع عکس: صفحه اینستاگرام nater_ziba، عکاس نامشخص


خانه‌هایی سنتی، کاه‌گلی با سقف شیروانی و معماری قدیمی، چشمه‌های جوشان («لنا»، «قلقله» و «آب معدنی داریو» در منطقه ییلاقی «کندیچال») و بقعه هشت‌ضلعی «امامزاده فاضل» از دیدنیهای روستای ناتر به شمار می‌آیند.

ییلاق‌های اطراف روستای ناتر نیز گزینه‌هایی مناسب برای گشت‌وگذار اطراف این آبادی هستند. ییلاق‌های کندیچال و «بارینگتون» از مهم‌ترین ییلاق‌های این نواحی به شمار می‌روند. آبشار بارینگتون در فاصله سه کیلومتری از غرب روستای ناتر و در ییلاق بارینگتون قرار دارد. مسیر دسترسی به این آبشار از زیباترین مسیرهای طبیعت‌گردی در استان مازندران است.

واریان

  • آدرس: استان البرز، شهرستان کرج، دهستان آسارا (مشاهده روی نقشه)
  • ورودی جاده روستا: کیلومتر ۲۷ جاده چالوس در مسیر جنوب به شمال
  • ورودی از ضلع شرقی جاده چالوس
  • دسترسی از مسیر آبی دریاچه سد امیرکبیر (کمتر از ۲ کیلومتر)

روستای واریان تنها روستای ایران با مسیر دسترسی آبی است. دسترسی به این روستا با قایق‌های در حال تردد در دریاچه سد کرج امکان‌پذیر است. پیش از احداث سد امیرکبیر، روستای واریان در بستر کنونی سد قرار داشت و جاده‌ای فرعی دسترسی به آن را میسر می‌کرد. این روستا میان کوه‌های سربه‌فلک‌کشیده قرار دارد که هم‌چون حصاری این روستا را در برگرفته‌اند.

چشم انداز روستای واریان از دریاچه سد امیرکبیر در جوار کوهستان، منبع عکس: صفحه اینستاگرام karaj.yal، عکاس نامشخص


دسترسی محدود به روستای واریان، این آبادی را در دسته بکرترین روستاهای جاده چالوس قرار داده است. در واقع ورود به این روستا برای همه گرشگران مجاز نیست و تنها افراد بومی یا دارای مجوز تردد، امکان ورود به روستای واریان را خواهند داشت. در روستای واریان هیچ وسیله نقلیه‌ای تردد نمی‌کند. بهترین زمان برای بازدید از این روستا از اواسط فصل بهار تا واپسین روزهای فصل تابستان است.

سراسر روستای واریان را باغ‌های سرسبز میوه پوشانده است. «دریاچه سد امیر کبیر» یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های طبیعی این منطقه به شمار می‌رود. تنوع ماهی‌ها در این دریاچه بالا است و امکان ماهیگیری در آن نیز وجود دارد. گردش در دامنه‌های سرسبز و مراتع اطراف این روستا و کوهنوردی و سنگ‌نوردی در مسیر قله «شاه دژ» با بیش از ۲,۸۰۰ متر ارتفاع از محبوب‌ترین تفریحات گردشگران در این منطقه به شمار می‌روند.

کوه های اطراف روستای واریان در دریاچه سد امیرکبیر، منبع عکس: صفحه اینستاگرام varian_jazire، عکاس نامشخص


سیاه بیشه

  • آدرس: استان مازندران، شهرستان چالوس، بخش مرزن آباد، دهستان کوهستان (مشاهده روی نقشه)
  • ورودی جاده روستا: کیلومتر ۸۸ جاده چالوس در مسیر جنوب به شمال
  • ورودی از ضلع غربی جاده چالوس
  • فاصله روستا از جاده چالوس (طول مسیر جاده فرعی): هم‌جوار با جاده چالوس

روستای سیاه بیشه در کوهستان‌های مه‌گرفته جاده چالوس در جنوب شهرستان چالوس قرار دارد. جنگل‌های اطراف این روستا بکر و انبوه هستند و ظرفیت‌های بالایی برای طبیعت‌گردی دارند. 

روستای کوهستانی سیاه بیشه زیر آسمان آبی از نمای دور، منبع عکس: صفحه اینستاگرام bama_gardesh، عکاس نامشخص


«منطقه حفاظت‌شده چهارباغ» با مراتع سرسبز و پوشش گیاهی متنوع، «ارتفاعات نقره سر»، بقعه «امامزاده قاسم (ع)» و منطقه ییلاقی «دره کمجل» با آبشارهای خروشان از جاذبه‌های گردشگری منطقه سیاه بیشه، از محبوب‌ترین دیدنی های چالوس، هستند.

یکی از معروف‌ترین جاهای دیدنی روستای سیاه بیشه، «دریاچه سد سیاه بیشه» است. در سفر به این روستا می‌توانید در نزدیکی این سد اتراق کنید. «دره اندرسم» در این نواحی نیز منطقه‌ای بکر با چشم‌اندازهای منحصربه‌فرد است. برای دسترسی به این دره باید مسیری سه ساعته را در دل طبیعت تماشایی طی کنید که مملو از چشمه‌های جوشان و آبشارهای جاری است. اگر قصد بازدید از این منطقه را دارید، تجهیزات حرفه‌ای کوهنوردی و طبیعت‌گردی همراه داشته باشید.

حسنکدر

  • آدرس: استان البرز، شهرستان کرج، دهستان آسارا (مشاهده روی نقشه)
  • ورودی جاده روستا: کیلومتر ۶۲ جاده چالوس در مسیر جنوب به شمال
  • ورودی از ضلع غربی جاده چالوس
  • فاصله روستا از جاده چالوس (طول مسیر جاده فرعی): هم‌جوار با جاده چالوس

روستای حسنکدر از آبادی‌های هم‌جوار با جاده چالوس است که گردشگران در سفر به شهرهای شمالی ایران از این جاده، از کنار این روستا عبور می‌کنند. گرچه روستای حسنکدر نسبت به برخی دیگر از روستاهای این جاده مهجورتر است، جاذبه‌های طبیعی و تاریخی متنوعی در آن قرار دارند که بازدید از آن‌ها خالی از لطف نیست.

کوچه سرسبز در جوار دیوار آجری در روستای حسنکدر، منبع عکس: صفحه اینستاگرام n_shinehorizon، عکاس نامشخص


«امامزاده حسن (ع)» روستای حسنکدر، معروف‌ترین جاذبه این روستا به شمار می‌رود. مردم روستای حسنکدر از شبستان این امامزاده به‌عنوان مسجد روستا استفاده می‌کنند. ساختمان این بنا نوساز است؛ اما قدمت این بقعه به ۳۰۰ سال قبل می‌رسد.

در نزدیکی روستای حسنکدر چشمه‌های جوشانی وجود دارند که تعداد آن‌ها به ۱۵ چشمه می‌رسد. آب این چشمه‌ها نوشیدنی است و خواص دارویی دارد. برخی از چشمه‌های این منطقه آب گازدار و تلخ مزه دارند و برخی دیگر آب شیرین هستند. «چاخان چشمه» در پیچ ورودی روستای حسنکدر یکی از معروف‌ترین چشمه‌های این منطقه است.

گچسر

  • آدرس: استان البرز، شهرستان کرج، دهستان آسارا (مشاهده روی نقشه)
  • ورودی جاده روستا: کیلومتر ۷۲ جاده چالوس در مسیر جنوب به شمال
  • ورودی از ضلع غربی جاده چالوس
  • فاصله روستا از جاده چالوس (طول مسیر جاده فرعی): هم‌جوار با جاده چالوس

روستای گچسر، از روستاهای کوهستانی منطقه آسارا، فاصله کوتاهی تا کرج و تهران دارد و یکی از تفرجگاه‌های مناسب برای ساکنان این شهرها به شمار می‌رود. ارتفاع روستای گچسر به بیش از ۲,۲۰۰ متر از سطح دریا می‌رسد و خانه‌های آن به‌شکل متمرکز ساخته شده‌اند.

رودخانه گچسر در طبیعت تماشایی روستای گچسر زیر آسمان آبی و درختان سبز، منبع عکس: صفحه اینستاگرام vandi_hice_camper_، عکاس نامشخص


از جاذبه‌های طبیعی اطراف روستای گچسر می‌توان به «باغ لاله‌های گچسر» در روستای «گرماب» و در فاصله کمتر از ۱۵ کیلومتری روستای گچسر اشاره کرد. هر ساله در اردیبهشت ماه، این باغ مملو از لاله‌های رنگارنگ می‌شود.

«چشمه ولد» با آب گوگردی و خاصیت درمانی بالا در جنوب غربی روستا، رودخانه گچسر، «پل سنگی گچسر» با قمتی از دوره ایلخانی در فاصله دو کیلومتری از این آبادی، «کاخ رضا شاهی» و کوره‌های گچ‌پزی از دیگر دیدنیهای روستای گچسر هستند.

لاله های صورتی در باغ لاله های گچسر زیر کوهستان برفی، منبع عکس: صفحه اینستاگرام vandi_hice_camper_، عکاس نامشخص


پیست اسکی دیزین

پیست اسکی دیزین یکی از مهم‌ترین پیست‌های اسکی در نزدیکی تهران است که به‌دلیل زیرساخت‌های مناسب، مسابقات بین‌المللی سالانه در آن برگزار می‌شوند. این پیست در ارتفاع ۳,۸۰۰ متری از سطح دریا ساخته شده است و امکانات کاملی مانند تله کابین، تله سیژ، بالابر دوچرخه، بالابر نفر و همین طور دیگر زمین‌های ورزشی مانند زمین‌های والیبال و تنیس در آن تعبیه کرده‌اند.

پیست اسکی دیزین و اسکی بازان در حال اسکی کردن، منبع عکس: خبرگزاری تسنیم، عکاس: عباس شریعت


پیست اسکی دیزین، زمین چمن مناسب برای اسکی روی چمن در روزهای گرم سال را نیز دارد. از نخستین روزهای فصل پاییز، پیست اسکی روی برف این مجموعه فعالیت خود را آغاز می‌کند و با توجه به میزان بارش‌های سالانه تا واپسین روزهای سال نیز قابل بهره‌برداری است. از نخستین روزهای خرداد ماه تا واپسین روزهای تابستان نیز، پیست چمن دیزین دایر است.

غار یخ مراد

غار یخ مراد از معروف‌ترین جاذبه‌های طبیعی روستای گچسر به شمار می‌رود. این غار آب‌وهوایی بسیار سرد دارد و تا واپسین روزهای خرداد نیز قندیل‌های یخی در آن به چشم می‌خورند. ارتفاع دهانه ورودی غار یخ مراد در حدود سه متر و عرض آن کمی بیشتر از ۹ متر است.

داخل غار یخ مراد، از بزرگترین غارهای ایران، برکه‌ای یخی به‌همراه سه تالار بزرگ و یک آبشار به چشم می‌خورند. این غار حفره‌های زیادی دارد که تاکنون انتهای آن‌ها مشخص نشده است. غار یخ مراد جایگاه ویژه‌ای میان ساکنان روستای گچسر و مناطق اطراف آن دارد. بومیان این منطقه برای دستیابی به آرزوهای خود به این غار می‌روند و به همین دلیل نام «یخ مراد» را برای آن انتخاب کرده‌اند.

شهرستانک

  • آدرس: استان البرز، شهرستان کرج، دهستان آسارا (مشاهده روی نقشه)
  • ورودی جاده روستا: کیلومتر ۵۴ جاده چالوس در مسیر جنوب به شمال
  • ورودی از ضلع شرقی جاده چالوس
  • فاصله روستا از جاده چالوس (طول مسیر جاده فرعی): حدود ۹ کیلومتر

مسیر دسترسی به روستای شهرستانک از جاده‌ای کوهستانی با مناظر زیبا و چشم‌نواز می‌گذرد. سراسر این روستا را باغ‌های میوه پوشانده‌اند. کوهستان‌های اطراف این روستا نیز دره‌هایی سرسبز و پردرخت دارند. بهترین زمان برای لذت از طبیعت هزاررنگ شهرستانک فصل پاییز است: البته در بهار و تابستان نیز می‌توانید از طبیعت زیبای اطراف شهرستانک لذت ببرید و در مناطق اطراف این آبادی کمپ کنید.

طبیعت رنگارنگ پاییزی روستای شهرستانک از نمای بالا، منبع عکس: صفحه اینستاگرام tehran__lands، عکاس نامشخص

منبع عکس: صفحه اینستاگرام tehran__lands، عکاس نامشخص

روستای شهرستانک مقصدی محبوب میان علاقه‌مندان به کوهنوردی است. قله‌های «شاه‌نشین» و «توچال» از این روستا مسیر دسترسی دارند. مسیر شهرستانک تا قله توچال برای کوهنوردان حرفه‌ای مناسب است؛ اما مسیر قله شاه‌نشین از این روستا کوتاه‌تر و راحت‌تر است.

رودخانه شهرستانک با ۱۵ کیلومتر طول، چشمه «گل کیله»، آبشاری کم ارتفاع و پهن در امتداد مسیر رودخانه، کاخ ناصری با قدمتی از دوره قاجار، «کتیبه شهرستانک»، «قلعه دزدبند» یا «قلعه دختر»، تپه تاریخی «شنستون» یا «شنستان» و «درخت سرو اورس» (درخت سروی با عمر چند صد سال در ارتفاعات مشرف بر روستا) از جمله جاهای دیدنی روستای شهرستانک هستند.

باغ های رنگارنگ پاییزی در روستای شهرستانک، منبع عکس: صفحه اینستاگرام tehran__lands، عکاس نامشخص


حیرت

  • آدرس: استان مازندران، شهرستان نوشهر، بخش کجور، دهستان پنجک‌رستاق (مشاهده روی نقشه)
  • ورودی جاده روستا: کیلومتر ۱۴۰ جاده چالوس در مسیر جنوب به شمال
  • ورودی از ضلع  شرقی جاده چالوس
  • فاصله روستا از جاده چالوس (طول مسیر جاده فرعی): حدود ۱۷ کیلومتر

حیرت روستایی کوهستانی و خوش آب‌وهوا در منطقه کجور استان مازندران است که چشمه‌ها و آبشارهای جوشان آن، گردشگران را به سوی این روستا جلب می‌کنند. جاده فرعی روستای حیرت در میانه مسیر دسترسی به روستای کندلوس از مرزن آباد قرار دارد.  بهترین زمان برای سفر به این روستا و لذت از طبیعت زیبای آن فصل تابستان است.

روستای مه گرفته حیرت در ارتفاعات کوهستانی کجور از نمای دور، منبع عکس: این تودی، عکاس نامشخص


رودخانه «دلم رود» یکی از جاذبه‌های طبیعی روستای حیرت است و انواع ماهی‌ها به‌خصوص قزل‌آلای رودخانه‌ای را می‌توان در آن صید کرد. اطراف این رودخانه را چشمه‌های معدنی پوشانده‌اند. این چشمه‌ها از مهم‌ترین جاذبه‌های طبیعی در روستای حیرت هستند و خواص درمانی آن‌ها، توجه گردشگران را به خود جلب می‌کند. از میان معروف‌ترین چشمه‌های این روستا می‌توان چشمه‌های «کنسنو»، «سرچشمه»، «دروزن»، «گته چشمه»، «کچیک چشمه» و «آبگرم لارو» را نام برد.

تماشای بافت سنتی و خانه‌های محلی در جنوب غربی روستا، حمام قدیمی و قبرستان، «جنگل پرشین»،  تپه‌های «گردنک» و «پی قلا» در نزدیکی روستا و تپه پی قلا یا «بام حیرت» با به نمایش گذاشتن زیباترین چشم‌اندازها از طبیعت کجور از دیگر دیدنیهای روستای حیرت به شمار می‌آیند.

نوجان

  • آدرس: استان البرز، شهرستان کرج، دهستان آسارا (مشاهده روی نقشه)
  • ورودی جاده روستا: کیلومتر ۱۷ جاده چالوس در مسیر جنوب به شمال
  • ورودی از ضلع غربی جاده چالوس
  • فاصله روستا از جاده چالوس (طول مسیر جاده فرعی): حدود ۵ کیلومتر

نوجان روستایی کوهستانی، ییلاقی و خوش آب‌وهوا در استان البرز است که در میانه راه مسیر دسترسی به روستای آتشگاه از جاده چالوس قرار دارد. اطراف این روستا را کوهستان‌های بلندی پوشانده‌اند که از مقاصد پرطرفدار کوهنوردی میان ورزشکاران ساکن تهران و کرج به شمار می‌روند.

روستای نوجان جاده چالوس محصور میان کوه های بلند کوهستانی، منبع عکس: همشهری امروز، عکاس نامشخص


روستای نوجان از جنوب غربی به روستاهای آتشگاه و برغان می‌رسد و به‌جز جاده چالوس از شهر کرج نیز دسترسی دارد. از مهم‌ترین مقاصد گردشگری در این روستا می‌توان «آبشار نوجان» را نام برد. برای بازدید از این آبشار زیبا باید آمادگی بدنی مناسب برای کوهنوردی داشته باشید؛ البته در مسیر کوهنوردی به‌سمت آبشار نوجان، آبشار دیگری به نام «خوارس» نیز وجود دارد که دسترسی به آن‌ به مراتب از آبشار نوجان سخت‌تر است.

برای بازدید از آبشار نوجان باید در جاده فرعی روستای آتشگاه از جاده چالوس، به مسیر فرعی آدران وارد شوید. بهترین زمان برای سفر به این منطقه و لذت از زیبایی‌های طبیعت آن، از اواسط فصل بهار تا واپسین روزهای فصل تابستان است.

آبشار نوجان بین سنگ‌های بزرگ با حوضچه پایین آن، منبع عکس: مجله تاپ توریست، عکاس نامشخص

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: