شفا آنلاین>خودرو>بازگشایی سامانه یکپارچه فروش خودرو و عرضه مستمر محصولات مازاد خودروسازان خصوصی و دولتی، همچنین فروش اقساطی خودروها توسط شرکتهای تولیدکننده در سامانه جامع یکپارچه فروش خودرو در هفته جاری نهایتا منتج به عدم تمایل خرید مشتریان از بازار آزاد خودرو خواهد شد و بازار خودرو را از تکاپو خواهد انداخت.
به گزارش شفا آنلاین:قیمت خودرو امروز، شنبه، 11 آذر 1402، با توجه به تعطیلی بازار خودرو در روز گذشته بدون هیچ تغییری باقی مانده است و باید منتظر ماند و دید که بازار خودروی کشورمان در اولین روز هفته چه واکنشی نسبت به اخبار و تحولات سیاسی موجود در چند روز اخیر نشان خواهد داد.
خبری که به نقل از مهدی تقدسی، مدیر سامانه یکپارچه فروش خودرو، در دو روز گذشته در رسانهها منتشر شده است به بازگشایی سامانه یکپارچه فروش خودرو و عرضه مستمر محصولات مازاد خودروسازان خصوصی و دولتی، همچنین عرضه محصولات جدید شرکتهای واردکننده خودرو در این بستر معاملاتی اشاره دارد، این اقدام در صورت تحقق برای ایجاد و القای آرامش در بازار خودرو میتواند امری مثبت به شمار بیاید.
خبر دیگری که در صورت عملیاتیشدن میتواند اثر مستقیم بر بازار خودرو و قیمتها بگذارد، فروش اقساطی خودروها توسط شرکتهای تولیدکننده در سامانه جامع یکپارچه فروش خودرو است که در نهایت خروجی هر دو خبر در صورت محقق شدن منجر به عدم تمایل خرید مشتریان از بازار آزاد خودرو خواهد شد و بازار خودرو را از تکاپو خواهد انداخت.
طبق آخرین تغییرات قیمتی در بازار خودرو طی روزهای گذشته خودرو ساینا دندهای، ارزانترین سدان نارنجیپوشان جاده مخصوص با قیمت 356 میلیون تومان و گرانترین محصول سایپا، خودرو شاهین G با قیمت 591 میلیون تومان در بازار قیمتگذاری شده است.
همچنین کوییک R اتوماتیک ارزانترین خودروی اتوماتیک موجود در بازار با قیمت 465 میلیون و گرانترین خودروی اتومات ساخت داخل بازار، تارا V2 اتوماتیک با قیمت 760 میلیون تومان در این بازار معامله شده است. اما شرح قیمتها در سبد محصولات آبیپوشان جاده مخصوص که در هفته گذشته بیشترین نوسان قیمت را در بازار به خود اختصاص دادند بدین شرح است؛ سمند سورن پلاس بنزینی در نهایت 600 میلیون تومان، پژو 207 دندهای سقف فلزی 620 میلیون تومان، دنا پلاس دندهای تیپ یک با 645 میلیون تومان و پژو پارس با موتور TU5 کمی ارزانتر از دنا پلاس دندهای و با قیمت 634 میلیون تومان در بازار خرید و فروش شدند.
صحبت درباره قیمت خودروهای مونتاژی در هفته جاری کار بسیار دشواری است. زیرا اتفاقاتی که در این هفته رقم میخورد میتواند سرنوشت بازار و قیمتها را به کلی در بازار دگرگون سازد. روز چهارشنبه هفته گذشته شرکت مدیران خودرو از توقف تولید خودروی تیگو 8 پرو خبر داد و دلیل این امر را عدم توجیه اقتصادی این محصول عنوان کرد. این اتفاق در حالی رخ داد که تا کنون هیچ یک از مقامهای مسئول در زمینه قیمتگذاری خودرو امر هیچگونه جهتگیری نداشتهاند.
نکته جالب توجه آن است که روز گذشته نیز شرکت کرمان موتور از توقف تولید محصول کی ام سی K7 خبر داد. جالبتر آن که این خودروساز نیز عدم توجیهپذیری اقتصادی را دلیل توقف تولید این خودرو اعلام کرد.
چنانچه با عینک خوشبینی به این ماجرا نگاه شود باید گفت با توجه به قیمت گذاری دستوری توسط شورای رقابت خودروسازان بخش خصوصی متحمل ضرر و زیان هستند.
همچنین با رویکرد بدبینامه میتوان گفت که این اتفاق حرکتی سیستماتیک و هدفمند در راستای افزایش قیمت خودرو از جانب مونتاژکاران است.
حال با توجه به توقف تولید این دو خودرو میتوان انتظار افزایش قیمت این دو محصول را داشت. قیمت خودروی کی ام سی K7 در آخرین بهروزرسانی قیمتی یک میلیارد و 620 میلیون تومان بوده است.
با توجه به مطالب مطرحشده در این گزارش، با توجه به باز شدن سامانه جامع یکپارچه فروش خودرو و همچنین افزودن چند خودروی جدید در این سامانه میتوان انتظار بازاری کمرونق را داشت، اما در خصوص خودروهای مونتاژی باید منتظر ماند و دید که مسئولان چه تدبیری را اتخاذ خواهند کرد تا مانع از افزایش قیمت مجدد خودروهای مونتاژی شوند.
لازم به ذکر است که در این گزارش صرفا به رونق گرفتن و یا از تکاپو افتادن بازار خودرو اشاره شده است که این امر نسبت مستقیمی با قیمت خودرو در کف بازار دارد و تمامی موارد فوق الذکر به شرط ثبات در نحوه سیاست گذاری قیمت خودرو کشور است.