یکی از نگرانی زنان باردار استفاده از دارو در این وضعیت است اما اگر دارو توسط پزشک تجویز گردد استفاده از آن منعی ندارد.
در ادامه این بخش از نکات مهم دوران بارداری در نمناک به عوارض استفاده از مسکن ها در بارداری می پردازیم.
بارداری از دوران های حساسی است که هر حرکت نابجا می تواند عوارض جبران ناپذیری داشته باشد.
مصرف مسکن استامینوفن در دوران بارداری
داروهای مسکن از متداول ترین داروها در جهان هستند که کاهش درد کمک می کنند اما درباره مصرف برخی از مسکن ها هنوز تعارض هایی وجود دارد.
برخی از پزشکان برای درمان گرگرفتگی و سردرد در بارداری، استامینوفن تجویز می کنند که معمولا مصرف آن بی خطر است اما در تحقیقات اخیر ثابت شده است که مصرف استامینوفن در دوران بارداری موجب بیش فعالی و کم توجهی در کودکان می شود.
زنان بارداری که استامینوفن مصرف می کنند، 13درصد بیشتر از سایر کودکان به مشکلاتی مانند بیش فعالی و اختلال کم توجهی دچارند.
همچنین این کودکان 37 درصد بیشتر در معرض ابتلا به اختلال هایپرکینتیک یا بیش فعالی هایپر قرار دارند.
قرص استامینوفن
مصرف استامینوفن کدئین در این دوران منع دارویی دارد زیرا کدئین آسیب های جبران ناپذیری به جنین وارد میکند.
استامینوفن در اغلب محصولات ضد درد و مسکن ها از جمله «تیلنول» و «اکسدرین» که معمولاً برای کمک به سر درد و گرفتگی عضلات تجویز می شوند، به کار می رود و زنان باردار این دو مسکن را اغلب استفاده می کنند.
تب در دوران بارداری بسیار خطرناک است و بر روی رشد جنین اثر می گذارد پس در این هنگام لازم است از استامینوفن مصرف کنید اما توجه داشته باشید هیچ قرص دیگری را همزمان با استامینوفن مصرف نکنید.
برای کاهش سر درد و دردهای عضلانی حدالامکان از استامینوفن استفاده نشود و سعی کنید با حمام گرم و ماساژ این گونه دردها را کاهش دهید.
مصرف مسکن ایبوپروفن و ناپروکسن در دوران بارداری
ایبوپروفن و ناپروکسن داروی ضد التهابی غیر استروئیدی هستند که مصرف آنها در بارداری مضر است اما برخی از پزشکان مصرف این داروها را در سه ماهه اول و دوم بی خطر می دانند و تنها زنان را از مصرف این دارو در سه ماهه سوم منع می کنند زیرا موجب خونریزی شدید هنگام زایمان می شود.
مصرف مسکن آسپرین در دوران بارداری
مصرف آسپرین در دوران بارداری بسیار خطرناک است و اثرات مضری بر روی شما و نوزادتان می گذارد.
مصرف آسپرین در اواخر این دوران سبب خونریزی شدید هنگام زایمان می شود و در عملکرد پلاکت خون شما اختلال ایجاد می کند و سبب خونریزی در شما وجنین می شود.
تنها در صورتی پزشک آسپرین تجویز می کند که بیمار دچار پره اکلامپسی باشد و در او خطر لخته شدن خون وجود داشته باشد.
سقط جنین، تولد زودرس یا حتی تولد نوزاد، کمبود وزن نوزاد هنگام تولد، خواب آلودگی بیش از حد نوزاد که مشکلات تنفسی و تغذیه ای برای نوزاد از عوارض مصرف این داروهاست.