کد خبر: ۳۲۹۸۹۸
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۰ - ۱۱ مرداد ۱۴۰۲ - 2023August 02
اگر باردار هستید و تمایل دارید بیشتر درباره تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی هفته ۱۲ و علائم شناسایی برای تعیین جنسیت جنین بدانید، در این مقاله با ما همراه شوید.
شفا آنلاین>سلامت>پیشرفت فناوری پزشکی اطلاعات و بینش زیادی را درباره روند بارداری و وضعیت جنین در اختیار پزشکان و والدین قرار می‌دهد. یکی از لحظات حیاتی در دوران بارداری، سونوگرافی هفته دوازدهم است. والدین در این نوبت از سونوگرافی مشتاقانه منتظر هستند تا درباره سلامت و روند رشد فرزند متولد نشده خود بیاموزند. این سونوگرافی علاوه بر تأیید وجود بارداری قابل قبول، می‌تواند جنسیت کودک را نیز مشخص کند. در این مقاله تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی هفته ۱۲ را بررسی خواهیم کرد.

در چند هفتگی جنسیت جنین با سونوگرافی معلوم می شود؟


تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی هفته ۱۲
به گزارش شفا آنلاین:در هفته دوازدهم، اندام‌های جنسی جنین به حدی رشد کرده‌اند که معمولاً می‌توان با استفاده از برخی علائم و نشانه‌ها که در ادامه این مقاله به آن‌ها اشاره می‌کنیم، جنسیت آنها را از طریق سونوگرافی تشخیص داد. با وجود اینکه در این نوبت از سونوگرافی پزشک اغلب می‌تواند جنسیت کودک را بر اساس برخی نشانه‌های بصری مشخص تشخیص دهد، اما در برخی مواد تشخیص جنسیت صد در صد دقیق نخواهد بود.

تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی هفته ۱۲


تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی هفته ۱۲
از آنجایی که اندام تناسلی جنین در هفته دوازدهم به صورت کامل رشد نکرده است، سؤال پیش می‌آید که تکنسین سونوگرافی از طریق چه نشانه‌هایی تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی را تشخیص می‌دهد؟ در ادامه به برخی از نشانه‌های معمولی که پزشک برای تعیین جنسیت از آن‌ها استفاده می‌کند، خواهیم پرداخت.

نظریه نوب (NUB)


تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی هفته ۱۲
این نظریه بر تجسم یک برآمدگی کوچک بین پاها که به آن نوب تناسلی یا سل تناسلی گفته می‌شود، تکیه دارد. در جنین‌های پسر، نوک به سمت بالا متمایل است، در حالی‌ که در جنین‌های دختر معمولاً بیشتر به صورت افقی قرار می‌گیرد.

نوب تناسلی ساختاری است که در مراحل اولیه رشد جنینی شکل می‌گیرد و در نهایت به اندام تناسلی مرد یا زن تبدیل می‌شود. در هفته دوازدهم، می‌توان زاویه‌ای را که نوب تناسلی برای پیش بینی جنسیت کودک نشان می‌دهد، تشخیص داد. در جنین‌های پسر، نوب تناسلی معمولاً با زاویه‌ای بیشتر از ۳۰ درجه از ستون فقرات به سمت بالا قرار می‌گیرد و برعکس، در جنین‌های دختر معمولاً به موازات یا کمتر از ۳۰ درجه از ستون فقرات قرار دارد.

رشد دستگاه تناسلی خارجی


تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی هفته ۱۲
در هفته دوازدهم بارداری، اندام تناسلی خارجی جنین‌های پسر و دختر شروع به شکل‌گیری کرده است. در جنین‌های پسر، کیسه بیضه و آلت تناسلی به تدریج در حال شکل گیری هستند، در حالی که در جنین‌های دختر، لابیا و کلیتوریس در حال رشد هستند. اگر سونوگرافی‌های دقیقی برای تعیین جنسیت جنین انجام شود، تفاوت‌ها ساختاری قابل تشخیصی در روند شکل گیری اندام‌های تناسلی جنین می‌توان یافت که در تعیین جنسیت آن‌ها مؤثر است.

جریان ادرار


تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی هفته ۱۲
یکی دیگر از نشانه‌هایی که پزشک در حین سونوگرافی می‌تواند برای تعیین جنسیت جنین به آن اتکا کند، جریان ادرار است. در جنین‌های پسر جریان ادرار به سمت بالاست اما در جنین دختر این‌گونه نیست.

تأثیرات هورمونی


تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی هفته ۱۲
تمایز جنسی در جنین‌ها در درجه اول با حضور هورمون‌های خاص در مراحل ضروری رشد تعیین می‌شود. آندروژن‌ها نقش حیاتی در رشد اندام تناسلی مردان دارند، در حالی که فقدان این هورمون‌ها منجر به تشکیل اندام تناسلی زنانه می‌شود. عدم تعادل یا اختلالات هورمونی در دوران بارداری گاهی اوقات می‌تواند به دستگاه تناسلی مبهم منجر شود و تشخیص جنسیت کودک از طریق سونوگرافی را دشوار می‌کند.

مراحل تکامل جنسی در دوران جنینی


تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی هفته ۱۲
روند رشد جنسی در دوره جنینی یک سفر قابل توجه و پیچیده است که پایه و اساس جنسیت بیولوژیکی جنین را ایجاد می‌کند. از لحظه لقاح، مجموعه‌ای از فرایندهای پیچیده رخ می‌دهد که بر شکل گیری ویژگی‌های جنسی اولیه اثر می‌گذارد و تعیین می‌کند که جنین به مرد یا زن تبدیل شود. در ادامه مراحل تکامل جنسی در دوران جنینی را بررسی خواهیم کرد.

رشد غدد جنسی (هفته ۶-۴)


تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی هفته ۱۲
اولین مرحله رشد جنسی در هفته‌های ۴ تا ۶ بارداری شروع می‌شود. در این مرحله، گنادهای نر و ماده، یک ساختار اولیه که پتانسیل تبدیل شدن به بیضه یا تخمدان را دارد، شروع به تشکیل می‌کند. وجود یا عدم وجود کروموزوم Y نقش مهمی در هدایت رشد غدد جنسی ایفا می‌کند. اگر کروموزوم Y وجود داشته باشد، باعث تشکیل بیضه‌ها می‌شود که آندروژن‌ها (هورمون‌های جنسی مردانه از جمله تستوسترون) را ترشح می‌کنند. در غیاب کروموزوم Y، غدد جنسی به تخمدان تبدیل می‌شوند و استروژن تولید می‌شود.

توسعه مجرای ولفیان و مولرین (هفته ۸-۶)


تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی هفته ۱۲
در هفته‌های ۶ تا ۸، مرحله دوم رشد جنسی رخ می‌دهد که شامل تمایز مجاری ولفیان و مولر است. اگر جنین در حال رشد دارای بیضه باشد، مجاری ولفیان توسط آندروژن‌ها تحریک می‌شود تا به ساختارهای تولید مثلی نر مانند اپیدیدیم، واز دفران و وزیکول‌های منی تبدیل شوند. برعکس، در غیاب تحریک آندروژن، مجاری ولفیان تحلیل می‌رود. در جنین‌های دارای تخمدان، مجاری مولر به ساختارهای تناسلی زنانه مانند لوله‌های فالوپ، رحم و قسمت بالایی واژن تبدیل می‌شوند. بدون حضور استروژن، مجاری مولرین پسرفت می‌کنند.

تمایز دستگاه تناسلی خارجی (هفته ۱۲-۹)


تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی هفته ۱۲
در حدود هفته‌های ۹ تا ۱۲، مرحله سوم رشد جنسی آشکار می‌شود که نشان دهنده تمایز دستگاه تناسلی خارجی است. آندروژن‌های تولید شده توسط بیضه‌ها نقش کلیدی در تشکیل اندام تناسلی خارجی مرد دارند. سل یا نوب تناسلی حالتی کشیده‌تر به خود می‌گیرد و به آلت تناسلی تبدیل می‌شود و کیسه‌های بیضه نیز در این مدت رشد کرده و شکل می‌گیرند. در جنین‌های ماده اندام تناسلی خارجی به کلیتوریس تبدیل می‌شود و چین‌های دستگاه تناسلی مجزا می‌مانند و لابیاها را تشکیل می‌دهند.

رشد جنسی ادامه دارد (هفته ۱۳ به بعد)


تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی هفته ۱۲
در هفته ۱۳ ویژگی‌های جنسی معمولاً به خوبی مشخص می‌شوند و جنسیت را می‌توان از طریق معاینه سونوگرافی با قطعیت تعیین کرد.


تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی هفته ۱۲
سونوگرافی هفته دوازدهم به والدین این امکان را می‌دهد که از جنسیت کودک خود قبل از تولد آگاه شوند. اگرچه تعیین جنسیت از طریق سونوگرافی صد در صد دقیق نیست، اما فناوری مدرن و تخصص تکنسین‌های ماهر، پیش بینی قابل اعتمادی از جنسیت جنین را در اختیار والدین قرار می‌دهد.


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: