کد خبر: ۳۲۷۰۷۲
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۰ - ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ - 2023June 17
به تازگی، اما دو واکسن جدید موجب افزایش امید‌های نابودی کامل این بیماری شده اند.

شفا آنلاین>سلامت>بیماری فلج اطفال یکی از بیماری‌هایی است که طی دهه‌های گذشته و با انجام واکسیناسیون گسترده در سراسر جهان تا حد زیادی کنترل شد، اما متاسفانه این بیماری هیچگاه به طور کامل ریشه کن نشده . به تازگی، اما دو واکسن جدید موجب افزایش امید‌های نابودی کامل این بیماری شده اند.


به گزارش شفا آنلاین:ادو نامزد جدید واکسن فلج اطفال که پاسخ‌های ایمنی قدرتمندی را در موش‌ها ایجاد می‌کند موجب افزایش امید به نابودی کامل این بیماری شده و توصیه می‌شود که استفاده از این واکسن‌ها ممکن است احتمال ریشه کنی فلج اطفال را افزایش دهد. این واکسن‌ها بر اساس یک نسخه ضعیف شده از ویروس فلج اطفال ساخته شده و نسبت به برخی از واکسن‌های قبلی، احتمال کمتری وجود دارد که به انواع ویروس‌های بدخیم عامل این بیماری مشتق شده از واکسن منجر شوند.

باید توجه داشت که فلج اطفال توسط سه نوع مختلف ویروس ایجاد می‌شود که همین موضوع، ساخت واکسن برای آن را دشوارتر کرده است. این ویروس‌ها عبارتند از ویروس فلج اطفال WPV انواع ۲ و ۳ که در دهه گذشته به دلیل توسعه واکسن‌هایی که یا از نسخه غیرفعال ویروس استفاده می‌کنند یا از ویروس‌های فلج اطفال ضعیف شده با آن‌ها مبارزه شده است. این ویروس ها، نسخه‌هایی محسوب می‌شوند که به اندازه کافی ضعیف شده اند تا باعث بیماری نشوند، اما همچنان قابلیت تحریک سیستم ایمنی را دارند.
 
با این حال، WPV نوع ۱ هنوز در برخی کشور‌ها مانند افغانستان و پاکستان شیوع داشته و باعث بیماری می‌شود و دو نوع دیگر از ویروس فلج اطفال که از تکامل ویروس در واکسن به شکل خطرناکی به وجود می‌آیند نیز در گوشه و کنار جهان همچنان در گردش هستند.
 
مطالعات انجام شده نشان می‌دهد، واکسن جدید خوراکی نوع ۲ فلج اطفال nOPV۲ که از یک ویروس ضعیف شده زنده استفاده می‌کند، در القای پاسخ ایمنی موثر است. این واکسن در حالی که از نظر ژنتیکی پایدار بوده، می‌تواند ایمنی خوبی ایجاد کرده و علیه انواع ویروس فلج اطفال مشتق شده از واکسن‌های قبلی نیز موثر است. این پایداری به لطف گنجاندن اجزای ژنتیکی خاصی به دست آمده است که قدرت ویروس را در به دست آوردن مجدد قابلیت بیماری زایی محدود می‌کند. با تکیه بر این رویکرد، دکتر رائول اندینو با همکاری دکتر اندرو ماکادام، واکسن‌هایی را برای انواع ۱ و ۳ فلج اطفال به ترتیب با ساختار nOPV۱ و nOPV۳ تولید کردند.
 
آزمایش‌های حیوانی و توالی یابی ژنتیکی عمیق انجام شده تأیید می‌کنند که این واکسن‌ها در آینده نیز ضعیف می‌مانند و حتی اگر جهش‌های کوچک پس از واکسیناسیون رخ دهد، باز هم خطری برای انسان ایجاد نخواهد کرد.  آن‌ها همچنین گزارش دادند که nOPV۱ و nOPV۳ در موش‌ها بسیار ایمن هستند. نتایج مطالعات فوق نشان داد تجویز مشترک nOPV۱، nOPV۲ و nOPV۳ در موش‌ها منجر به تولید آنتی بادی علیه هر سه نوع ویروس فلج اطفال شد و موش‌ها در برابر بیماری محافظت شدند.
 

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: