کد خبر: ۳۲۳۰۹۲
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۵ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۲ - 2023April 09
تغییر و تحولات مدیریتی به معنای ضعف یا قدرت کسی نیست بلکه مانند تغییرات مربی در مسابقه فوتبال است که تیم نیاز به تغییر تاکتیک دارد و با توجه به شرایط و مقتضیات روز تصمیم به جا به جایی گرفته می‌شود.

شفا آنلاین>سلامت>رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، بر اصلاح مسیر تعیین تعرفه‌های پزشکی تاکید کرد.

به گزارش شفا آنلاین: محمد رئیس زاده، در مراسم معارفه معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی، گفت: معاونت فنی و نظارت جایگاه متفاوتی دارد؛ بحث‌های مربوط به صدور مجوزها، کارت‌های عضویت، تسهیل فضای کسب و کار، بحث‌های تعرفه و مالیات و آنچه جامعه پزشکی از سازمان نظام پزشکی انتظار دارد؛ عمده‌اش در این معاونت تجمیع شده و از این منظر کاملاً متفاوت با سایر ارکان سازمان است.

وی افزود: انتظارات به حق جامعه پزشکی در تقابل با وضعیت فعلی و قوانین دست و پاگیرِ ناقصی که در سطوح کشوری وجود دارد، قابل توجه است. دکتر سالاریان نیز در زمان تصدی این مسئولیت کارهای مهم و مؤثری انجام داد از جمله به روز شدن صدور کارت‌های هوشمند عضویت، غیرحضوری و به روز شدن صدور پروانه‌های مطب و بهبود فضای کسب و کار، سامان دادن به فضای تبلیغات حوزه سلامت، تعامل با سازمان‌های نظام پزشکی و شورای عالی و مجمع عمومی و…، که آرزوی موفقیت برای ایشان دارم.

رئیس زاده ادامه داد: تغییر و تحولات مدیریتی به معنای ضعف یا قدرت کسی نیست بلکه مانند تغییرات مربی در مسابقه فوتبال است که تیم نیاز به تغییر تاکتیک دارد و با توجه به شرایط و مقتضیات روز تصمیم به جا به جایی گرفته می‌شود.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به اینکه فعالیت مبتنی بر شواهد و کار علمی از جمله خصوصیات اساسی خانم دکتر حجت دوست است، تصریح کرد: معاونت فنی و نظارت نیاز به تحول و تعالی دارد و تصمیمات تکراری و اقدامات مشابه، نتایج مشابه در پی خواهد داشت. ۲۰ سال است در همین زمین تعرفه تصمیم گیری می‌کنیم و نتیجه مشابه را به دست می‌آوریم و تا قواعد کار و زمین بازی عوض نشود وضعیت تعرفه‌های حوزه سلامت همین خواهد بود و تغییر اساسی رخ نمی‌دهد و باید تحول اساسی و تغییر رویکرد در معاونت فنی و نظارت داشته باشیم و از ظرفیت کارشناسی و توان تجربی تمام جامعه پزشکی کشور استفاده شود.

رئیس زاده اضافه کرد: معاونت فنی و نظارت باید اشراف قانونی و حقوقی به مسائل داشته باشد و کارهای پژوهشی انجام شود و داده‌های مؤثری را نیاز داریم که از این منظر فقیر هستیم. مجموع این اقدامات باید موجب شود قوانین مربوط به تعرفه‌گذاری، قوانین شورای عالی بیمه و تعریف تعرفه متحول شود و تا از پایه و اساس تغییرات ایجاد نشود با این قوانین و چارچوب‌های فعلی چیزی تغییر نخواهد کرد.

وی تصریح کرد: معاونت فنی و نظارت باید ادارات کل کارشناسی داشته باشد تا بتواند پیش‌زمینه های فوق الذکر را آماده کند. جلسات کارشناسی منظم، فراخوان مشارکت از اعضای جامعه پزشکی و پیگیری‌های حقوقی و قانونی در سطوح بالای کشوری نیاز است تا بتوان وضعیت تعرفه را اصلاح نمود زیرا اگر وضعیت تعرفه که ام المباحث جامعه پزشکی است (اخلاق پزشکی، کیفیت کار، کیفیت آموزش، پُر شدن ظرفیت‌های تخصصی و فوق تخصصی) اصلاح نشود نمی‌توان با یک تعرفه دستوری انتظار داشت کارهای حوزه پزشکی از جمله آموزش، اخلاق پزشکی، کیفیت خدمات و…، از سطح بالا و مطلوبی برخوردار باشد.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به اینکه مطرح نمودن بحث تعرفه‌ها به معنای مد نظر قرار دادن نفع افراد حوزه سلامت نیست، گفت: صلاح و مصلحت کشور و سلامت مردم در آینده وابسته به این مهم است. با این زاویه باید به این مطلب نگاه کرد. اگر می‌خواهیم جامعه پزشکی ما در همه رشته‌ها همچنان در دنیا بدرخشد و مردم برای انجام کارهای تشخیصی و درمانی خود به جامعه پزشکی اعتماد داشته باشند و به خارج از کشور مراجعه نکنند و کارشان در داخل کشور با حداقل هزینه‌ها انجام شود باید مسیر تعرفه‌ها اصلاح شود در غیر این صورت در آینده‌ای نه چندان دور صدها برابر آنچه اکنون به خلاف هزینه نمی‌شود؛ کشور باید هزینه کند تا خدمات بی کیفیت را از خارج کشور برای مردم تأمین کند لذا پیگیری در این حوزه به صلاح و مصلحت اقتصاد و سلامت کشور است.

رئیس زاده با اشاره به اینکه پیگیری‌های ما صرفاً یک پیگیری صنفی نیست؛ اذعان کرد: معاونت فنی و نظارت در این راستا نقش بی بدیلی دارد و باید در حوزه‌های حقوقی، پارلمانی، کارشناسی و…، تقویت شود. باید پیگیری کنیم سازمان‌های بیمه گرسرانه‌ای که از مردم دریافت می‌کنند ؛ کجا آن را هزینه می‌کنند؟ چقدر هزینه درمان مردم می‌شود؟ سهم سلامت از درآمد ناخالص ملی (GDP) باید مشخص شود و چرا حساب‌های ملی سلامت چندین سال است احصا نمی‌شود؟!

وی با بیان اینکه ما نماینده مردم هستیم، اظهار کرد: تمام دغدغه، پیگیری و تلاش‌های ما در راستای دفاع از حقوق مردم در حوزه سلامت است و به تبع آن دفاع از حقوق جامعه پزشکی، زیرا مصالح مردم و جامعه پزشکی در یک راستا قرار دارد و هر چه به نفع مردم بوده به نفع جامعه پزشکی است و بالعکس. هر اخلال و نارسایی در حوزه تعرفه و اقتصاد سلامت به ضرر مردم و جریان سالم جامعه پزشکی خواهد بود.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: