به گزارش شفا آنلاین:کیومرث پوراحمد کارگردان سینما و تلویزیون صبح ۱۶ فروردین در سن ۷۴سالگی در شهرک ساحلی بندر انزلی درگذشت.
پیکر این کارگردان پیشکسوت صبح امروز با حضور جمعی از هنرمندان از جمله محسنامیریوسفی، مسعود جعفریجوزانی، محمد حسین لطیفی، حبیب ایل بیگی، محمد حسین شریفی، جواد طوسی، احمد امینی، مهوش وقاری، امیر آقایی، علی رویین تن ... و خانواده آن مرحوم در قطعه هنرمندان بهشت زهرا تشییع و راهی خانه ابدی شد.
شاهکار پور احمد قصههای مجید بود
مرضیه برومند مدیرعامل خانه سینما در این مراسم گفت: پوراحمد نازکدل بود و عین هوای بهار به هم میریخت، اما دوباره آفتابدرمیآمد. اثر بدیع و شاهکار تکرار نشدنیاش قصههای مجید است.
برومند ادامه داد: قصههای مجید بار چند دهه آموزش و پرورش را به دوش کشید و توصیه میکنم به مسئولان آموزشی که به جای اینطریق خشک، قصههای مجید را در این آموزشهای انلاین قرار دهید.
همچنین جهانبخش سلطانی؛ بازیگر و همشهری کیومرث نیز گفت: "قصههای مجید" حرفی زد که دیگر بهمانند آن تولید نشد. این اثر ازلایههای مختلف وزنی برخوردار بود و همه با این اثر ارتباط معرفتی و فرهنگی برقرار کردند و به همین دلیل ماندگار شد.
جان از تن سینما رفت
محمدرضا عرب؛ نماینده کانون کارگردانان نیز با خواندن متن این کانون، عنوان کرد: شانزدهمین روز بهار ۱۴۰۲، جان از تن سینما رفت. امیدوارم تمام نهادهای فرهنگی، رفتارشان را با هنرمندان تغییر دهند و نگاه محترمتری با هنرمندان داشته باشند.
کیانوش عیاری: شوکه شدم
کیانوش عیاری؛ کارگردان پیشکسوت سینما نیز گفت: من این شوک تلخ را به مهرانه دبی، همسر کیومرث و فرزندان و سینمای ایران تسلیت میگویم. بسیار ناباورانه بود رفتن او. روز یکشنبه با او صحبت کردم و خواستم فیلم نامه من را ببیند و خیلی استقبال کرد و گفت چند روز دیگر به تهران میآیم و با تو تماس میگیرم. به همین دلیل شوکه شدم از این اتفاق وحشتناک.
وی افزود: کیومرث در فیلم آخرم، یک هفته پیش ما بود. حتی به من گفت طرحی برای کار بعدی من داری. بسیار مهربان بود. بسیار ازشرایط پیرامون زندگی مردم، ناراحت بود. همسرش را مدیر زندگیاش میدانست. او اصلا افسرده نبود. در زمان قصه های مجید، هرجای تهران که بودم، خودم را میرساندم تا این کار مردمی و پرمعنا را مشاهده کنم. این کار، نگاه و سرشت ذاتی کیومرث بود که درکارش متبلور شده بود.
امید در همه فیلمهای پوراحمد بود
منوچهر شاهسواری؛ تهیهکننده فیلم شب یلدا نیز گفت: مرگ نابهنگام کیومرث بر همه ما تسلیت باد. کیومرث روایتگر رنجشهای بسیاربود. کیومرث کافی بود در هر جای جهان که بود، بچههای مجید، اتوبوس شب و شب یلدا میساخت تا به مانند امروز ماندگار شود. کیومرث برای هر دردی، راهحلی داشت. هیچ دریایی برای او بیساحل نبود. در تمام آثارش، امید بود. کیومرث به همه ما درس طاقت داد.
کارگردانی که پیامآور صلح بود
محمدمهدی عسگرپور؛ رئیس هیات مدیره خانه سینما نیز گفت: با یکمورد عجیب مواجه هستیم. سینمای ایران، یکی ازتلخترین دورانش را سپری کرد. کارگردانی که همواره پیام صلح، دوستی و زندگی داشت و با این پایانبندی، ما با یک تناقص بزرگ و عجیب مواجه میشویم. باید خویشتنداری کنیم.
کیومرث عاشق مردم بود
مهرانه ربی، همسر کیومرث پوراحمد نیز گفت: کیومرث من را کشت. پرونده من را بست. اگر خواستید غصه بخورید، برای من بخورید. کیومرث اصلا چنین شخصیتی ندارد. نمیتوانم باور کنم. میگفت تو مدیر من هستی. همیشه میگفت دوست ندارم در رختخواب بمیرم. یک هفته قرار بود برود و بیاید. من نمیتوانستم بروم. خانه من خراب شد. باهمه مردم همدل بود، غصه خورد و اشک ریخت. عاشق مردم بود.
کیومرث پوراحمد متولد سال ۱۳۲۸ در اصفهان بود که در کارنامه حرفهای خود آثار ماندگاری همچون سریالهای قصههای مجید و سرنخو فیلمهای سینمایی همچون بهخاطر هانیه، خواهران غریب، شب یلدا و اتوبوس شب را داشت.
فیلم سینمایی پرونده باز است آخرین ساخته زندهیاد پوراحمد بود که اسفند سال گذشته در چهلویکمین جشنواره فیلم فجر رونمایی شد.