به گفته وی حریره با سبوس گندم (یک قاشق مربا خوری)، شیر تازه، نشاسته، روغن بادم و شکر، زرده تخم مرغ که به صورت نیم پخته و عسلی باشد بدون نمک برای گرفتگی صدا مفید است.
این مدرس دانشگاه افزود: انجیر خشک را با آب پخته تا ژله مانند شود، آن را
صاف کرده و با کمی عسل غلیظ شود، در دهان نگه داشته و بمکند. همچنین، برگ
کلم را آب پز کنند تا کاملاً کلم له شود، آب آن را صاف کرده و با عسل غلیظ
شده مکیده شود.
کردافشاری اضافه کرد: شیر تازه با شکر یا ترنجبین، تخم ساییده کرفس با شیر
گوسفند، دمکرده عناب، عرق سیب، مویز دانه در آورده با کمی روغن بادام
شیرین سیاهدانه با عسل، نگه داشتن "به دانه" در دهان، شیربرنج، جویدن برگ
کلم و فرو بردن آب آن به صورت اندک اندک برای گرفتگی صدا توصیه میشوند.
وی گفت: 5 عناب عدد، ریشه شیرین بیان و تخم خطمی هر کدام هر کدام 4 گرم
جوشانده با نبات نوشیده شود همچنین دمکرده سه پستان و تخم خطمی خبازی هر
کدام 8 گرم با 25 گرم شکر مصف شود." به دانه"، اسفرزه و صمغ عربی را در آب
خیسانده لعاب آن را با ترنجبین یا عسل مکیده شود.
این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: از مصرف ترشیجات، شوریجات، مواد غذایی تند، گزنده و خشن، بادمجان، ماست، انگور، قرار گرفتن در معرض دود و گرد و غبار، مصرف غذاهای سرخ کردنی و غذاهای چرب برای رفع گرفتگی صدا باید پرهیز کرد.
تسنیم