کد خبر: ۳۲۱۸۶۱
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۰ - ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ - 2023March 15
شاید برای شما هم پیش‌آمده باشد که هنگام معاشرت و دست دادن با برخی افراد خیسی کف دست آن‌ها را احساس کرده باشید. این مشکل می‌تواند بر روی کیفیت زندگی این افراد و دوری از جامعه تأثیرگذار باشد.
شفاآنلاین>سلامت>زمانی که عرق کف دست زیاد می شود و عرق آن قابل کنترل نیست، فرد به هیپروهیدروز (Hyperhidrosis) کف دست مبتلا شده است. فرد مبتلا به صورت دوره‌ای می‌تواند این مشکل را تحمل کند اما اگر وضعیت ادامه‌دار شود تحمل این مشکل دشوار بوده و باید به یک متخصص پوست مراجعه شود.

به گزارش شفاآنلاین:شاید برای شما هم پیش‌آمده باشد که هنگام معاشرت و دست دادن با برخی افراد خیسی کف دست آن‌ها را احساس کرده باشید. این مشکل می‌تواند بر روی کیفیت زندگی این افراد و دوری از جامعه تأثیرگذار باشد.

این علائم می‌تواند در هر زمان و در هر سنی دیده شود اما معمولاً در دوران نوجوانی ظاهرشده و در بعضی موارد تا آخر عمر ادامه می‌یابد. در این مقاله سعی شده است تا در مورد علت عرق کف دست و پا در نوجوان، توضیحات و راهکار‌هایی ارائه شود.

تا زمانی که این مشکل را تجربه نکرده باشید نمی‌توانید درک کنید که تا چه اندازه می‌تواند عذاب‌آور باشد. افرادی که به این بیماری دچار هستند به علت عرق کردن کف دست ها در موقعیت‌های اجتماعی، خجالت‌زده می‌شوند.

عرق كردن كف دست نشانه چيست؟ دلایل زیادی از جمله عوامل ژنتیکی، سطح فعالیت و موارد دیگر وجود دارند که موجب علت عرق کف دست می‌شوند. راه های زیادی برای مقابله با این مشکل وجود دارد.

اولین گزینه برای درمان تعریق زیاد کف دست‌ ها استفاده از مواد خشک‌کننده مثل کلراید آلومینیوم است. این عنصر در دئودورانت های ضد عرق و لوسیون های تجویزی پزشک، وجود دارد که در بهبود عملکرد تعریق بسیار مؤثر است.

زمانی که کلراید آلومینیوم در حل مشکل عرق زیاد ناکام بماند از داروهای ضد قارچ استفاده می‌شود زیرا قدرت اثرپذیری آن‌ها بیشتر است.در نهایت اگر این روش‌های ساده کارساز نباشد درمان‌های پیچیده‌ای چون بوتاکس وجود دارد که سم بوتولینوم را به مناطقی که زیاد عرق می‌کند، تزریق می‌کنند.

همچنین می‌توان با تغییر سبک زندگی مشکل تعریق زیاد در کف دست را بهبود بخشید.اگر تمامی این استراتژی‌ها برای حل مشکل بی‌فایده باشد بهتر است درباره گزینه‌های درمان با پزشک وارد مذاکره و مشورت شد. استرس و عرق کف دست چه ارتباطی دارند؟

دلیل عرق کردن کف دست چیست ؟ عوامل ایجاد تعریق در کف دست و پا

علت عرق كردن كف دست چیست؟ اکثر افراد در طول زندگی خود با قرار گرفتن در  شرایط استرس‌زا و پرتنش، و یا زمان انجام تمرینات فیزیکی در محیطی با درجه حرارت بالا، عرق زیاد در کف دست را تجربه می‌کنند.

به‌ طور مثال خیس شدن کف دست زمان دیدن فیلم هیجان‌انگیز، بازی ویدیویی موردعلاقه، کوهنوردی و وزنه‌برداری غیرمعمول نیست. این فعالیت‌ها سطح استرس را در فرد بالابرده و موجب افزایش دمای بدن می‌شوند.

این مسئله موجب می‌شود که غدد تعریق در بدن انرژی اضافی را از طریق عرق آزاد کنند. بنابراین کف دست شما نیز از این پروسه خنک کردن بدن مجزا نبوده و دچار تعریق زیاد می‌شود. اضطراب، استرس و عصبانیت از مجرمان اصلی تعریق کف دست هستند.

احتمالاً متوجه شده‌اید که قبل از اینکه کنفرانس خود را ارائه دهید یا زمان شروع یک گپ دوستانه، دستتان شروع به تعریق می‌کند.
عرق كردن كف دست و پا نشانه چيست؟!

عرق كردن كف پا نشانه چيست؟ عرق كردن دست و پا نشانه چیست؟ این کاملاً طبیعی است.اضطراب، استرس و عصبانیت، احساساتی برای رهایی از شرایط غیرمعمول هستند که بدن نسبت به آن‌ها واکنش نشان می‌دهد. و باعث علت عرق كردن دست و پا می شود.

با این واکنش‌ها هورمون‌های استرس به نام کورتیزول و اپینفرین در بدن آزاد می‌شوند. هر چیزی که باعث اضطراب در بدن شود، توسط این هورمون‌ها پاسخ‌داده‌شده و دمای بدن بالا می‌رود.

البته بدن شما عرق می‌کند تا بتواند دمای خود را تنظیم کند، بنابراین وقتی مضطرب می‌شوید غدد عرق فعال می‌شوند. عرق کف دست و پا می‌تواند دلایل مختلف دیگری نیز داشته باشد. از جمله عوامل آن می‌توان به چاقی، مشکلات غددی و هورمونی، مقدار فعالیت روزانه یا هایپرهیدروز اشاره کرد.

عامل ژنتیکی و موروثی تعریق کف دست از سنین کودکی شروع می‌شود و با ورود به دوران بلوغ شدت پیدا کرده و با افزایش استرس‌های دوران جوانی به حد بالای خود می‌رسد. علت عرق کف دست کودکان می‌تواند به دلیل اختلال وراثتی هایپرهیدروز یا سندرم عرق کف دست اتفاق بیفتد.
اگر کف دستتان مدام عرق می‌کند ممکن است یک ژن بد را به ارث برده باشید.درواقع عرق زیاد کف دست می‌تواند به دلیل جهش ژنتیکی اتفاق بیافتد و شما آن را به ارث ببرید، حتی اگر والدینتان این مشکل را نداشته باشند. این بیماری موجب تعریق بیش از اندازه در کف دست و پا‌ها می‌شود.

این مناطق به دلیل داشتن غدد تعریق بیشتر نسبت به سایر اندام‌ها در کودکان بیشتر عرق می‌کنند. با توجه به مطالعات انجام‌شده دوسوم بیماران مبتلابه هایپرهیدروزیس از یک خانواده و با شرایط مشابه بوده‌اند.

عدم تحرک و زندگی آپارتمان نشینی موجب شده است تا عرق کف دست و پا در بین کودکان شایع‌تر شودو این خود یک علت عرق کردن کف دست کودکان است. کودکان به دلیل نداشتن فضای بازی و تحرک کافی دچار استرس و اضطراب شده و همین امر موجب افزایش تعریق در نواحی کف دست و پا می‌شود.

این نوع از تعریق می‌تواند نسبت به سایر موارد خطرناک‌تر باشد زیرا عدم فعالیت‌های بدنی و تحرک در کودکان خود زمینه‌ساز بروز بیماری‌های دیگر است.

علاوه بر این عوامل دیگری مانند استفاده از دارو‌های خاص، هورمون‌ها در زمان بلوغ، مصرف غذا‌های پر ادویه، بیماری‌های روحی و روانی، بیماری‌های قلبی، شرکت در مکان‌های استرس‌زا مانند جلسات امتحان و دیابت می‌تواند از علت‌های عرق کردن کف دست کودکان باشد.
یکی دیگر از دلایل ایجاد تعریق کف دست و پا در افراد به دلیل وجود اختلال در غدد تیروئید است که در اثر پرکاری این غده اتفاق می‌افتد. عدم حفظ تعادل، افزایش ضربان قلب، تپش قلب بالا، لرزش دست و … از جمله مواردی است که در اثر وجود مشکل در عملکرد غده تیروئید ایجاد شده و موجب تعریق می‌شود.

پیشنهاد می‌شود مقاله دیگر ما درباره علت بوی بد پا چیست و درمان سریع آن را بخوانید.
تشخیص علت عرق کف دست چگونه است؟

فرض را بر این می‌گیریم که تعریق کف دست شما بسیار بیشتر از حالت عادی است بنابراین تصمیم می‌گیرید برای حل این مشکل به دکتر مراجعه کنید و بفهمید که عرق کردن دست نشانه چیست؟ در چنین زمانی اغلب پزشک از شما می‌خواهد که آزامایش خون و ادرار بدهید.

انجام این دو آزمایش به این دلیل است تا وضعیت قند خون و پرکاری تیروئید شما مشخص شود. ضمن اینکه ممکن است پزشک به شما پرسشنامه داده تا از وضعیت شما آگاهی بیشتری پیدا کند. بنابراین بسیار مهم است تا به سؤالات نوشته شده صادقانه پاسخ دهید.
تعریق کف دست کودکان و تغییر سبک زندگی

چرا کف دست عرق میکند ؟ هر چند بروز تعریق در کف دست و پای کودک می‌تواند نگران‌کننده و آزاردهنده باشد می‌تواند تأثیر مستقیم بر شخصیت اجتماعی کودک داشته باشد.

عدم پذیرش از جانب دوستان خود و عدم شرکت در بازی‌های گروهی به دلیل خیس شدن کف دست‌ها باعث بروز مشکلات روحی و روانی در کودک شده و از طرفی دیگر اعتماد به نفس کودک را کاهش می‌دهد.
با ادامه روند این مشکل و عدم توجه به آن ممکن است کودک در مراحل بالاتر به دلیل این مشکل از حضور در فعالیت‌های اجتماعی کناره‌گیری نماید. حتی برای انجام کار‌های روزمره خود مانند ایجاد عرق کف دست کودکان هنگام نوشتن، کار با لوازم الکتریکی تمایلی نشان ندهد و در سنین بالاتر عدم تمایل به رانندگی را بروز دهد.
علاوه بر تعریق کف دست، بروز این مشکل در پا‌ها نیز می‌تواند مشکل‌ساز شود. به نحوی که کودک تمایلی نداشته باشد تا پا‌های خود را از درون کفش در بیاورد. در نهایت منجر به تولید بوی نامطبوع در اثر تعریق زیاد اتفاق می‌افتد و در برخی موارد عفونت را در پی خواهد داشت.

کارشناسان نتوانستند علت دقیق مشکل عرق زیاد در کف دست را کشف کنند.برخی معتقدند که سیستم عصبی سمپاتیک می‌تواند منجر به تعریق زیاد در کف دست شود.

سیستم عصبی سمپاتیک با آزادسازی آدرنالین در بدن موجب افزایش ضربان قلب شده، و با کاهش رگ‌های خونی و درنهایت با شروع تعریق، به این شرایط نامتعارف پاسخ می‌دهد.

    عرق زیاد کف دست می‌تواند به دلیل جهش ژنتیکی اتفاق بیافتد و شما آن را به ارث ببرید، حتی اگر والدینتان این مشکل را نداشته باشند.

    با توجه به مطالعات انجام‌شده دو سوم بیماران مبتلابه هایپرهیدروزیس یا تعریق زیاد در کف دست از یک خانواده و با شرایط مشابه بوده‌اند.

     

علت عرق كردن كف پا
علل تعریق کف پا


عرق کف پا، از جمله مواردی است که امروزه در میان افراد بسیار رایج است. با شروع فصول گرم سال، معمولاً دچار تعریق زیاد در نواحی مختلف بدن مانند کف دست و پا خواهید شد که علت‌های گوناگونی می‌تواند داشته باشد.

⦁ عدم رعایت بهداشت پا
می‌توان گفت: مهم‌ترین علت عرق کف پا، عدم رعایت بهداشت است. در واقع در فصل تابستان، به دلیل اینکه پا زیاد در کفش می‌ماند، تعریق آن طبیعی است؛ اما اگر به بهداشت فردی و شستشوی پاها پس از قرارگیری در کفش توجه نکنید، به مرور زمان باکتری‌ها در کفش شما رشد پیدا می‌کنند و موجب افزایش تعریق در پاهای شما و در نهایت تولید بوی بسیار تند و زننده خواهد شد.

⦁ عدم استفاده از کفش مناسب
همواره به یاد داشته باشید که پا قلب دوم انسان است و توجه ویژه به آن، جزو ضروریات محسوب می‌شود. امروزه، به دلیل بالا رفتن قیمت کفش‌های استاندارد و دارای تهویه مناسب، استفاده از کفش‌های با روکش پلاستیکی و محکم رایج شده است.

به همین دلیل، دمای پا درون کفش به سرعت افزایش پیدا خواهد کرد و در تمامی فصول، با تعریق زیاد کف پا مواجه خواهید شد. به همین دلیل توصیه می‌شود تا حتماً از کفش مناسب برای کارهای روزمره استفاده کنید.

⦁ به خطر افتادن سلامتی
اگر از کفش مناسب برای پیاده روی استفاده می‌کنید یا اینکه به بهداشت پا توجه ویژه می‌کنید و همچنان با تعریق زیاد کف پا مواجه می‌شوید، بهتر است تا با پزشک در این زمینه مشورت کنید. همچنین، اگر می‌دانید که علت عرق کف پای شما زمینه ارثی دارد، می‌توانید به پزشک مراجعه نکنید.

اما اگر تعریق کف پای شما بسیار زیاد باشد و مشکلاتی را برای شما به وجود می‌آورد، می‌تواند ناشی از بیماری‌های روحی و عصبی، یبوست و دیابت باشد که حتماً باید آزمایشات مربوطه در این زمینه انجام شود. پیشنهاد می‌شود از انواع زیرپوش رکابی تاپیک شاپ دیدن فرمایید.
گزینه های درمان تعریق کف دست

ضرورت درمان تعریق کف دست در کودکان زمانی دارای اهمیت است که تعریق بیش از اندازه در کف دست و پا‌های کودک می‌تواند به عنوان یک اختلال بر روند زندگی اجتماعی کودک تأثیرگذار باشد.

تغییر سبک زندگی، ایجاد تحرک بیشتر، برطرف نمودن مشکلات روحی و روانی و از بین بردن شرایط استرس‌زا می‌تواند از جمله موارد کاهش تعریق کف دست و پا باشد.
در صورت عدم بهبود شرایط و تبدیل شدن این مشکل به بیماری بهتر است هر چه زودتر درمان عرق کف دست را زیر نظر یک پزشک معالج شروع کنید. پزشک ابتدا با بررسی وضعیت و دریافت نشانه‌ها راه‌های درمانی خود را در صورت وجود بیماری آغاز خواهد کرد.

1. استفاده از مواد ضد تعریق

درمان عرق کف دست

یکی از راه‌های متوقف کردن عرق زیاد کف دست استفاده از ضد عرق مخصوص کف دست است. این مواد در دسترس و مقرون‌به‌صرفه بوده و یک روش ساده برای کاهش تعریق کف دست است. راه‌های زیادی برای مقابله با این مشکل وجود دارد.

اولین گزینه برای درمان عرق کف دست استفاده از مواد خشک‌کننده مثل کلراید آلومینیوم است. این عنصر در دئودورانت‌های ضد عرق و لوسیون‌های تجویزی پزشک، وجود دارد که در بهبود عملکرد تعریق بسیار مؤثر است.

استفاده از مواد ضد تعریق یکی از شیوه‌های آسان و مقرون به صرفه برای درمان عرق کف دست به شمار می‌آید.  این ضد عرق‌ها با بستن و کوچک کردن منافذ پوست، مانع عرق کردن زیاد کف دست می‌شوند.

نوازندگان، ورزشکاران، وزنه‌برداران، کوهنوردان و حتی کسانی که تعریق آن ها از عصبانیت می‌باشد، می‌توانند از این ضد عرق‌ها استفاده کنند. به علت عصبانیت زیاد تعریق دارند می‌توانند از این مواد ضد تعریق استفاده کنند.

زمانی که دستتان شروع به تعریق می‌کند آن را با آب بشویید و با یک حوله یا دستمال تمیز خشک‌کنید. سپس از ضد عرق برای جلوگیری از تعریق زیاد کف دست استفاده کنید.  کافی است مقداری از این لوسیون ها را روی کف دست خود بریزید و مالش دهید و 30 ثانیه صبر کنید تا خشک شود.

اگر دستتان مرطوب باشد و یا عرق کرده باشد لوسیون روی آن خشک نمی‌شود . بهتر است قبل از استفاده کف دست‌ها و پا‌ها کاملاً خشک باشد و چنانچه این نواحی خیس هستند حتماً خشک نموده و سپس از ماده ضد تعریق استفاده شود.

برای شست و شوی دست‌ها توصیه می‌شود به جای آب و صابون از آب به تنهایی استفاده شود. این روش باید در طی روز چندین مرتبه انجام شود.  بنابراین بهتر است قبل از مصرف، دست‌های خود را بشویید. سعی کنید برای شستن دست‌ها کمتر از آب و صابون استفاده کنید و به شستن دست با آب خالی اکتفا کنید.

ضمناً می‌توانید 1 تا 3 بار در روز از این ضد عرق‌ها استفاده کنید.

  15 درمان عرق سوز در خانه + 11 راه پیشگیری علمی...

2. تزریق بوتاکس

سم بوتولینیوم یا بوتاکس که به صورت تزریق به غدد کف دست انجام می‌شود. با تزریق این سم، راه سیگنال‌هایی که از سمت مغز به غدد تعریق ارسال می‌شدند را مسدود نموده و موجب کاهش تعریق می‌شود.

تزریق بوتاکس به عنوان یک راه درمان عرق کف دست و پا طی چندین جلسه مطابق با نظر پزشک انجام می‌شود.این روش درمانی با توجه به دردناک بودن و ایجاد کبودی ناچیز از عوارض کمتری نسبت به سایر روش‌ها برخوردار است.

3. یون تراپی

یکی دیگر از شیوه‌های درمان عرق کف دست، عبور جریان الکتریکی خفیف از آب و اعمال بر روی پوست است. این روش دارای مزایای بلند مدت و البته شیوه درمانی مناسبی است که با موفقیت بالا قابل اجرا است. از دیگر راه‌های درمان عرق کف دست می‌توان به عناوین زیر اشاره کرد:

4. استفاده از پودر بچه برای جذب عرق کف دست

علت عرق كردن كف دست

پودر بچه مایعات را جذب می‌کند. زمانی که احساس کردید عرق کف دست در حال شروع شدن است کافی است مقداری پودر بچه روی آن ریخته و دست‌هایتان را به هم بسابید. پودر بچه جاذب مناسبی برای رطوبت است.

ریختن پودر بچه روی کف دست می‌تواند عرق دست و پا را به طور موقت جذب کند. بهتر است همیشه بطری پودر بچه را در کیف خود نگه‌دارید تا در تمام زمان‌ها حتی در محل کار یا سفر نیز بتوانید از آن استفاده کنید.

بنابراین اگر عرق کف دست جلوی فعالیت‌های روزانه شما را می‌گیرد کافی است کمی پودر بچه روی آن بمالید. در صورت عدم دسترسی به پودر بچه می‌توانید از آرد ذرت و یا نوشابه استفاده کنید.

5. کاهش عرق کف دست با هیدراته کردن بدن

نوشیدن آب در طول روز به مقدار استاندارد می تواند دمای بدن را خنک نگه دارد و به کاهش تعریق بیش‌ازحد کمک می‌کند.اغلب ما انسان‌ها تشنگی را با گرسنگی اشتباه می‌گیریم و تقاضای بدن برای آب را، به درخواست چیزبرگر تفسیر می‌کنیم.

اما نوشیدن آب بیشتر، به شما کمک می کند تا از خوردن غذاهایی که موجب عرق کردن زیاد بدن می‌شوند جلوگیری کنید.

6. رفع عرق زیاد بدن با رژیم غذایی

اگر به دنبال رفع مشکل علت عرق کف دست هستید، غذا بهترین دارو برای شما خواهد بود. رژیم غذایی و عرق کردن تحت تأثیر یکدیگر می‌باشند. برخی از غذاها موجب افزایش تعریق و برخی سبب کاهش تعریق بدن می‌شوند.

    رژیم غذایی سالم بدن سالم‌تری را به شما هدیه خواهد داد. یک رژیم غذایی ضعیف منجر به عدم تعادل جسمی، احساسی و ذهنی می‌شود.
    عدم تعادل بدنی می‌تواند منجر به بیماری‌های مزمن، افزایش وزن، اضطراب و همین‌طور علت عرق زیاد باشد. بنابراین رژیم غذایی خود را بررسی کنید.
    با اجتناب از کافئین، نوشیدنی‌های الکلی، غذاهای تند و چرب و فرآوری شده، شروع کنید. تمامی این مواد غذایی دمای بدن و ضربان قلب شما را افزایش می‌دهند. زمانی که درجه حرارت بدن افزایش یابد برای خنثی کردن حرارت اضافی به عرق کردن ادامه می‌دهد.
    مواد غذایی بد را با گزینه‌های سالم مثل دانه‌های کامل جایگزین کنید.

کمبود کدام ویتامین باعث عرق دست میشود ؟ عرق کف دست با کمبود ویتامین ویتامین رابطه دارد. عرق کف دست کمبود ویتامین B و D را به ما نشان می‌دهد. ویتامین‌های B و D می‌توانند در به تعادل رساندن بدن مفید باشند.

عرق کف دست به دلیل کمبود ویتأمین ازعارضه‌های شایعی است که به راحتی قابل حل است. تعریق زیاد بخصوص در پیشانی و گردن اغلب به دلیل کمبود ویتأمین "دی” می‌باشد، ضمن اینکه دراین موارد دیده شده که فردی با تعریق بالای کف دست روبرو بوده و با مصرف ویتأمین D توانسته بر این مشکل غلبه کند؛ همچین گاهی ویتأمین B12 نیز می‌تواند مشکل شما را برطرف سازد.

گروه ویتأمین‌های "بی” استرس و هورمون‌های بدن را کنترل می‌کنند، ضمن اینکه پیوند سیستم غدد درون ریز و عصبی را پیوند داده و در نتیجه موجب کاهش تعریق بدن می‌شوند. در این میان اگر فکر می‌کنید استرس بر روحیات شما غالب است، مصرف ویتأمین D رابه همراه سری ویتأمین‌های B ( ب 6، ب 9 و ب 12) را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

    شیر کم‌چرب، غذاهای غنی از کلسیم و روغن‌زیتون، چند مواد غذایی غنی از ویتامین هستند.
    همچنین با مصرف میوه و سبزیجات می‌توانید، مقدار زیادی آب بدن خود را تأمین کنید.
    مصرف منظم این مواد غذایی و همین‌طور نوشیدن آب، بدن را هیدراته نگه‌داشته و درجه حرارت بدن را تنظیم می‌کند.
    گروهی از این میوه و سبزیجات عبارت‌اند از کلم بروکلی، گل‌کلم، هندوانه، توت‌فرنگی، گریپ‌فروت، سیب، بلوبری، آلو، پرتقال، کاهو، کدوسبز، تربچه، کرفس.

    اگر به دنبال رفع مشکل تعریق کف دست هستید، غذا بهترین دارو برای شما خواهد بود.

    یک رژیم غذایی ضعیف منجر به عدم تعادل جسمی، احساسی و ذهنی می‌شود.

    عدم تعادل بدنی می‌تواند منجر به بیماری‌های مزمن، افزایش وزن، اضطراب و همین‌طور عرق زیاد شود.

درمان عرق کردن کف دست با دارو های خانگی

استفاده از روش‌های درمان خانگی از گذشته تا به امروز مرسوم بوده است. برخی از این درمان‌های خانگی در ادامه توضیح داده خواهند شد.

1. چای مریم‌گلی:

این گیاه به‌عنوان یک ضد عرق طبیعی شناخته‌شده است. چای مریم گلی حاوی یک قابض طبیعی به نام اسید تانیک است.این اسید قادر به کوچک کردن منافذ پوستی بوده و می‌تواند همانند یک اسپری ضد تعریق عمل می‌نماید. برای استفاده، کافی است 4 تا 5 کیسه از چای را در آب جوش قرار دهید و بگذارید خیس بخورد.

بعد از خنک شدن به مدت 30 دقیقه دست‌های خود را درون آن شستشو دهید. کارشناسان ادعا می‌کنند که نوشیدن چای مریم‌گلی نیز به کاهش تعریق زیاد کف دست کمک خواهد کرد. برای کاهش تعریق کف پا نیز می‌توانید از این درمان طبیعی استفاده کنید.

2. گلاب:

یک پاک‌کننده طبیعی پوست می‌باشد و از هر فروشگاهی می‌توان آن را خرید. گلاب موجب بسته شدن منافذ پوستی می‌شود و از این طریق میزان تولید عرق را کاهش می‌دهد. برای کاهش تعریق کف دست یک پنبه را به گلاب آغشته کنید و روی کف دست بکشید و سپس بگذارید تا خشک شود.

می‌توانید از سرکه، لیمو و سرکه سیب نیز به همین شیوه استفاده کنید.


3. روغن نارگیل:

بعد از حمام روزانه دست‌های خود را به روغن نارگیل آغشته کنید. روغن نارگیل یک ضد تعرق طبیعی است و مزایای بسیاری برای پوست دارد.

4. ورزش منظم:

شاید عجیب‌ و غریب باشد که ورزش نیز به‌عنوان داروی خانگی برای عرق زیاد کف دست معرفی‌شده است، زیرا فعالیت بدنی خود عامل عرق کردن زیاد بدن می‌باشد.

از آنجایی‌که ورزش میزان استرس را در بدن کاهش می‌دهد، دمای بدن را به‌طور منظم کاهش داده و به‌ این‌علت به‌ عنوان عامل کاهش‌دهنده تعریق زیاد کف دست شناخته‌شده است. بهتر است 5 روز در هفته و به مدت 30 دقیقه در روز ورزش کنید.

اگر برای رفتن به باشگاه زمان ندارید بهتر است پیاده‌روی یا دوچرخه‌سواری کنید.دقت کنید که زمان ورزش نزدیک به زمان خواب شبانه نباشد زیرا که ممکن است درروند خواب شما اختلال ایجاد کند.

اکثر افرادی که دچار عرق زیاد در کف دست هستند، مشکل سلامتی ندارند. آن‌ها به بیماری به نام هایپرهیدروزیس مبتلا هستند که اغلب از سنین بلوغ شروع می‌شود.

تاکنون چندین بار این سؤال مطرح شده که عرق کف دست نشانه چیست؟ در واقع بخش عمده دلیل عرق کف دست مربوط به همین بیماری هیدروزیس است؛ در رابطه با این موضوع بد نیست بدانید که غدد عرق اکرین درکف دست و پا، زیر بغل و صورت وجود دارند.

کار اصلی این غده‌ها این است که زمان گرم شدن بیش از حد بدن از گرمای بدن بکاهند و به قولی باتولیدعرق بدن راخنک کنند. حال زمانی که فعالیت اعصاب بیش از حد معمول باشد، می‌‎گویند که فرد به بیماری هایپرهیدروزیس مبتلا شده است.
این بیماری فعالیت‌های طبیعی افراد را موجب اختلال می‌کند به شکلی که تعرق در بدن به بیش از حد ومیزان نرمان در بدن افزایش می‌یابد؛ در بسیاری از موارد علت عرق کردن کف پا نیز مربوط به همین بیماری است اما از نشانه‌های اولیه آن عرق کف دست است.

این مشکل به دلایل متعددی چون مصرف الکل، مصرف داروهای خاص، هورمون‌ها، غذاهای تند، تنش و بیماری‌هایی مثل دیابت، به وجود می‌آید.هایپرهیدروزیس کف دست می‌تواند اعتمادبه‌نفس فرد را تحت تأثیر قرار داده و استرس شدید ایجاد کند که این امر تعاملات اجتماعی و حرفه‌ای فرد را دچار مشکل خواهد کرد.

درواقع بسیاری از متخصصین پوست معتقدند که هایپرهیدروزیس نسبت به سایر مشکلات پوستی، تأثیرات منفی بیشتری بر زندگی بیمار می گذارد.غدد عرق به‌واسطه اضطراب و استرس فعال‌شده و نسبت به این حالت نامعمول بدن، واکنش نشان می‌دهند.

به همین دلیل برخی از افراد با ورزش منظم، مراقبه، خواب و سایر فعالیت‌های کاهش استرس، می توانند جلوی عرق کردن زیاد بدن را بگیرند.اگر با این روش‌ها میزان تعریق بدن کم نشود باید به پزشک مراجعه کنید زیرا دلایل زیادی برای عرق زیاد در بدن وجود دارد که باید بررسی شده و برای آن راه حلی پیدا شود.

5. رفع سریع عرق کف دست با الکل

اگر به یک ‌راه حل سریع برای رفع مشکل تعریق زیاد کف دست نیاز دارید کافی است دستمالی را با الکل مرطوب کرده و روی کف دست خود بمالید، سپس بگذارید تا خشک شود.

با خاصیت قابض کنندگی که الکل دارد اگر به‌طور موضعی استفاده شود می‌تواند عرق دست و پا را به‌طور موقت خشک کرده و تعریق را به مدت کوتاهی کاهش ‌دهد.

قبل از یک مصاحبه یا یک رویداد اجتماعی مهم می‌توانید از این ترفند استفاده کنید. برای زمان‌هایی که نمی‌توانید به دستشویی بروید و دستتان را با الکل بشویید، می‌توانید از دستمال‌های مرطوبی که برپایه الکل ساخته‌شده‌اند استفاده کنید.

بنابراین این دستمال‌ها را در کیف یا جیبتان نگه‌دارید تا بتوانید قبل از ورود به جلسه و دست دادن با همکاران عرق کف دست خود را با آن خشک‌کنید.

  آیا تعریق زیاد در زمان ورزش به معنی این است که شما در حال از دست دادن وزن هستید؟
3 راهکار خانگی برای رفع عرق کف پا

⦁ استفاده از آب سرد
به‌صورت کلی تعریق اعضای بدن در وهله اول، نشان از گرمای شدید درون بدن است. پس می‌توان با کاهش دمای داخلی بدن، تا میزان زیادی تعریق کف دست و پا را کاهش داد. با استفاده از نوشیدن 8 الی 10 لیوان آب خنک در طول روز، تا میزان قابل توجهی می‌توانید دمای بدن خود را پایین بیاورید.

همچنین، راه‌حل دیگر این است که کف دست و پای خود را در آب یخ به مدت 30 دقیقه قرار دهید تا جلوی تعریق آن را بگیرید. معمولاً این راهکارها برای فصول گرم سال، برای همه افراد توصیه می‌شود.

⦁ استفاده از فندق
شاید در ابتدا فکر کنید که فندق نمی‌تواند جلوی تعریق شدید کف دست و پای شما را بگیرید؛ اما هرگز آن را دست کم نگیرید، زیرا خواص ضد تعریق بسیار قوی دارد. فندق دارای اسید تانیک است و در صورتی‌که با پوست کف دست و پا در تماس قرار بگیرید، می‌تواند موجب شود تا منافذ پوست به مرور زمان بسته شود و تعریق کف دست و پای شما به‌صورت کامل بهبود پیدا کند.

توجه کنید که با استفاده از روغن فندق نیز می‌توانید این کار را انجام دهید. نکته قابل ذکر در این زمینه، این است که روغن فندق را نهایت چند هفته استفاده کنید و بیشتر از آن، این کار را انجام ندهید.

زیرا ممکن است موجب خشکی شدید پوست کف دست و پای شما شود. علاوه بر خود فندق، پوست درخت فندق را نیز می‌توان به‌صورت پودر درآورد و با آب مخلوط کرد تا خمیری به دست آورد و آن را بر روی کف دست و پا قرار داد.

⦁ استفاده از جوش شیرین
جوش شیرین به دلیل خاصیت قلیایی و بازی که دارد، می‌تواند یکی از راه‌های مؤثر برای از بین بردن عرق کف پا یا دست باشد. به همین دلیل، می‌توانید چند قاشق غذاخوری جوش شیرین را در مقداری آب حل کنید و به مدت محدودی، دست و پای خود را درون این محلول قرار دهید.

در این صورت، پس از مدت زمان یک الی دو هفته، بهبود حاصل شده را مشاهده خواهید کرد.

⦁ استفاده از گوجه فرنگی
گوجه فرنگی یکی از میوه‌هایی است که خواص بسیاری داشته و از جمله خواص آن می‌توان به درمان عرق کف دست و پا اشاره داشت. گوجه فرنگی منافذ باز پوست را کنترل کرده و از ترشح عرق جلوگیری می‌کند. پیشنهاد اول نوشیدن آب گوجه فرنگی است که سبب کاهش و کنترل دمای بدن می‌شود.

از طرفی دیگر اگر احساس می‌کنید تعریق در بدنتان خارج از حالت عادی است، گوجه فرنگی را برش‌زده و آن را به کف دست خود بمالید. پس از گذشت 15 دقیقه پوست خود را با آب ولرم شستشو دهید. (پیشنهاد می‌شود حداقل 1 روز درمیان این کار را انجام دهید).

⦁ روغن درخت چای

از آن روش‌هایی است که بسیاری از افراد همواره به آن روی می‌آورند؛ این روغن خواص بالای ضد قارچی دارد که استفاده از آن باکتری‌های تعریق را از بین می‌برد. برای استفاده از آن نیز کافی است کمی پنبه را در روغن چای بخیسانید و آن را بر روی ناحیه مورد نظر بمالید و بعد از گذشت 4 الی 5 دقیقه آن را بشویید.

سخن پایانی
تعریق در کف دست و پا‌ها می‌تواند به عنوان یک معضل در افراد مختلف پدیدار شود. این بیماری می‌تواند در سنین کودکی بر اساس پارامتر‌های مختلف از جمله ژنتیک و وراثت به وجود آید.

بررسی علت عرق کف دست در نوجوانان و کودکان از این جهت اهمیت دارد که می‌تواند در شکل‌گیری شخصیت اجتماعی و روابط آن تأثیر مستقیم داشته باشد.



نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: