آنالیز و ارزشیابی این ۲۰۹ حکم خیلی چیزها به ما نشان میدهد که ۳۳ درصد از آن مربوط به حوزه درمان است، یعنی بیشترین وزن را در این احکام درمان دارد و زمانی که در احکام بالا دستی اینگونه دیده شده است، گله میکنیم که به پیشگیری و بهداشت توجه نمیشود
شفاآنلاین>سلامت>رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران گفت: اساسیترین چالش ما این است که تصمیم گیری ها، نظارتها و اجرا در حوزه سلامت مطابق با اسناد بالادستی و قوانین نیست.
به گزارش شفاآنلاین: محمد رئیس زاده، با حضور در برنامه صف اول با اشاره به اینکه اسناد بالا دستی در حوزه سلامت به دو دسته تقسیم میشوند، افزود: یکی مربوط به اسنادی است که در قوانین عمومی کشور وجود دارد مانند برنامههای پنج ساله یا سند چشم انداز؛ زمانی که از این برنامهها صحبت میکنیم از سال ۶۸ تا الان که انتهای برنامه ششم هستیم تقریباً ۶۴ قانون مربوط به حوزه سلامت بوده که ۲۰۹ حکم از آن استخراج شده است.
وی ادامه داد: آنالیز و ارزشیابی این ۲۰۹ حکم خیلی چیزها به ما نشان میدهد که ۳۳ درصد از آن مربوط به حوزه درمان است، یعنی بیشترین وزن را در این احکام درمان دارد و زمانی که در احکام بالا دستی اینگونه دیده شده است، گله میکنیم که به پیشگیری و بهداشت توجه نمیشود.
رئیس زاده با بیان اینکه از این ۲۰۹ حکم، ۶۴ درصد منابع مالی شفافی ندارد، افزود: یعنی وظیفه و تکلیف دیده شده است اما منابع مالی آن خیلی شفاف نیست اما این ۲۰۹ حکم نقاط قوت نیز دارند که یکی واگذاری تولیت سلامت به وزارت بهداشت است.
رئیس کل سازمان
نظام پزشکی با اشاره به اینکه نهادهای دیگری در کنار حوزه سلامت نیز آورده شدهاند، تصریح کرد: مثلاً صدا و سیما و سایر ارگانهای دیگر را به عنوان کمک کننده در این حوزه آوردهاند و توجه خاصی به مناطق کمتر برخوردار هم در حوزه آموزش و هم در حوزه پیشگیری و درمان شده است که البته ایراداتی نیز وجود دارد که لازم است در برنامه هفتم توسعه به آنها توجه و بر طرف شود.
رئیس زاده گفت: یک سری از اسناد بالادستی مختص حوزه سلامت است مانند ابلاغیه رهبری در مورد سیاستهای کلی سلامت و یا قانون بیمه خدمات همگانی که در میان همه این اسناد انصافاً و الحق سند سیاستهای کلی؛ سند جامع و کاملی است که در سال ۹۳ خوب نوشته شده و در ۱۴ بند ابلاغ گردیده است.
وی اظهار کرد: همه آنچه که ما و مردم از حوزه سلامت انتظار داریم در خصوص درمان، آموزش، پژوهش، طب سنتی، تولیت، منابع بیمهها و…، مبتنی بر نیازها دیده شده است.
رئیس زاده اذعان کرد: توصیه جدی ما این است همه عزیزانی که میخواهند در حوزه سلامت صحبتی مطرح نموده یا تصمیمی گرفته و ماده قانونی وضع کنند حتماً به این سیاستها رجوع کنند، هر چند که بعد از ۸ تا ۹ سال این سیاستها نیاز به بازنگری دارد اما زیرساختها خوب دیده شده و اگر به همین اسناد بالادستی و سیاستهای کلی عنایت شود، بسیاری از مشکلات ما حل خواهد شد.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران گفت: اساسیترین چالش ما این است که تصمیم گیری ها، نظارتها و اجرا در حوزه سلامت مطابق با اسناد بالادستی و قوانین نیست.
وی همچنین در خصوص وظایف سازمان نظام پزشکی در دفاع از حقوق بیماران، افزود: سازمان نظام پزشکی به عنوان مطالبه گر، مشاور، نظر دهنده وظیفه دارد به این حوزه ورود نموده و هر مشکلی را مطالبه و پیگیری کند؛ در واقع دفاع از حقوق بیماران از وظایف مصرح قانون سازمان نظام پزشکی است.