پیروز، چون شیر مادر مصرف نکرده بود، از لحاظ بنیهای ضعیف بود و در این ۱۰ ماه در شرایط قرنطینهای قرار داشت و مشکلاتی از قبیل مشکلات گوارشی و یبوست و این اواخر مشکلات کلیوی داشت
شفاآنلاین>سلامت>رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ما برای پیروز تمام امکانات سازمان محیط زیست کشور را در تراز عالی به خدمت گرفتیم.
به گزارش شفاآنلاین:علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در رابطه با مرگ پیروز گفت: فرآیند تولد پیروز کاملا آزمایشی و در دنیا بیسابقه بود.
وی افزود: پیروز، چون شیر مادر مصرف نکرده بود، از لحاظ بنیهای ضعیف بود و در این ۱۰ ماه در شرایط قرنطینهای قرار داشت و مشکلاتی از قبیل مشکلات گوارشی و یبوست و این اواخر مشکلات کلیوی داشت و این حیوان حتی در اسکلت و استخوانبندی هم مشکل داشت.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به اینکه تکثیر در اسارت یک بحث آزمایشگاهی است، ادامه داد: دنیا هم تجربه کمی در این رابطه دارد و عدهای از متخصصان و دوستداران حیات وحش معتقدند که تکثیر در اسارت به ویژه برای گونه یوز انجام نمیشود.
سلاجقه با بیان اینکه شرایط پسند یوز در طبیعت بسیار دشوار است و حتی در شرایط طبیعی بسیار سخت انتخاب میکند و به سختی به مرحله حاملگی میرسد، اظهار کرد: درصد تلف شدن توله یوزها در شرایط طبیعی درصد بالایی است.
رئیس سازمان حفاظت ادامه داد: ما در رابطه با پیروز از تمام ظرفیتهای دامپزشکی داخل و خارج کشور استفاده کردیم و دیالیزی که اتفاق افتاد از نوع دیالیز سفاق بود که باید شکم حیوان را باز میکردند و راه دیگری وجود نداشت و دیالیزی که از نوع تخلیه خون بود باید از خون مادر حیوان استفاده میشد که با توجه به حاملگی مادر حیوان این اقدام نمیتواست صورت گیرد و در نهایت جراحی انجام شد و حیوان تلف شد.
سلاجقه ضمن اشاره به اینکه ما برای پیروز تمام امکانات سازمان محیط زیست کشور را در تراز عالی به خدمت گرفتیم، گفت: ۷ یوز ماده به صورت طبیعی در کشور دیده شده که هر کدام از آنها ۲ توله یوز همراهشان بوده است و بعد از مدتها هم یک یوز نر در استان اصفهان دیده شده و وضعیت یوزها در ۲ سال اخیر بهبود پیدا کرده است.
وی در رابطه با حاملگی ایران اظهار کرد: خوشبختانه این اتفاق رخ داده است.