کد خبر: ۳۲۰۲۸۶
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۰ - ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ - 2023February 14
مدیر دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و دارو خراسان شمالی با اشاره به باقی ماندن مقداری از دارو پس از بهبود کامل بیمار در منازل، گفت: نگهداری و انبار داروها در منزل برای روز مبادا اقدامی غلط و خطرناک است.

شفاآنلاین>سلامت>دکتر بهاره بهمنی، در خصوص نگهداری و انبار کردن دارو در منزل اظهار کرد: ممکن است پس از مراجعه به پزشک و دریافت دارو، داروهای تجویز شده تا انتها مصرف نشود و از این رو افراد با اقدامی خطرناک و نادرست، این داروها را برای روز مبادا نگهداری می کنند.

به گزارش شفاآنلاین:مدیر دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و داروی خراسان شمالی گفت: جمع آوری و انبار داروها در برخی منازل در محلی به نام قفسه داروها یا جعبه دارویی در آشپزخانه یا یخچال صورت می گیرد که اقدامی غلط است.

وی با تاکید بر اینکه داروخانه ها مجاز به تحویل گرفتن داروها از بیماران نیستند، افزود: به محض تحویل دارو به شخص، شرایط نگهداری دارو از کنترل خارج شده؛ بنابراین بازگشت آن به داروخانه غیر قانونی است.

دکتر بهمنی تصریح کرد: اگرچه داروها نقش موثری در درمان دارند اما ضروری است که برای جلوگیری از خطرات احتمالی، داروها به شکل مناسبی دور ریخته شود و به عبارتی انهدام داروها جایگزین نگهداری داروها شود.

وی ادامه داد: تاریخ انقضای دارو یکی از نکات مهم مندرج بر روی بسته بندی دارو است که معمولاً یا به صورت میلادی یا خورشیدی نوشته می شود و باید هنگام مصرف آن ها را بررسی کرد. نگه داشتن طولانی مدت دارو سبب می شود تاریخ انقضای دارو نیز رد شود.

مدیر دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و داروی خراسان شمالی گفت: تغییرات ظاهری قرص (رنگ، بو، شکل ظاهری و ...) رعایت نشدن شرایط نگهداری (دما، رطوبت، نور خورشید) نرم شدن، خیس شدن، سفت شدن، پاک شدن نام دارو و مشخص نبودن تاریخ انقضا موجب کاهش اثر بخشی، ایجاد عوارض و عدم اطمینان از درمان می شود.


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: