کد خبر: ۳۱۴۳۸۳
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۵ - ۰۹ آبان ۱۴۰۱ - 2022October 31
هر کسی ممکن است به فیبرومیالژیا مبتلا شود، از جمله کودکان. زنان دو برابر مردان در معرض ابتلا به فیبرومیالژیا هستند. علائم اغلب در میانسالی ظاهر می شود
شفاآنلاین>سلامت> یکی از رایج ترین بیماری های مرتبط با ورم مفاصل فیبرومیلاژیا می باشد که هنوز به طور دقیق قابل تشخیص نیست و علائم آن اغلب به غلط تفسیر می شود

به گزارش شفاآنلاین:فیبرومیالژیا یک بیماری مزمن و طولانی مدت است. باعث درد سراسری عضلانی، درد مفاصل و خستگی می شود.هیچ علت شناخته شده ای وجود ندارد، اگرچه عوامل خاصی مانند استرس و ژنتیک ممکن است فرد را مستعد ابتلا به این بیماری کند. اگرچه درمانی وجود ندارد، اما داروها، تغییر شیوه زندگی و سایر روش های درمانی تسکین دهنده هستند.

فیبرومیالژیا چقدر شایع است؟

حدود 4 میلیون آمریکایی (2٪ از جمعیت ایالات متحده) به فیبرومیالژیا مبتلا هستند.

چه کسانی ممکن است به فیبرومیالژیا مبتلا شوند؟

هر کسی ممکن است به فیبرومیالژیا مبتلا شود، از جمله کودکان. زنان دو برابر مردان در معرض ابتلا به فیبرومیالژیا هستند. علائم اغلب در میانسالی ظاهر می شود. تا 20 درصد از بیمارانی که از سایر اختلالات مزمن مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس و سارکوئیدوز رنج می برند نیز می توانند فیبرومیالژیا داشته باشند.

چه چیزی باعث فیبرومیالژیا می شود؟

متخصصان پزشکی نمی دانند چرا برخی افراد به فیبرومیالژیا مبتلا می شوند. گاهی اوقات علائم مشترک این بیماری در خانواده ها دیده می شود. برخی شرایط یا رویدادها ممکن است علائمی را ایجاد کنند، مانند:

    عوامل استرس زا: نارس به دنیا آمدن، حوادث آسیب زای زندگی مانند سوء استفاده، حوادث
    شرایط پزشکی: مانند عفونت های ویروسی یا سایر بیماری ها
    اضطراب، افسردگی، سایر اختلالات خلقی ، PTSD
    خواب بد
    عدم ورزش

علائم فیبرومیالژیا چیست؟

درد عضلانی گسترده و درد مفاصل همراه با خستگی و کم خوابی از علائم تعیین کننده فیبرومیالژیا هستند. این بیماری افراد را متفاوت تحت تأثیر قرار می دهد. شما همچنین ممکن است علائم زیر را تجربه کنید:

    اضطراب یا افسردگی
    مشکلات گوارشی، از جمله اسهال یا یبوست
    درد صورت یا فک (اختلالات گیجگاهی فکی)
    سردرد یا میگرن
    مشکلات حافظه
    گزگز یا بی حسی در دست ها یا پاها

چه چیزی باعث حمله فیبرومیالژیا می شود؟

برخی از چیزها می توانند علائم فیبرومیالژیا را تشدید کنند، به ویژه مواردی که سطح استرس را افزایش می دهند. این شامل موارد زیر می شود:

    تغییرات در برنامه های روزمره
    تغییر رژیم غذایی یا رژیم غذایی نامناسب
    نوسانات هورمونی
    کمبود خواب
    عوامل استرس زا مانند مرتبط با کار، بیماری، استرس عاطفی
    تغییرات درمانی
    تغییر در الگوهای خواب
    تغییرات آب و هوا یا دما

فیبرومیالژیا چگونه تشخیص داده می شود؟

هیچ آزمایشی وجود ندارد که فیبرومیالژیا را به طور قطعی تشخیص دهد. تشخیص فیبرومیالژیا بر اساس علائم و معاینه فیزیکی بالینی است. آزمایشات اولیه خون برای رد سایر علل خستگی مانند کم خونی یا بیماری تیروئید توصیه می شود. تشخیص به سابقه خانوادگی و پزشکی شما همراه با علائم شما بستگی دارد.

افراد مبتلا به فیبرومیالژیا به شدت به دردی حساس هستند که بیشتر افراد را آزار نمی دهد. پزشک شما ممکن است تعداد نقاط حساس یا نواحی روی بدن شما را که به لمس بسیار حساس هستند، ارزیابی کند. برای تشخیص، درد گسترده باید به مدت سه ماه همراه با خستگی و سایر علائم مانند مشکلات حافظه و تمرکز، خواب ضعیف، علائم افسردگی و سندرم تحریک‌پذیری وجود داشته باشد.
فیبرومیالژیا چگونه مدیریت یا درمان می شود؟

هیچ درمانی برای فیبرومیالژیا وجود ندارد. این داروها و تغییرات سبک زندگی می توانند علائم را بهبود بخشند:

    داروهای ضد افسردگی
    درمان شناختی رفتاری
    بهبود عادات خواب
    داروهای مسکن با نسخه و بدون نسخه
    تکنیک های مدیریت استرس
    تمرینات قدرتی و ورزش

عوارض فیبرومیالژیا چیست؟

فیبرومیالژیا تهدید کننده زندگی نیست. با این حال، زندگی با درد و خستگی مزمن می تواند چالش برانگیز باشد. اگر فیبرومیالژیا درمان نشود، انجام کار و فعالیت های روزانه شما دشوارتر است.
چگونه می توانم از فیبرومیالژیا جلوگیری کنم؟

از آنجایی که متخصصان نمی‌دانند چه چیزی باعث فیبرومیالژیا می‌شود، شما واقعاً نمی‌توانید اقداماتی برای پیشگیری از آن انجام دهید. با این حال، همیشه ایده خوبی است که:

    استرس را به حداقل برسانید
    یک رژیم غذایی مغذی داشته باشید
    به اندازه کافی بخوابید
    وزن سالم را حفظ کنید
    آرتریت، افسردگی یا سایر شرایط را مدیریت کنید
    فعال بمانید و به طور منظم ورزش کنید

چه زمانی باید با پزشک تماس بگیرم؟

در صورت تجربه شدید باید با پزشک خود تماس بگیرید:

    افسردگی یا افکار خودکشی
    سردرد یا میگرن
    مشکلات حافظه
    درد
    مشکلات خواب یا خستگی


درمان های جایگزین

این روش های جایگزین درمانی می تواند علائم فیبرومیلاژیا را کنترل نماید. برای مثال ماساژ درمانی که درد ماهیچه ها را تسکین می دهد، تمرینات ایروبیک نیز توصیه می شود. هیپنوتیز، طب سوزنی، کایروپراکتیک(ماساژ و جا اندازی مفاصل و استخوان ها) نیز موثر شناخته شده است. ورای تمام این تمرینات و درمانهای جایگزین ، اختصاص زمانی برای استراحت در روز نیز لازم است. تمریناتی مثل استراحت عمیق ماهیچه ای و یا تنفس عمیق نیز می تواند استرس را برطرف کند. داشتن برنامه خواب منظم نیز کمک بزرگی است زیرا بدن در این زمان ترمیم می شود. سلامت نیوز

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: