شفاآنلاین>سلامت>با توجه به اینکه عرصه پزشکی در حال حاضر به خصوص در انجام جراحی های زیبایی یکی از شغل های پول ساز بوده این جذابیت مالی سبب شده افرادی که تخصص خاص حوزه های مورد نظر را ندارند با سو استفاده از عدم آگاهی افراد وارد این عرصه شده و با انجام جراحی هایی سبب ضررهای غیرقابل جبرانی شوند.
به گزارش شفاآنلاین:بر اساس قانون، هرکس بدون داشتن پروانه رسمی بر امور پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی، آزمایشگاهی، فیزیوتراپی، مامایی و سایر رشتههایی که بهتشخیص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جزو حرفه پزشکی و پروانه دار محسوب میشوند، اشتغال ورزد یا بدون اخذ پروانه از وزارتمذکور اقدام به تاسیس یکی از موسسات پزشکی یا پروانه خود را به دیگری واگذار کند و پروانه دیگری را مورد استفاده قراردهد بلافاصله محل کار وی توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعطیل و به پرداخت جریمه نقدی از پنج میلیون (۵۰۰۰۰۰۰) تا پنجاهمیلیون (۵۰۰۰۰۰۰۰) ریال و در صورت تکرار به جریمه تا صد میلیون (۱۰۰۰۰۰۰۰۰) ریال یا دو برابر قیمت داروهای کشف شده(هرکدام که بیشتر باشد) محکوم خواهد شد.
بر اساس گزارش انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران، در حال حاضر ۳۰۰ جراح فوقتخصص پلاستیک و زیبایی در کشور وجود دارد، ولی بر اساس برخی منابع ۳۶۰۰ نفر در شهر تهران و ۸ هزار نفر در کل ایران مشغول جراحی پلاستیک هستند که بسیاری از آنها آموزش لازم را در این زمینه ندیده و حتی پزشک هم نیستند.
همه می دانیم تبلیغات زیبایی در فضای مجازی، جراید و تابلوهای تبلیغاتی، می تواند هر انسانی را نسبت به انجام امور زیبایی ترغیب کرده که در این بین با توجه به برخی تبلیغات کاذب، مردم به سمت مراکز غیرمجاز ترغیب می شوند و این اتفاق، چالشی برای حوزه پزشکی به شمار می رود.
برخی افراد مختلف بدون داشتن تخصص و صلاحیت حرفه ای مربوطه، با انتشار تبلیغات غیرقانونی در فضای مجازی، اقدام به ارایه خدمات زیبایی میکنند که با توجه به نبود آگاهی و دانش تخصصی، سلامتی افراد جامعه را در معرض خطر قرار می دهند و عوارض جبران ناپذیری ایجاد می کند.
بهنام عباسیان عضو شورای سازمان
نظام پزشکی کشور در این زمینه گفت: ارائه
خدمات زیبایی و درمانی توسط پزشکان غیر متخصص که مجوزی برای انجام آن
ندارند، کاملا غیر قانونی و پرمخاطره است.
وی اظهار داشت: این
دسته از افراد مهارت، دانش و صلاحیت لازم برای طبابت را ندارند و علاوه بر
غیر قانونی بودن فعالیت این دسته از افراد در این زمینه، خدمات ارائه شده
توسط آنها از استانداردهای کاری متخصصان زیبایی دارای مجوز نیز پیروی
نمیکند.
عباسیان تصریح کرد: خلا قانونی در مورد مداخله در امور درمان امور زیبایی در کشور وجود دارد و فعالیت افراد غیر صلاحیت در این امور که در فضای مجازی تبلیغات گسترده ای دارند، باعث سلب اعتماد مردم به جامعه پزشکی می شود، لازم است در ایجاد قوانین برخورد با این متخلفان تجدیدنظر شود تا سلامت افراد به خطر نیافتد.
وی تاکید کرد: تشدید مجازات مداخلهگران در امور پزشکی به خصوص زیبایی اولویت مهمی در پیشگیری است تا بازدارندگی واقعی در این زمینه را شاهد باشیم، البته سازمان نظام پزشکی کشور با تمام ارگانهایی که در ارتباط است، سعی دارد با اطلاع رسانی، مردم را نسبت به خطرات افراد غیر متخصص در امور زیبایی آگاه کرده و آنها را از پیامدهای منفی بر روی سلامت آگاه کند.
به گفته عباسیان، لازم است تمام ظرفیتهای علمی حوزه پزشکی زیبایی
کنار هم قرار گرفته و با همافزایی دیدگاه های جامعتری پیرامون قوانین و
ملاحظات اخلاقی معرفی و گامهایی موثرتری در ساماندهی پزشکی زیبایی در کشور
برداشته شود. ایرنا