به گزارش شفاآنلاین:نشانههای این بیماری عبارت از سرفه خشک و کوتاه، صدای خشدار و سختی در تنفس است.
معمولا این بیماری خفیف است اما ممکن است بعضی از کودکان به درمان در بیمارستان و کمک تنفسی احتیاج پیدا کنند.
نتیجه این مطالعه جدید که در کنگره بینالمللی انجمن تنفسی اروپا (European Respiratory Society International Congress) در شهر بارسلون (Barcelona) اسپانیا ارائه شد، آشکار ساخت که احتمال ابتلا به خروسک در فرزندانِ مادرانی که در دوران بارداری از روغن ماهی استفاده کردهاند، ۳۸ درصد کمتر از آنهایی است که روغن زیتون مصرف کردهاند.
در این مطالعه به سرپرستی دکتر نیکلاس بروستاد از بیمارستان دانشگاهی کپنهاگ، ۷۳۹ زن باردار مورد بررسی قرار گرفتند.
با انجام مجموعهای از آزمایشات مشخص شد کودکانی که مادرانشان روغن ماهی مصرف کرده بودند ۱۱ درصد خطر ابتلا به خروسک داشتند در حالی که آنهایی که مادرانشان روغن زیتون مصرف کرده بودند، ۱۷ درصد خطر ابتلا به خروسک را نشان میدادند.
همچنین در مادرانی که دز بالایی از ویتامین د مصرف کرده بودند، کودکان ۱۱ درصد خطر ابتلا به خروسک داشتند، در حالی که کودکان مادرانی که دز عادی از ویتامین د مصرف کرده بودند، ۱۸ درصد خطر ابتلا به این بیماری را نشان دادند.
بروستاد در رابطه با این یافتهها گفت: در حال حاضر هیچ واکسنی علیه پاتوژن (عامل بیماریزای) ایجادکننده این بیماری وجود ندارد. از اینرو، راهبردهای پیشگیرانه دیگری مورد نیاز است و اقدامهای آغاز شده در دوران بارداری ممکن است مهم باشند، زیرا خروسک در نوزادان و کودکان خردسال رخ میدهد.
متخصصان میگویند مشخص نیست چرا ویتامین د و روغن ماهی این اثر مفید را دارند اما ممکن است دلیلش این باشد که این ترکیبات میتوانند سیستم ایمنی بدن را تحریک کنند تا به نوزادان و کودکان کمک کند بیماریها را بهطور موثرتری از بین ببرند.ایسنا