کد خبر: ۳۱۱۳۸۶
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۰ - ۱۷ شهريور ۱۴۰۱ - 2022September 08
یک متخصص تغذیه گفت: در یک الگوی غذایی سالم توصیه می‌شود بین ۵۵ تا ۶۵ درصد کل کالری مورد نیاز از مواد خوراکی نشاسته‌ای یا کربوهیدراتی تامین شود و این باور غلط است که با کاهش مصرف نان و برنج رژیم لاغری بگیریم.
شفاآنلاین>سلامت>دکتر محمدرضا وفا، درباره رژیم‌های غذایی صحیح و غلط گفت: کربوهیدرات‌ها تنها در غذا‌های نشاسته‌ای مانند نان، برنج و ماکارونی وجود ندارند بلکه سبزی، صیفی و میوه‌ها نیز حاوی کربوهیدرات هستند.
به گزارش شفاآنلاین:این متخصص تغذیه افزود: با وجود اینکه، ۵۵ تا ۶۵ درصد کالری مورد نیاز بدن از کربوهیدرات‌ها تامین می‌شود، تنها ۸ الی ۱۰ درصد این کربوهیدرات‌ها باید شامل قند و شکر باشد. (از قند ساده تا قند میوه ها)
وی افزود: مصرف خرما، کشمش، انجیر به مراتب بهتر از قند و شکر هستند، زیرا حاوی انواع مختلفی از مواد معدنی و ویتامین‌ها هستند.
دکتر وفا، افراد را از نوشیدن آبمیوه‌های مصنوعی منع کرد وگفت: آبمیوه‌ها و تکتار‌های مصنوعی حاوی میزان بسیار زیادی شکر هستند همچنین خوردن آب میوه طبیعی را هم توصیه نمی‌شود، زیرا با داشتن کالری بسیار بالای آب میوه‌های طبیعی، ترشح انسولین تحریک می‌شود و فرد بلافاصله احساس گرسنگی خواهد کرد لذا سالم‌ترین نوشیدنی آب است.
 
وی با بیان اینکه چربی‌هایی که از طریق خوراکی‌های صنعتی وارد بدن می‌شوند بدترین نوع چربی و از نوع اشباع هستند ادامه داد. این چربی‌ها دارای یک آستانه مصرف هستند که نه تنها زمینه‌ساز چاقی و اضافه وزن می‌باشند بلکه با استرس اکسیداتیو ایجاد شده، بدن را، با آسیب‌های سلولی و آبشار‌های التهابی روبرو خواهند کرد که حتی در ابتدا با آزمایشات پاراکلینیکی نیز قابل تشخیص نخواهد بود.
وی افزود: از جمله بیماری‌هایی که با مصرف این گونه خوراکی‌ها در بدن ایجاد می‌شود بیماری‌های قلبی عروقی است، در ابتدا از اکسیداسیون کلسترول (LDL) در عروق پلاک‌های اولیه ایجاد میشود گلبول‌های قرمز به این پلاک‌ها برخورد می‌کنند و پاره می‌شوند پس از آن کلسیم و املاح روی آن رسوب میکند، در اینجاست که یک پلاک عروقی ایجاد شده است، این پلاک‌ها در قلب باعث سکته قلبی و در مغز باعث سکته مغزی می‌شوند.
 
استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: بیش از ۷۰ درصد علت بیماری‌های مزمن، تغذیه ناسالم است.
این متخصص تغذیه به حساسیت سلول‌های چشایی هم اشاره کرد وگفت: اگر مدتی مواد غذایی شور بخوریم حساسیت گیرنده‌های چشایی کاهش می‌یابد و مجبوریم میزان نمک غذا را افزایش دهیم در این صورت توصیه به کاهش تدریجی نمک غذا می‌شود تا حساسیت چشایی به تدریج افزایش یابد.
استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره اصلی‌ترین دلیل موفق نبودن رژیم‌های لاغری چیست گفت: شناخت ناکافی از تراکم کالری انواع مواد غذایی، اصلی‌ترین دلیل عدم موفقیت در انواع رژیم‌های لاغری است.
وی گفت: وزن یک موازنه است، بین کل کالری دریافتی که از مصرف مواد غذایی روزانه دریافت می‌شود، با کل کالری که روزانه در بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 
دکتر وفا گفت: با مصرف میزان اندکی از بعضی از انواع مواد غذایی کالری بسیاری به دست می‌آید که اصطلاحاً می‌گوییم: دانسیته کالری آن زیاد است بالاترین دانسیته کالری غذایی مربوط به چربی هاست هر گرم چربی ۹ کیلو کالری انرژی دارد در صورتی که هر گرم پروتئین یا نشاسته ۴ کیلو کالری انرژی دارد. توجه به این نکته مهم است که دسته‌ای از چربی‌ها مانند: روغن، کره و خامه با چشم دیده می‌شوند و دسته‌ای دیگر دیده نمی‌شوند و بصورت پنهان در بعضی از خوراکی‌ها وجود دارند (آبگوشت، حلیم، آش) به طوری که یک لیوان سوپ چرب ممکن است کالری بیشتری از کل غذای اصلی داشته باشد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: