به گزارش شفاآنلاین:بررسی آمار فوتیها در ماه مرداد نشان میدهد ۱۸۲۵ فرد از هموطنان در این ماه بر اثر کرونا جان باختهاند که حکایت از میانگین حدود ۶۰ نفر در روز دارد.
اکنون در شرایطی که دو سال و نیم از شیوع کرونا در کشور ما میگذرد، به نظر میرسد لازم است نسبت آمار فوتیهای کرونا با آمار تزریقکنندگان واکسن تطبیق داده شود و نتایج ارزشمند آن مورد استفاده مسئولان و در صورت امکان در اختیار افکار عمومی قرار گیرد.
خوشبختانه وزارت بهداشت با ایجاد سامانه یکپارچه واکسیناسیون کرونا، با ورود هر کد ملی، مشخص میشود هرفرد چه واکسن یا واکسنهایی را در چه تاریخی تزریق کرده است. از سوی دیگر در اقدام انجام شده در راستای شفافیت، هر روز تعداد فوتیهای کرونا به صورت دقیق محاسبه و در رسانهها اعلام شده که قاعدتا مبنای آن تطبیق کد ملی هموطنانی است که آزمایش کووید-۱۹ آنان مثبت شده و بعد از مدتی جان باختهاند.
هم آمار فوتیها و هم آمار واکسیناسیون، به صورت کامل در اختیار وزارت
بهداشت است و از آنجا که از یک سال و نیم قبل واکسیناسیون آغاز شده و به
تدریج گسترش یافته و عمومی شده، به راحتی میتوان این دو آمار را از طریق
کدهای ملی ایرانیان با هم تطبیق داد و مشخص کرد چند درصد از فوتیهای کرونا
واکسنزده و چند درصد از تزریق واکسن خودداری کرده بودند؟ همچنین میتوان
مشخص کرد نوع واکسن استفاده شده و یا تعداد نوبتهای تزریق واکسن، چه نسبتی
با میزان فوت بعد از بیماری داشته است؟
احتمال دیگر این است که از اساس، میان واکسنزدن و فوت بر اثر کرونا هیچ ارتباط معنیداری نباشد؛ امری که بعید به نظر بعید میرسد و کاهش جدی ابتلا فوت بعد از گسترش واکسیناسیون، خلاف آن را نشان میدهد۱. نقش واکسیناسیون و نیز واکسیناسیون تکمیلی و یادآور در پیشگیری از فوت بر اثر کرونا مشخص خواهد شد و با اطلاعرسانی به مردم، افرادی که هنوز حاضر به واکسیناسیون نشدهاند، به احتمال زیاد در تصمیم خود تجدیدنظر خواهند کرد. ممکن است نوع واکسن تزریق شده هم ارتباط معنیداری با بازدارندگی در مقابل فوت داشته باشد که در این صورت باید در تجویز و تزریق برخی واکسنها تجدیدنظر و برخی دیگر را بیشتر توصیه کرد.
۲. احتمال دیگر هم این است که از اساس، میان واکسنزدن و فوت بر اثر کرونا هیچ ارتباط معنیداری نباشد؛ امری که بعید به نظر بعید میرسد و کاهش جدی ابتلا فوت بعد از گسترش واکسیناسیون، خلاف آن را نشان میدهد. ممکن است وزارت بهداشت برخی ملاحظات را در این زمینه داشته باشد، با این حال با توجه به سطح دانش جامعه ایران، انتقال شفاف اطلاعات میتواند در ارتقاء شاخص سلامت جامعه موثر باشد.