به گزارش شفاآنلاین: برخی از انواع پرکاری تیروئید ممکن است ژنتیکی باشند. بیماری گریوز شایع ترین علت پرکاری تیروئید در ایالات متحده است. در زنان شایع تر از مردان است. در برخی موارد، سرطان های تیروئید نیز ممکن است باعث پرکاری تیروئید شود.
اگر پرکاری تیروئید دارید، درمان ضروری است. سطوح بالای هورمون های تیروئید در بدن شما می تواند سمی باشد. پرکاری تیروئید در صورت عدم درمان ممکن است منجر به مشکلات قلبی، از دست دادن استخوان، خطر شکستگی و سایر مسائل شود.
پزشک داروی کاهش هورمون تیروئید تجویز کند. این داروها به تعادل غده تیروئید پرکار کمک می کنند. در برخی موارد، درمان ممکن است شامل پرتودرمانی یا جراحی تیروئید باشد.
برخی از خوراکی ها می توانند به سلامت تیروئید شما کمک کرده و برخی از اثرات منفی این وضعیت را کاهش دهند. برخی از مواد معدنی، ویتامین ها و سایر مواد مغذی برای تعادل عملکرد تیروئید ضروری هستند.
معمولاً قبل از برخی درمان های پرکاری تیروئید، یک رژیم غذایی کم ید تجویز می شود. به عنوان مثال، قبل از انجام پرتودرمانی برای حذف سلول های تیروئید اضافی یا آسیب دیده، باید از یک رژیم غذایی کم ید پیروی کنید.
پس از درمان، همچنان حفظ تعادل ید در رژیم غذایی مهم است. سایر خوراکی ها به محافظت از تیروئید و کاهش اثرات طولانی مدت پرکاری تیروئید کمک می کنند.
ماده معدنی ید نقش کلیدی در ساخت هورمون های تیروئید دارد. رژیم غذایی کم ید به کاهش هورمون های تیروئید کمک می کند. این مواد غذایی را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید:
سبزیجات چلیپایی می توانند میزان جذب ید توسط غده تیروئید را کاهش داده وعملکرد آن را تا حدودی تنظیم کند . بنابر این می توانند برای پرکاری تیروئید مفید باشند:
چندین ماده مغذی برای سلامت تیروئید و ایجاد تعادل در تولید هورمون تیروئید ضروری هستند.
آهن برای بسیاری از عملکردهای حیاتی بدن از جمله سلامت تیروئید مهم است. این ماده معدنی برای سلول های خونی لازم است تا اکسیژن را به تمام سلول های بدن شما برساند.سطوح پایین آهن با پرکاری تیروئید مرتبط است. مقدار زیادی آهن در رژیم غذایی خود با غذاهایی مانند:
غذاهای غنی از سلنیوم ممکن است به متعادل کردن سطح هورمون تیروئید و محافظت از تیروئید شما در برابر بیماری کمک کنند . سلنیوم به جلوگیری از آسیب سلولی و حفظ سلامت تیروئید و سایر بافت ها کمک می کند.
منابع غذایی خوب سلنیوم عبارتند از:
روی به شما کمک می کند از انرژی غذاها بهره مند شوید. این ماده معدنی همچنین به حفظ سلامت سیستم ایمنی و تیروئید شما کمک می کند. منابع غذایی روی عبارتند از:
پرکاری تیروئید باعث استخوان های ضعیف و شکننده می شود. احتمال بهبود توده استخوانی با درمان زیاد است. ویتامین D و کلسیم برای ساختن استخوان های سالم ضروری هستند.
چربی هایی که از غذاهای کامل و عمدتاً فرآوری نشده هستند می توانند به کاهش التهاب کمک کنند که به محافظت از سلامت تیروئید و تعادل هورمون های تیروئید کمک می کند. چربی های غیر لبنی در رژیم غذایی کم ید مهم هستند. شامل:
برخی ادویه ها و گیاهان دارای خواص ضد التهابی برای کمک به محافظت و تعادل عملکرد تیروئید هستند. دوز آنتی اکسیدان را به وعده های غذایی روزانه خود اضافه کنید:
خوردن بیش از حد غذاهای غنی از ید یا غنی شده با ید ممکن است منجر به پرکاری تیروئید یا بدتر شدن آن در برخی موارد شود.
دوز توصیه شده روزانه ید حدود است150 میکروگرم حتی در یک رژیم کم ید کمتر از این مقدار است.
در برخی افراد، گلوتن ممکن است با ایجاد التهاب به تیروئید آسیب برساند . حتی اگر حساسیت یا عدم تحمل گلوتن ندارید، ممکن است محدود کردن گلوتن مفید باشد.
برچسب های مواد غذایی را برای مواد حاوی گلوتن بررسی کنید مانند:
باوجود اینکه سویا حاوی ید نیست، نشان داده شده است که با برخی از درمان های پرکاری تیروئید در حیوانات تداخل دارد. از مصرف غذاهای حاوی سویا بپرهیزید. مانند:
غذاها و نوشیدنی های حاوی کافئین مانند قهوه، چای، نوشابه و شکلات می توانند علائم پرکاری تیروئید را تشدید کنند و منجر به افزایش اضطراب، عصبی بودن، تحریک پذیری و ضربان قلب سریع شوند.
اگر کافئین این تأثیر را روی شما دارد، اجتناب از مصرف یا محدود کردن آن می تواند گزینه خوبی باشد. سعی کنید نوشیدنی های کافئین دار را با دمنوش های گیاهی طبیعی یا آب طعم دار جایگزین کنید.
پرکاری تیروئید ممکن است همیشه قابل پیشگیری نباشد، اما قابل درمان است.
در صورت داشتن هر یک از علائم پرکاری تیروئید به پزشک مراجعه کنید. درمان خود را دقیقاً همانطور که تجویز شده است، از جمله تمام توصیه های غذایی دنبال کنید.
با پزشک یا متخصص تغذیه در مورد ایجاد تغییرات کوتاه مدت و بلند مدت در رژیم غذایی خود صحبت کنید. این می تواند به تعادل عملکرد تیروئید کمک کند و از بدن شما در برابر اثرات پرکاری تیروئید محافظت کند. از غذاهای کامل خانگی با رژیم کم ید لذت ببرید. از غذاهای رستورانی، بسته بندی شده یا فرآوری شده و سس های آماده خودداری کنید. ممکن است حاوی ید اضافه شده باشند.
اگر رژیم غذایی کم ید دارید،
دریافت ویتامین D و کلسیم کافی دشوارتر می شود. با پزشک یا متخصص تغذیه در
مورد مصرف مکمل های این مواد مغذی صحبت کنید. اکثر محدودیت های غذایی موقتی
خواهند بود. سایر تغییرات رژیم غذایی بخشی از یک سبک زندگی سالم و متعادل
برای سلامت کلی و تندرستی بهتر است.سلامت نیوز