کد خبر: ۳۰۶۶۱۰
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۵ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ - 2022June 20
ديروز مصاحبه‌اي از آقاي دکتر بانکي پور، نماينده مردم شريف استان اصفهان منتشر شد که ظاهرا عضو شوراي عالي جمعيت نيز هستند که پيشنهاد دادند براي اينکه مشکل ازدواج جوانان ايراني را حل کنيم، دخترانمان را به شيعياني از کشورهاي ديگر شوهر دهيم .
شفاآنلاین>سلامت>ديروز مصاحبه‌اي از آقاي دکتر بانکي پور، نماينده مردم شريف استان اصفهان منتشر شد که ظاهرا عضو شوراي عالي جمعيت نيز هستند که پيشنهاد دادند براي اينکه مشکل ازدواج جوانان ايراني را حل کنيم، دخترانمان را به شيعياني از کشورهاي ديگر شوهر دهيم . 


واقعيت اين است که براساس آخرين آمار مرکز آمار ايران بين 9 تا 10 ميليون نفر افراد در سن ازدواج داريم و پيش بيني مي‌شود که در آينده نه چندان دور تناسبي هم بين اين نسبت ايجاد مي‌شود. ولي پيشنهاد ايشان از نظر من به عنوان يک مددکار اجتماعي هم توهين به دختران ايراني است. ما حق نداريم با دخترانمان اين نوع برخورد کنيم.

به‌کاربردن اين عبارات براي دختران اصيل با هويت ايراني که همگي در خانه‌هايمان چنين دختراني داريم، برايم بسيار سخت است. من احترام ويژه براي همه دختران و زنان ايراني قائلم اما اين نوع بيان توسط ايشان توهين به اين دختران است و ما حق نداريم اگر چنين تخيلي در مخيله‌مان هست به زبان بياوريم تا چه رسد اين را به گفت‌وگوهايي در افکار عمومي تبديل کنيم. ايشان بايد از همه دختران و زنان ايران عذرخواهي کند. ايشان پيگيري قانون تعالي خانواده بوده است و صبر کند تا ببيند محصول اين قانون چه مي‌شود. مشکل ازدواج ما به چند دليل است. يکي فقر اقتصادي است.

شما فقر را مديريت کنيد، امنيت سرمايه‌گذاري را ايجاد کنيد، چشم انداز روشني براي آينده داشته باشيد، فرصت‌هاي برابر را ايجاد کنيد، مديران نخبه‌تر را در جامعه به کار بگيريد، افراد توانمندتر را در عرصه‌هاي مديريتي و سياستگذاري جذب کنيد، ايران را براي مردم ايران با هويت اسلامي- ايراني‌اش بخواهيد و با همين هويت برايشان سياستگذاري و برنامه‌ريزي کنيد، آن‌وقت مردم به سمت ازدواج بيشتر هم مي‌روند. ايشان دارد موضوع بسيار خطرناکي را مطرح مي‌کند. من اطمينان دارم قانون تعالي خانواده هم نخواهد توانست کمکي به موضوع حل مشکل ازدواج بکند ، قانون تسهيل ازدواج جوانان که سال 84 تصويب شد، نتوانست و قانون جديد هم نخواهد توانست.

اين ناشي از ضعف دانشي ايشان نسبت به موضوعات خانواده، ازدواج، سبک زندگي در اين حوزه است و طبيعتا وقتي ضعف دانشي باشد چنين پيشنهاداتي به ذهن خطور مي‌کند و متأسفانه در افکار عمومي هم منعکس مي‌شود. ايشان بايد از همه زنان دختران ايران زمين به واسطه چنين پيشنهاداتي که دارد، عذرخواهي کند. من ياد خانمي در تلويزيون افتادم که مي‌گفت اگر نمي‌خواهيد جمع کنيد برويد! ايران مال ايرانيان است. ايراني که هم هويت ايراني دارد و هم هويت اسلامي دارد. ما جمهوري اسلامي را پذيرفتيم و اين به منزله تاکيدي است که در فرمايشات مقام معظم رهبري و مسئولين ذيربط در حوزه هويت اسلامي- ايراني مطرح مي‌شود.

ما اگر همين هويت اسلامي- ايراني را بپذيريم، اين بيانات و پيشنهادات نمي‌دانم از قوطي کدام عطاري درمي‌آيد و به‌شدت افکار عمومي را جريحه‌دار مي‌کند.‌ اي کاش فقط در ذهن خود و محافل خصوصي و خانوادگي‌شان اين افکار را مطرح مي‌کردند. نکته پاياني اينکه ازدواج يک موضوع خصوصي است. يعني من حق دارم شريک زندگي‌ام را انتخاب کنم و هيچکس حق ندارد براي اين موضوع خصوصي من اينگونه استراتژي تدوين کند و راهکار جلوي من بگذارد. ضمن اينکه بايد بپذيريم وقتي که امروز به سمت صنعتي شدن پيش مي‌رويم، خودبه‌خود روي سبک زندگي تاثير مي‌گذارد و بخشي از اين سبک زندگي به موضوع ازدواج و سن ازدواج برمي‌گردد.

اينها بديهيات حوزه علوم اجتماعي است که اگر کسي بديهي‌ترين دانش و دانش اوليه اين حوزه را داشته باشد، چنين پيشنهادي را مطرح نخواهد کرد. البته منظورم از دانش فقط مدرک نيست. ممکن است خيلي‌ها مدرک هم داشته باشند اما فهم درست مرتبط با آن حوزه را از نظر دانشي و پيچيدگي و تنوع و غيره نداشته باشند. سیدحسن موسوی چلک رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران/ روزنامه ارمان ملی


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: