چای سیاه، چای سبز، چای سفید و چای اولانگ چهار نوع چای هستند که در این میان چای سیاه پرمصرفترین آنها به شمار میرود که تخمیر شده گیاه چای محسوب میشود.
شفاآنلاین>سلامت>یک کارشناس ارشد تغذیه با اشاره به فواید بسیار نوشیدنی چای گفت: این فواید زمانی نصیب بدن میشود که چای بصورت تازهدم و به میزان متعادل مصرف شود.
به گزارش شفاآنلاین:علی اشرف رشیدی کارشناس ارشد تغذیه با اشاره به محبوبیت نوشیدنی چای در جهان گفت: چای بیشک یکی از محبوبترین نوشیدنیها در سراسر جهان است و بسیاری مردم جهان روزانه این نوشیدنی محبوب را مصرف میکنند.
وی با اشاره به وجود چهار نوع چای در جهان، گفت: چای سیاه، چای سبز، چای سفید و چای اولانگ چهار نوع چای هستند که در این میان چای سیاه پرمصرفترین آنها به شمار میرود که تخمیر شده گیاه چای محسوب میشود.
وی با اشاره به
وجود کافئین در چای گفت: چای سیاه به نسبت انواع دیگر چای کافئین بیشتری دارد، اما در مقایسه با قهوه میزان کافئین آن کمتر است و وجود همین کافئین میتواند موجب بهبود تمرکز در افراد شده و به آنها آرامش بدهد.
این کارشناس ارشد تغذیه به خواص آنتی اکسیدانی چای هم اشاره کرد و افزود: یکی از مهمترین خواص چای وجود همین آنتی اکسیدانهاست که موجب میشود رادیکالهای آزاد در بدن غیرفعال شوند.
وی افزود: وجود برخی آنتی اکسیدانها در چای هم مانند پلی فنولها موجب کاهش سطح کلسترول و قند خون در بدن میشود. همچنین همین پلی فنولها نقش موثری در مبارزه با سلولهای سرطانی دارند و میتوانند در پیشگیری از ابتلا به سرطان کمک کنند.
این کارشناس ارشد تغذیه به خواص چای برای سلامت روده هم اشاره کرد و افزود: چای خاصیت ضدمیکروبی داشته و میتواند باکتریهای مفید روده را تقویت کند، همچنین چای میتواند موجب بهبود پوشش مجرای گوارشی شده و از این طریق به سلامت روده کمک کند.
رشیدی به تاثیرات چای در تنظیم سطح انسولین خون نیز اشاره کرد و افزود: اگر چای بدون قند و به میزان متعادل مصرف شود میتواند موجب استفاده بهتر بدن از انسولین شده و سطح این هورمون را در بدن تنظیم کند.
این کارشناس ارشد تغذیه در ادامه با هشدار نسبت به مصرف بسیار چای گفت: فواید چای تا زمانی است که افراد چای تازه و به میزان کم مصرف کنند، اما اگر مصرف چای از سه تا چهار فنجان در روز فراتر رود قطعا با مضراتی برای سلامت بدن همراه خواهد بود.
وی افزود: اولین عارضه مصرف چای زیاد، کم خونی ناشی از فقر آهن است، چراکه مصرف بالای چای به دلیل وجود ترکیباتی به اسم تانن موجب کاهش جذب آهن شده و از این طریق موجب ایجاد کم خونی در بدن افراد میشود.
وی افزود: همچنین مصرف زیاد چای به دلیل وجود کافئین بالا در آن موجب ایجاد استرس و بیقراری و اضطراب در افراد میشود. رشیدی خاطرنشان کرد: هرچه چای بیشتر دم بکشد میزان بیشتری از کافئین آن در اختیار بدن قرار میگیرد و افراد باید از چای بسیار دم کشیده و مصرف زیاد آن خودداری کنند.
این کارشناس ارشد تغذیه به تاثیرات مصرف زیاد چای بر الگوی خواب هم اشاره کرد و افزود: درصورت مصرف زیاد چای کافئین موجود در آن بر چرخه تولید ملاتونین که هورمون خواب محسوب میشود اثر گذاشته و الگوی خواب افراد را به هم میزند.
رشیدی افزود: همچنین کافئین موجود در چای میتواند موجب تشدید علائم رفلاکس معده شده و سوزش سردل را ایجاد کند. وی خاطرنشان کرد: مصرف بالای چای سردردهای مزمن را نیز برای افراد رقم میزند.
این کارشناس ارشد تغذیه نسبت به مصرف چای با معده خالی هم هشدار داد و افزود: با توجه به وجود تانن در چای، مصرف آن با معده خالی حالت تهوع در افراد ایجاد میکند. وی همچنین نسبت به مصرف زیاد چای در زنان باردار هم هشدار داد و افزود: مصرف روزانه بیش از سه تا چهار فنجان چای در زنان باردار احتمال سقط جنین و کاهش وزن جنین هنگام تولد را افزایش میدهد.
رشیدی در پایان تاکید کرد: در مجموع چای خواص بیشماری دارد، به شرایط آنکه تازه دم و به میزان متعادل مصرف شود و مصرف زیاد آن تنها به ضرر بدن تمام میشود.