شفاآنلاین>سلامت> برای اولین بار در جهان یک گوش چاپ سهبعدی شده با استفاده از سلولهای خود بیمار با موفقیت پیوند زده شد.
به گزارش شفاآنلاین: یک شرکت زیستفناوری آمریکایی به تازگی اعلام کرده است که با موفقیت یک گوش چاپ سهبعدی انسان را به یک بیمار پیوند زده است. این شرکت موسوم به "۳DBio Therapeutics" این گوش را با استفاده از سلولهای خود بیمار چاپ سهبعدی کرده است.
بیمار مورد نظر که یک جوان ۲۰ ساله است، با یک اختلال مادرزادی به دنیا آمد که باعث شد گوش راستِ کوچک و بدشکلی داشته باشد. به گفته کارشناسان این حوزه، این یک پیشرفت خیرهکننده و خبری هیجانانگیز در حوزه مهندسی بافت است.
به گفته این شرکت، این گوش چاپ سهبعدی شده در قالبی ساخته شد که دقیقاً با گوش چپ این دختر مطابقت دارد. این گوش پس از تکمیل، در ماه مارس سال جاری با موفقیت روی سر این بیمار پیوند زده شد.
این شرکت میگوید که این گوش به مرور زمان به بازسازی بافت غضروف ادامه میدهد و ظاهر و حسی شبیه به یک گوش طبیعی به خود میگیرد.
"آدام فاینبرگ" در مصاحبهای گفت: این قطعاً یک اتفاق بزرگ است.
دکتر "فاینبرگ" استاد مهندسی زیست پزشکی و علم و مهندسی مواد در دانشگاه "کارنگی ملون" و یکی از بنیانگذاران شرکت "FluidForm" یکی از رقبای شرکت "۳DBio" است.
در مجموع، اطلاعات کمی در مورد این فرآیند افشا شده است که دلیل آن مشخص است، چرا که فناوری و تکنیکهای این فرآیند چیزی شبیه یک راز در این صنعت هستند.
اما شاید این سوال پیش بیاید که آیا اندامهای چاپ سه بعدی ایمن هستند؟ به طور خلاصه باید گفت که هنوز خیلی زود است که این را بگوییم.
با این حال شرکت "۳DBio" میگوید مسئولان فدرال این طرح آزمایشی را بررسی و استانداردهای سختگیرانهای را برای آن تعیین کردهاند و زمانی که این مطالعه در زمان مقرر کامل شد، اطلاعات آن در یک مجله پزشکی منتشر خواهند شد.
کارآزمایی بالینی بزرگتر این شرکت شامل حدود ۱۱ بیمار است و هنوز در حال بررسی است. بنابراین هنوز هم این امکان وجود دارد که پیوند توسط بدن بیماران رد شود یا منجر به سایر عوارض سلامتی شود که هنوز پیشبینی نشده است.
با این حال از آنجایی که سلولهایی که برای ساختن اندامها استفاده میشوند از بدن خود بیمار گرفته شدهاند، احتمال رد پیوند یا بروز عوارض شدید باید کم باشد.
شرکت "۳DBio" حدود هفت سال پیش تأسیس شده و پیوند موفق اخیر تنها یکی از چندین پیشرفت در این زمینه در چند سال گذشته است.
به عنوان مثال در ماه ژانویه، جراحان آمریکایی موفق شدند قلب یک خوک اصلاح ژنتیکی شده را به یک مرد ۵۷ ساله مبتلا به بیماری قلبی پیوند بزنند که به آن بیمار این امکان را داد که چند ماه بیشتر به زندگی خود ادامه دهد. البته وی در نهایت به دلیل وجود یک ویروس حیوانی در قلب خوک پس از مدتی درگذشت.
همچنین پیشرفتهای دیگری خارج از استفاده از اندامهای حیوانات یا چاپهای سه بعدی وجود دارد که مفید خواهند بود. به عنوان مثال دانشمندان در حال توسعه تکنیکهایی هستند که امید میرود بتواند عمر اعضای اهدا شده را افزایش دهد. این کار، نتایج امیدوارکنندهای را نشان میدهد، به طوری که پزشکان سوئیسی اخیراً توانستند یک کبد اهدایی انسان را که به مدت سه روز کاملاً به شکل سالم حفظ شده بود، به یک بیمار پیوند بزنند.
همه چیز در این مورد بسیار هیجان انگیز است. "الکسا" بیماری که این گوش چاپ سه بعدی شده را دریافت کرده است، میگوید در مورد گوش جدید خود هیجان زده است.
کودکان مبتلا به این اختلال موسوم به "میکروتیا" اغلب مورد تمسخر همسالان خود قرار میگیرند که میتواند برای آنها منجر به اضطراب، افسردگی و پرخاشگری شود.
البته "الکسا" تا زمان عمل پیوند خود، گوش خود را با موهای بلندش میپوشاند و مردم نمیتوانستند نقص گوش او را تشخیص دهند. اما اکنون او میگوید که مشتاق است تا پس از چندین سال موهای خود را کوتاه کند.
وی میگوید: من فکر میکنم از حالا عزت نفس من بالا خواهد رفت. ایسنا