به گزارش شفاآنلاین:عباس عبادی، در شانزدهمین نشست شورای عالی نظام پرستاری، افزود: تعرفه گذاری خدمات پرستاری پیشینه طولانی دارد و قبل از تصویب قانون در مجلس نیز رایزنیها و بررسیها و مطالبات تطبیقی اتفاق افتاد. از بزنگاهها استفاده درستی شد که منجر به ایجاد دو قانون مترقی شامل قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری و ارتقای بهره وری در مجلس شد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: موضوعات زیادی برای پیگیری داریم که در برخی توافق ۱۰۰ درصدی داریم. در همه این پیگیریها تلاش میشود خدامحور و مردممحور باشیم که اگر قانونی در پرستاری بخواهیم تصویب کنیم؛ قطعاً هیچکس راضی نیست که صدمهاش به بیمار برسد.
عبادی گفت: به رغم تنوع موضوعات، اگر در یک موضوع به وفاق برسیم و همدل باشیم، توفیقات بیشتری حاصل میشود. مدلی که در تعرفهگذاری برای همکاری میان وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری اتفاق افتاد در سایر مطالبات نیز میتواند جاری باشد.
وی درباره اهمیت تعرفهگذاری خدمات پرستاری بیان داشت: مهمتر از هر چیزی، هویت حرفهای پرستاران است و برنامههای آتی ما، توسعه نقش و وظیفه پرستاران جامعهنگر است که مصداق آن میتواند مراقبت در منزل باشد. اگر در کنار یکدیگر باشیم و همفکری کنیم، منافع مردم تأمین میشود و بسیار ارزشمند خواهد بود.
عبادی ادامه داد: نکته مهم، عمقبخشی به قدرت پرستاری است؛ اگر بین مردم باشیم و خدامحوری و مردممحوری را لحاظ کنیم موفق میشویم. خدمات هوم کر به اقتصاد سلامت و مردم کمک میکند اما اگر به درستی هدایت نشود میتواند به هویت حرفهای صدمه بزند. نقش سازمان نظام پرستاری در اجرای صحیح هوم کر بسیار پررنگ است و در آینده جلساتی در این باره خواهیم داشت.
وی درباره صلاحیت حرفهای خاطرنشان کرد: پس از چند ماه ابلاغها صورت گرفت و هدف ما این است که صلاحیت حرفهای را به سازمان نظام پرستاری تفویض کنیم. مشروط بر اینکه مشکلات زیرساختها مرتفع شود.
به گفته عبادی، اگر واگذاری صلاحیت حرفهای، توسعه خدمات هوم کر و اجرای تعرفه خدمات پرستاری منجر به ارتفای خدمات پرستاری نشود، همه دچار زیان میشوند و اگر مردم سود نبرند، این مسئله به عنوان اشتباه تاریخی در کارنامه همه ما ثبت میشود بنابراین باید تعرفهها در سالهای آتی در راستای ارتقای کیفیت خدمات باشند.