چای ماچا مقادیر فراوانی از یک نوع آنتیاکسیدان بسیار قوی و ارزشمند به نام کاتچین را در خود جای داده است. کاتچین میتواند با مبارزه با رادیکالهای آزاد در بدن باعث پیشگیری از تخریب سلولها و در نهایت، مانع از ابتلا به بیماریهای مزمن بشود
شفاآنلاین>سلامت> چای ماچا بومی کشور چین است و در کشورها آسیای شرقی طرفداران زیادی دارد. چای ماچا در سالهای اخیر، طرفداران زیادی در میان ایرانیها هم پیدا کرده است. در این مطلب به بررسی خواص حیرت انگیز چای ماچا میپردازیم.
به گزارش شفاآنلاین: چای ماچا نوعی پودر سبز رنگ است که طی یک فرآیند ویژه و خاص از برگهای چای سبز به دست میآید. چای ماچا بومی کشور چین است و در کشورها آسیای شرقی طرفداران زیادی دارد. این چای در سالهای اخیر، طرفداران زیادی در میان ایرانیها هم پیدا کرده است. از این رو در ادامه این مطلب به بررسی خواص چای ماچا میپردازیم که به ترتیب عبارتند از:
تقویت سیستم ایمنی بدنچای ماچا مقادیر فراوانی از یک نوع آنتیاکسیدان بسیار قوی و ارزشمند به نام کاتچین را در خود جای داده است. کاتچین میتواند با مبارزه با رادیکالهای آزاد در بدن باعث پیشگیری از تخریب سلولها و در نهایت، مانع از ابتلا به بیماریهای مزمن بشود. برگهای چای سبز هم حاوی کاتچین هستند اما میزان کاتچین موجود در چای ماچا، حدود ۱۳۷ برابر بیشتر از کاتچین موجود در چای سبز است. همین مقدار بالای این آنتیاکسیدان قوی میتواند به شدت باعث تقویت سیستم ایمنی بدن بشود.
حفظ سلامت کبد
کبد نقشی اساسی و حیاتی در دفع سموم از بدن، متابولیزه کردن داروها و فرآوری ریزمغذیها در بدن دارد. تحقیقات نشان دادهاند که مصرف منظم چای سبز میتواند با حفظ سلامت کبد باعث بهبود عملکرد این عضو حیاتی در بدن بشود. تحقیقات دیگری هم نشان دادهاند که خطر آسیب دیدن کبد و کلیهها در بیماران دیابتی که عادت به مصرف چای ماچا دارند، بسیار کمتر از سایر بیماران دیابتی است. برای بهرهمندی از خواص چای ماچا، میتوانید روزانه یک تا ۲ فنجان از آن را در برنامه غذایی خود داشته باشید.
بهبود عملکرد مغز
چای ماچا حاوی کافئین و ال تینین است. هر یک گرم یا نصف قاشق چایخوری از چای ماچا حدود ۳۵ میلیگرم کافئین به بدن میرساند و همین مساله میتواند باعث افزایش هوشیاری، بهبود حافظه و بالا رفتن قدرت تصمیمگیری در شرایط بحرانی یا ناگهانی بشود. ال تینین موجود در چای ماچا هم با کاهش سطح استرس در بدن باعث بهبود تمرکز خواهد شد.
ارتقا سلامت سیستم قلبی عروقی
آمارها نشان میدهند که یکسوم از مرگ و میرهای جهانی در افراد بالای ۳۵ سال در جهان، در اثر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی است. خوراکیهایی مانند چای سبز و چای ماچا به دلیل آنتیاکسیدانها و فلاونوئیدهای فراوانی که دارند، میتوانند باعث کاهش سطح چربی بد و افزایش سطح چربی خوب خون بشوند و تریگلیسرید خون را هم کاهش بدهند. از این رو، مطالعات فراوانی ثابت کردهاند افرادی که عادت به مصرف منظم چای ماچا و چای سبز در طول روز دارند و از برنامه غذایی صحیح و سالمی هم پیروی میکنند، کمتر از سایر افراد جامعه در معرض بیماریهای قلبی عروقی قرار میگیرند. مطالعات محدودی هم ثابت کردهاند که نوشیدن منظم چای ماچا میتواند تا حد قابل توجهی خطر ابتلا به حملهها و سکتههای قلبی را هم کاهش بدهد.