سیگارهای الکترونیکی با طعم نعنا و جوهر نعنا به دلیل اثر خنککنندگی، بسیار محبوب هستند. عرضهکنندگان سیگار الکترونیکی اخیرا استفاده از مواد خنککننده مصنوعی را به عنوان افزودنیهایی آغاز کردهاند که خاصیت خنککنندگی دارند، اما بوی نعنا ندارند
شفاآنلاین>سلامت> دانش بسیار محدودی در مورد محتوای خنککنندههای مصنوعی در سیگارهای الکترونیکی یا در مورد خطرات آنها برای سلامتی وجود دارد.
به گزارش شفاآنلاین: پژوهش جدیدی که در «دانشگاه دوک» (Duke University) آمریکا انجام شده است، نشان میدهد که سازندگان سیگارهای الکترونیکی، سطوح احتمالا خطرناکی از عوامل خنککننده مصنوعی موسوم به «WS-۳» و «WS-۲۳» را به سیگارهای الکترونیکی یک بار مصرف اضافه میکنند.
سیگارهای الکترونیکی با طعم نعنا و جوهر نعنا به دلیل اثر خنککنندگی، بسیار محبوب هستند. عرضهکنندگان سیگار الکترونیکی اخیرا استفاده از مواد خنککننده مصنوعی را به عنوان افزودنیهایی آغاز کردهاند که خاصیت خنککنندگی دارند، اما بوی نعنا ندارند.
دانش بسیار محدودی در مورد محتوای خنککنندههای مصنوعی در سیگارهای الکترونیکی یا در مورد خطرات آنها برای سلامتی وجود دارد.
دکتر «سون جورد» (Sven Jordt)، استاد دانشگاه دوک و از پژوهشگران این پروژه گفت: ما در پژوهش پیشین خود کشف کردیم که یک عامل خنککننده مصنوعی موسوم به WS-۳، به سیگارهای الکترونیکی برند «جول» که در اروپا عرضه میشوند، اضافه شده است. جول در آن زمان، محبوبترین برند سیگار الکترونیکی بود. این موضوع ما را بر آن داشت تا بررسی کنیم که آیا مواد خنککننده مصنوعی به سیگارهای الکترونیکی عرضه شده در آمریکا نیز اضافه میشوند یا خیر.
جورد و همکارانش، بررسی خود در وبسایت فروشندگان مایعات الکترونیکی را با جستجوی عبارات خاصی مانند «kool/cool» و «ice» آغاز کردند. آنها سعی داشتند که بفهمند آیا شرکتها، عوامل خنککننده W-۳ و WS-۲۳ را فروختهاند یا خیر. آنها بیشتر پژوهش خود را روی انواع یخی و غیر یخی «پوفبار» (Puffbar) متمرکز کردند که در حال حاضر محبوبترین برند سیگار الکترونیکی است و برای یک بار مصرف طراحی شده است تا از مقررات سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) فرار کند.
پژوهشگران، مایعات الکترونیکی و خنککنندههای مصنوعی را با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی/طیفسنجی جرمی (GC-MS) بررسی کردند که مواد گوناگون درون نمونهها را شناسایی میکند.
دانشمندان WS-۳ را در ۲۴ مورد از ۲۵ مایع الکترونیکی تحت بررسی شناسایی کردند. تقریبا همه انواع طعم دهنده یک بار مصرف پوفبار، حاوی WS-۲۳ در هر دو نمونه یخی و غیر یخی بودند. مدلسازی مصرف مایعات الکترونیکی بخارشده، نتایج نگرانکنندهای داشت.
عوامل خنککننده مصنوعی نه تنها در محصولات با طعم نعنا یا جوهر نعنا، بلکه در محصولات با طعم میوه و آبنبات، از جمله سیگارهای پوفبار و سایر سیگارهای الکترونیکی یک بار مصرف یافت شد. پوفبار، طعمهایی مانند انبه، وانیل، توت و بسیاری از طعمهای شیرین دیگر را به بازار عرضه میکند که در میان جوانان محبوبیت دارند.
جورد گفت: بررسیها و محاسبات ما نشان میدهند که مصرفکنندگان سیگار الکترونیکی، WS-۳ و WS-۲۳ را در سطوحی بالاتر از سطوحی که سازمان جهانی بهداشت (WHO) بیخطر میداند، استنشاق میکنند و ممکن است به مسمومیت اندام منجر شوند. سازمانهایی مانند سازمان غذا و دارو باید ایمنی دستگاهها و مایعات موجود در سیگار الکترونیکی را که ما آزمایش کردهایم، در نظر بگیرند.
اگرچه WS-۳ و WS-۲۳ در محبوبترین سیگارهای الکترونیکی موجود هستند، اما توسط سازمان غذا و داروی آمریکا به عنوان افزودنیهای غذایی در نظر گرفته میشوند؛ نه برای استنشاق کردن. تولیدکنندگان سیگارهای الکترونیکی با افزودن این مواد شیمیایی، خود را بیتفاوت نشان میدهند.