به گزارش شفاآنلاین:محققان ژاپنی دریافتند مردانی که ورزش میکنند یا در ورزشهایی مانند گلف و تنیس شرکت میکنند، بهطور قابلتوجهی کمتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل قرار دارند.
نتایج نشان میدهد افرادی که فعالیت ورزش زیادی داشتند ۲۵ درصد کمتر در معرض ابتلا به این بیماری بودند. با این حال، محققان اشاره کردند که جنبههای اجتماعی این بازیها نیز مهم است.
آنان گفتند: این فعالیتها تاثیر مشابه کارهای ساده خانه مانند نظافت و آشپزی دارند.
این یافتهها از بررسی تقریبا ۴۴هزار بزرگسال بین ۴۰ تا ۶۹ سال در ژاپن به دست آمده است که بهطور متوسط حدود ۱۰ سال پیگیری شدند.
محققان موارد زوال عقل را که نیاز به مراقبت طولانیمدت دارند با سطوح فعالیت بدنی متوسط تا شدید (MVPA) مقایسه کردند.
دکتر نوری ساوادا، محقق مسئول مرکز ملی سرطان توکیو اظهار کرد: «فعالیتهای فراغتی که شامل فعالیتهای شناختی میشود، یک ارتباط محافظتی در برابر زوال شناختی و زوال عقل دارند».
محققان افزودند: «یک کارآزمایی بالینی تصادفیسازی شده گزارش کرد که آموزش ترکیبی شناختی و ورزشی میتواند عملکردهای شناختی افراد مسنتر جامعه را بهبود بخشد. علاوه بر این، فعالیتهای اجتماعی که همراه با فعالیتهای بدنی اوقات فراغت است مانند شرکت در مسابقات گلف و ثبتنام در کلاسهای تنیس، یک ارتباط محافظتی در برابر زوال شناختی و زوال عقل دارد».
بنابراین، مردان این مطالعه ممکن است در مقایسه با مردانی که میزان فعالیت بدنی متوسط تا شدید کمتری در اوقات فراغت دارند، در معرض موارد محافظتی متفاوتی در برابر زوال عقل قرار داشته باشند.
چگونه زنان به مزایای مشابه دست مییابند؟
این تیم خاطرنشان کرد که زنان شرکتکننده در این مطالعه ممکن است مزایای کمتری از رفتن به زمین گلف یا زمین تنیس دریافت کرده باشند زیرا در بسیاری از جوامع از انجام کارهای خانه تقویت شناختی بیشتری دریافت کردهاند.
آنان بیان کردند: «در مقابل، این ارتباط سطوح فعالیت بدنی متوسط تا شدید در اوقات فراغت ممکن است در زنان شرکتکننده کاهش یافته باشد زیرا زنان از طریق فعالیتهای روزانه خانهداری درگیر بسیاری از فعالیتهای شناختی هستند و احتمالا شبکه اجتماعی بزرگتری نسبت به مردان دارند».
در سراسر جهان، برآوردها نشان میدهد که تعداد افراد مبتلا به زوال عقل در سه دهه آینده سه برابر خواهد شد و به بیش از ۱۵۰ میلیون نفر خواهد رسید. به دلیل اینکه درمانی برای این بیماری وجود ندارد، تمرکز فزایندهای بر اقدامات حفاظتی سبک زندگی کمککننده خواهد بود.
این یافتههای جدید نشان میدهد که مردان میانسال فعال میتوانند خطر ابتلا به این بیماری را در مقایسه با همتایان کمتحرک خود تا یک چهارم کاهش دهند.
محققان گزارش کردند: «یافتهها حاکی از آن است که سطح بالای فعالیت بدنی متوسط تا شدید در اوقات فراغت با کاهش خطر زوال عقل در مردان مرتبط است».
سازمان جهانی بهداشت، زوال عقل را به عنوان یک اولویت بهداشت عمومی فهرست میکند. مطالعات اخیر بر ایجاد درمانهای جدیدی متمرکز شدهاند که با کاهش سطح التهاب در مغز، محافظت در برابر آلزایمر را تقویت میکنند.
کارشناسان بهداشت به بزرگسالان توصیه میکنند که حداقل ۱۵۰ دقیقه ورزش متوسط یا ۷۵ دقیقه فعالیت شدید در هفته انجام دهند همچنین باید زمان صرف شده برای نشستن یا دراز کشیدن را کاهش دهند و دورههای طولانی بیحرکتی را با انجام برخی فعالیتها از بین ببرند.
این گروه نتیجهگیری کرد: «فعالیت بدنی یک عامل بالقوه پیشگیریکننده از زوال عقل است و نشان داده شده که در چندین مطالعه اپیدمیولوژیک با بروز زوال عقل ارتباط معکوس دارد».