به گزارش خبرنگار شفاآنلاین،این مطالعه با عنوان بررسی اثربخشی مکمل بدوفولیک بر عملکرد تیروئید زنان باردار ایرانی توسط دکتر حسین دلشاد و دکتر فریدون عزیزی اساتید گروه غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه انجام شده است.
طبق نتایج این پژوهش، تجویز مکمل ید در بارداری باعث ارتقای سلامت مادر و جنین می شود. بنابراین تمام زنانی که قصد بارداری دارند از سه ماه قبل از بارداری و در حین بارداری و شیردهی مکمل ید را مصرف کنند.
دکتر حسین دلشاد مسئول دفتر ریزمغذی های پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دراین باره گفت: هورمون های غده تیروئید علاوه بر تنظیم سوخت و ساز بدن نقش حیاتی در رشد و نمو جنین به ویژه شکل گیری سیستم اعصاب مرکزی و فعالیتهای ذهنی و هوشی کودکان دارند.
وی ید را یکی از ریزمغذی های ضروری برای تولید هورمون های تیروئید ذکر کرد و گفت: جنین در دوران زندگی داخل رحمی خود برای تولید هورمونهای تیروئید به ید نیاز دارد که این ماده از طریق جفت برای وی تامین می شود .
دکتر دلشاد با تاکید بر الزامی بودن کفایت ید دریافتی در زنان باردار برای تامین نیاز جنین به مصرف همگانی نمک یددار از سال ۱۳۶۹ در کشور به منظور تامین ید مورد نیاز افراد جامعه اشاره کرد و افزود: این راهبرد نمی تواند ید مورد نیاز روزانه را در گروه های آسیب پذیر از جمله زنان باردار و شیرده تامین کند.
به گفته وی نتایج مطالعات انجام شده در سال ۱۳۹۴ در ۱۲ استان کشور نشان داد که علیرغم دریافت ید کافی در جامعه، زنان باردار کشور دچار کمبود متوسط ید هستند. بنابراین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکمل یاری ید را برای تمام زنان باردار ایرانی با تجویز ۱۵۰ میکروگرم ید روزانه شروع کرد.
مسئول دفتر ریزمغذی های پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه خاطرنشان کرد: دو سال پس از شروع مکمل یاری ید، دومین پایش به منظور بررسی تاثیر مکمل یاری ید بر میزان ید دفعی ادرار زنان باردار در همان ۱۲ استان به عنوان شاخصی از میزان ید دریافتی صورت گرفت.
به گفته وی در اولین پایش ملی میانه غلظت ید ادرار زنان باردار ۸۷ میکرو گرم در لیتر بود که در دومین پایش ملی میانه غلظت یـــد ادرار ۶/۱۸۸ میــــکرو گرم در لیتریعنی به بیش از دو برابر و در حد تکافو رسیده بود.
این استاد دانشگاه با اشاره به نتایج بررسی های انجام شده و عدم کفایت مصرف همگانی نمک ید دار در تامین نیاز زنان باردار و شیرده کشور تاکید کرد: تمام زنانی که قصد بارداری دارند از سه ماه قبل از بارداری و در حین بارداری و شیردهی مکمل ید را مصرف کنند.
به گفته وی به منظور تکامل سیستم اعصاب مرکزی جنین و پیشگیری از افت ضریب هوشی ناشی از کمبود ید، حداقل سه ماه قبل از بارداری، در طول بارداری و شیردهی باید روزانه حداقل ۱۵۰ میکروگرم ید (قرصهای یدو فولیک) تا سه ماهه اول بارداری و پس از آن کپسول های مولتی ویتامین حاوی ۱۵۰ میکروگرم ید تا پایان شیردهی استفاده شود.