کد خبر: ۳۰۱۲۹۶
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۵ - ۰۲ فروردين ۱۴۰۱ - 2022March 22
متخصص تغذیه:
شقایق هادی‌زاده تصریح کرد: در این ایام تغذیه باید به صورت اصولی پیش برود و با توجه به شرایط جسمانی هر فردی هماهنگ باشد. برای مثال گر فردی بیماری زمینه ای دارد باید متناسب با برنامه غذایی اش رفتار کند تا تنظیم داروهایش به هم نخورد.
شفاآنلاین>سلامت>مشاور تغذیه و رژیم درمانی کلینیک دیابت پژوهشگاه رویان گفت: در ایام نوروز مصرف تنقلات و حتی میوه و آجیل نمی تواند جای وعده های اصلی غذایی را بگیرد. انرژِی اضافه مصرف این گونه مواد غذایی به چربی و اضافه وزن در بدن و در نهایت افزایش فشار خون و قند خون تبدیل می شود.

به گزارش شفاآنلاین:شقایق هادی‌زاده روز سه شنبه با تاکید بر اهمیت تغذیه به ویزه برای افرادی که بیماری زمینه  ای  از جمله  دیابت دارند، تصریح کرد: در این ایام تغذیه باید به صورت اصولی پیش برود و با  توجه به شرایط جسمانی هر فردی  هماهنگ باشد. برای مثال گر فردی بیماری زمینه ای دارد باید متناسب با برنامه غذایی اش رفتار کند تا تنظیم داروهایش به هم نخورد.

وی افزود: در فرهنگ نوروزی استفاده از  تنقلات شیرین مثل شیرینی و شکلات و آجیل شور مرسوم است، اما مشکل اولیه استفاده از این تنقلات اضافه وزن و بیماری های مزمن از جمله دیابت، فشار خون، مشکلات قلبی خواهد بود.

مشاور تغذیه و رژیم درمانی کلینیک دیابت پژوهشگاه رویان تاکید کرد: به همین دلیل لازم است افراد در دید و بازدیدهای نوروزی کمتر از تنقلات شیرینی به ویژه شیرینی های خامه ای یا دسرها مثل ژله مصرف کنند. دقت داشته باشیم انرژِی اضافه مصرف این گونه مواد غذایی تبدیل به چربی و اضافه وزن در بدن می شود.

هادی زاده بیان کرد: سعی کنیم در میهانی ها نوشیدنی خود را با شکلات های کوچک یا شکلات های تلخ که شکر کمتری دارند یا  تنقلات سالم تری مثل خرما و توت خشک میل کنیم. درست است که مغزی جات جزو مواد غذایی ارزشمند قرار می گیرد، اما آجیل های شور و بو داده ارزش غذایی کمتری دارد. در نتیجه اگر از این تنقلات بیش از حد ظرفیت مصرف شود می تواند روی فشار خون تاثیر ناخوشایندی باقی بگذارد.

وی با بیان اینکه تنقلات سالم تر را جایگزین تنقلات بی ارزش کنید، اظهار داشت: در نظر داشته باشید خود میوه ها هم قند دارند و هم چربی و مصرف بیش از حد آن روی دیابت فرد یا فشار خون اثر می گذارد. از این جهت میوه های خشک یا میوه یا آجیل خام گزینه بهتری برای سرو در مهمانی ها به جای تنقلات شیرین یا چرب محسوب می شود.

هادی زاده گفت:‌ در ایام عید اغلب برنامه غذایی افراد به هم می خورد. معمولا به خاطر دید و بازدید یا سفر، میان وعده های غذایی فاصله می افتد. در نتیجه افراد سعی می کنند گرسنگی را با مصرف تنقلاتی مثل شکلات، شیرینی و میوه برطرف کرده و به همین دلیل وقت ناهار یا شام میلی به غذا ندارند.

مشاور تغذیه و رژیم درمانی کلینیک دیابت رویان توصیه کرد وعده غذایی اصلی به هیچ وجه حذف نشود یا در صورتی که تمایلی نداشتید حداقل وعده غذایی سبک مثل نان و ماست میل کنید. در نظر داشته باشید غذای اصلی شامل نان یا پروتئین گوشتی یا گیاهی مثل عدس و حبوبات است. وعده های اصلی ارزش غذایی مشخص و بهتری دارد و به هیچ وجه در طول  ایام تعطیلات عید نباید حذف شود. 

این کارشناس تغذیه ادامه داد: آجیل و تنقلات شیرین نمی تواند جای وعده اصلی را بگیرد. حتی میوه هم باید به درستی مصرف شود. برای مثال به همه افراد مصرف دو تا چهار واحد میوه بر اساس وضعیت و شرایط بیماری را توصیه می کنیم که آن هم باید در طول روز تقسیم شود. همچنین به افراد دیابتی برنامه هایی می دهیم که در کنار میوه از سبزی های آزاد مثل خیار یا کلم بروکلی استفاده کنند؛ چرا که این سبزیجات به ثبات قند کمک می کند.

هادی زاده افزود:‌ وقتی پرخوری اتفاق می افتد باعث می شود به ویژه در وعده شام، بدن فرصت هضم مواد غذایی را نداشته باشد. همین مسئله روی فشار خون و قند خون تاثیرگذار است. در این میان پرخوری بیش از حد به ویژه برای آنهایی که بیماری زمینه ای دارند، ممکن است حالشان را خراب کند و در مواقعی به مرگ هم منجر شود.

این مشاور تغذیه خاطرنشان کرد: توصیه می شود افراد در سفرهای نوروزی به مناطقی بروند که فعالیت بدنی داشته باشند. پیاده روی، کوه پیمایی و... همین فعالیت های بدنی در تعطیلات کمک می کند تا اضافه وزن نگیریم و شرایط جسمانی متعادل شود.  ایرنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: