به گزارش شفاآنلاین:افشین منیری، با اشاره به اینکه صرفاً دریافت یک نوبت واکسن کرونا ایمنی زایی چندانی ندارد، اظهار کرد: با دریافت نوبت دوم واکسن نیز بین ۵۰ تا ۷۰ درصد در برابر کرونا ایمن میشویم.
وی تاکید کرد: ایمنی در افرادی که فقط یک نوبت واکسن کووید را دریافت کرده اند، تفاوت چندانی با افرادی که اصلاً این واکسن را نزده اند ندارند.
منیری ادامه داد: در افراد با سن بالا و کسانی که دچار ضعف سیستم ایمنی و یا دچار اضافه هستند نیز تکمیل واکسیناسیون ضرورت دارد.
وی با بیان اینکه ویروسی که در کشور در چرخش است، ویروس کرونا است، اضافه کرد: ممکن است علامتهایی مثل گلو درد یا سرفه از نشانههای سرما خوردگی باشد ولی نکته اینجاست که باید در صورت علامت دار شدن بنا را بر ابتلاء به کرونا بگذاریم و دستورالعملهای بهداشتی را خصوصاً در مواجه با افراد پرخطر رعایت کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی داد: بیماری کرونا خصوصاً در واریانت اومیکرون سرایت پذیری بسیار بالایی دارد و ممکن است با نادیده پروتکلها از سوی برخی افراد، کودکان و یا کسانی که در معرض خطر عوارض این بیماری هستند نتوانند در برابر آن مقاومت کنند.
منیری با اشاره به اینکه به هیچ عنوان یک بار ابتلاء به سویه اومیکرون به معنای مصونیت در برابر آن نیست گفت: ممکن است حتی در عرض یک ماه دو بار به کرونا خصوصاً در سویه غالب اومیکرون مبتلا شوید.
این متخصص عفونی افزود: اگر قرار بود کرونا ایمنی زایی دائمی داشته باشد، باید طی دو سال گذشته زنجیره انتقال با وجود ابتلای افراد قطع میشد، ایجاد جهشهای جدید و تغییراتی که در ویروس ایجاد شده نشان میدهد همچنان جوامع مستعد ابتلاء به کرونا هستند.
وی درباره رعایت شیوه نامه در سفرهای نوروزی نیز توضیح داد: چنانچه افراد سه دوز واکسن در برابر کرونا را دریافت کرده باشند و از سلامت افرادی که به آنان همسفر هستند اطمینان دارند میتوانند اقدام به سفر کنند ولی اگر قصد دارند در اجتماعات شرکت کنند باید تمام شیوه نامههای بهداشتی را بی کم و کاست رعایت کنند.
منیری توصیه کرد: در تعطیلات و سفر با مشاهده علامتهای ابتلاء به سرماخوردگی نسبت به قرنطینه کردن اقدام کنید.
وی با بیان این امکانات و زیرساختهای بهداشتی و درمانی به نسبت جمعیت هر شهری برای همان شهر در نظر گرفته شده است، ادامه داد: با ورود مسافران نوروزی به شهرهای مختلف و مبتلا شدن تعداد زیادی از مسافران به بیماری ممکن است بار عظیمی به سیستم بهداشتی و درمانی وارد شود بنابراین باید قبل از سفر از سلامت خود و همسفران اطمینان داشته باشیم، رعایت نکات بهداشتی را بی کم و کاست انجام دهیم و به محض مشاهده علامتهای ابتلاء نسبت به قرنطینه کردن خود اقدام کنیم.
منیری خطاب به افرادی که در برابر واکسینه شدن کرونا مقاومت میکنند، توصیه کرد: اهداف واکسیناسیون پیشگیری از بیماری زایی شدید و شکستن چرخه کرونا است، زمانی که افراد به بیماری شدید مبتلا نشوند نیز عملاً انتقال کرونا کم میشود و در نهایت واریانت های جدید هم خلق نمیشوند.
وی با تاکید بر این موضوع که واکسیناسیون در برابر کرونا یک وظیفه اجتماعی است، افزود: فردی که از واکسن زدن اجتناب میکند در معرض ابتلاء و انتقال بیماری به دیگران است، این افراد بیماری را در جامعه پخش میکنند و صدمات و ضربات جبران ناپذیری به سیستم بهداشت و درمان وارد میکنند.