شفا آنلاين-اگر شما چیزی اسیدی، مثل مرکبات ترش یا آب میوه ترش یا دسر حاوی سرکه استفاده کنید، باعث اسیدی شدن دهان و نرم شدن مینای دندان خود میشوید. حالا اگر بلافاصله بعد این کار، مسواک بزنید، مینای دندانتان خواهی نخواهی آسیب خواهد دید.
به گزارش
شفا آنلاين،دکتر علیرضا مجیدی گفت:ما همیشه فکر میکنیم اگر بعد از خوردن غذاها و نوشیدنیها هر چقدر زودتر مسواک بزنیم، برد کردهایم و با خارج کردن ذرات غذا و تمیز کردن سطح دندانها، از روند تخمیر جلوگیری میکنیم و به بهداشت و دهان و دندانمان کمک میکنیم.
اما همیشه این طور نیست!دکتر پیتر آلدریت -رئیس انجمن دندانپزشکی استرالیا، استثنایی برای این قانون ذهنی، عنوان کرده است:
اگر شما چیزی اسیدی، مثل مرکبات ترش یا آب میوه ترش یا دسر حاوی سرکه استفاده کنید، باعث اسیدی شدن دهان و نرم شدن مینای دندان خود میشوید. حالا اگر بلافاصله بعد این کار، مسواک بزنید، مینای دندانتان خواهی نخواهی آسیب خواهد دید.
بنابراین منطقی است که دستکم سی دقیقه صبر کنید تا بزاق دهانتان این اسیدها را خنثی کنند. از آنجا که بزاق حاوی یونهای کلسیم و فسفات است، به عنوان یک منبع یونی ذخیره برای دندان هم عمل میکند، بزاق آنزیمها و بافرهایی دارد که اسید را خنثی میکند و pH را متعادل میکنند.
به جای مسواک زدن، میشود به صورت ساده دهان را با آب شست یا از آدامسهای بدون قند استفاده کرد که به تحریک ترشح بزاق هم کمک میکنند.