از سویی شرکتهای پخش و داروخانهها انتقاد دارند که مطالبات آنها داده نمیشود و نگران هستند که با توجه به مشکلات اعتباری و مالی نتوانند داروی مورد نیاز را تأمین کنند
شفاآنلاین>سلامت>سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، در ارتباط با گزارش دیوان محاسبات استان تهران از تخلفات مالی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی بیمارستان های دانشگاهی توضیحاتی ارائه داد. به گزارش شفاآنلاین: زهرا شیخی، از بررسی گزارش دیوان محاسبات استان تهران در مورد نحوه هزینه کرد بودجه ۱۴۰۰ در بخش دارو و تجهیزات پزشکی خبر داد و گفت: بر اساس این گزارش بیمارستانها و دانشگاههای استان تهران موظف بودند حساب جداگانه ای برای نحوه هزینه کرد در بحث دارو، تجهیزات پزشکی و بیمهای در نظر بگیرند اما متأسفانه به این مهم توجهی نشد و در حال حاضر نمیتوانند رسیدگی کنند که آیا هزینه کردها به درستی انجام شده یا خیر؛ در واقع تخلف بیمارستانها و دانشگاههای علوم پزشکی در این رابطه محرز است.
وی افزود: از سویی شرکتهای پخش و داروخانهها انتقاد دارند که مطالبات آنها داده نمیشود و نگران هستند که با توجه به مشکلات اعتباری و مالی نتوانند داروی مورد نیاز را تأمین کنند که در این رابطه بخش دولتی آسیب زیادی خواهد دید.
نماینده مردم اصفهان در مجلس یازدهم یادآور شد: شرکتهای پخش دارویی گزارشی را ارائه و مطرح شد که بر اساس مصوبات مجلس طی دو سال گذشته خیالمان راحت بود که با مصوبات جدید مجلس مشکلاتمان حل و مطالباتمان پرداخت و با نظارت مجلس هزینه کردها مشخص و رسیدگی به آن آسانتر خواهد شد که متأسفانه با بی توجهی نسبت به ایجاد حساب جداگانه مطالبات شأن بر زمین ماند.
شیخی یادآور شد: همچنین مسئولان وزارت بهداشت مطرح کردند که بیمه سلامت حدود ۱,۵۰۰ میلیارد تومان به وزارت بهداشت بدهی دارد که نسبت به سایر بدهیها قابل تأمل است و سعی کردند که خوش حساب تر از بقیه باشند البته از تأمین اجتماعی حدود ۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان طلب دارند و به همین دلیل هم وزارت بهداشت نتوانسته به موقع بدهیهای خود را به شرکتهای دارویی پرداخت کند بنابراین باعث شده بسیاری از داروهایی که لازم است در اختیارشان قرار نگیرد.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: از آنجایی که لازم است با دقت به نحوه هزینه کردها پرداخته شود بنابراین باید بررسیهای لازم را داشته باشیم تا ببینیم که کسری بودجه دانشگاهها و اینکه مجبور میشوند از درآمدهایشان هزینه کنند و در بحث تأمین دارو با مشکل مواجه میشوند واقعی است یا نه و اینکه این کسری بودجه را باید از کجا جبران کرد چراکه اجازه ندارند به درآمدها دست اندازی کنند و از طرفی محاسبات دارای ایراد است که تمامی این مباحث باید بررسی تا ایرادات اساسی در اصل هزینه کردها مشخص شود.
وی افزود: دانشگاهها به هیچ وجه حق ندارند منابع دارویی را در مسیر دیگر هزینه کنند و تنها باید برای دارو هزینه و نشان دار شود؛ در این رابطه تخلفاتی صورت گرفته و اینکه کدام دستگاه چه میزان تخلف کرده نیاز به بررسی دارد. بنابراین مقرر شد این موضوع با مسئولیت بنده و با حضور دستگاههای مربوطه در روز دوشنبه آینده در کمیته رسیدگی به گزارش دیوان محاسبات بررسی شود و نتیجه نشست به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ارائه شود و برابر مقررات تصمیم نهایی اتخاذ خواهد شد.