کد خبر: ۲۹۶۸۹۴
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۳ - ۱۷ دی ۱۴۰۰ - 2022January 07
همه این مزایا باعث شده است که کاربرد‌های رادیولوژی اینترونشنال متعدد و متنوع و در یک پیشرفت مستمر در اکثر تخصص‌های رشته پزشکی مطرح شود.
 شفاآنلاین>سلامت>رادیولوژی مداخله‌ای در درمان بسیاری از بیماری‌های سخت و به عنوان جایگزین ایمن برای جراحی، بروز کمترین عوارض ناشی از استفاده از آن کاربرد دارد.
به گزارش شفاآنلاین:رادیولوژی مداخله‌ای برای تشخیص و درمان سرطان و سایر بیماری‌ها بدون توسل به مداخله جراحی با کمک روش‌های تصویربرداری مانند سونوگرافی و سی تی اسکن است.

رادیولوژیست مداخله‌ای می‌تواند ابزار‌های کوچکی مانند سوزن دستگاه رادیولوژی اینترونشنال را از دهانه‌ای بسیار کوچک وارد کرده و با سایر روش‌های رادیولوژی تصویربرداری تا رسیدن به محل مورد نظر و انجام عمل مورد نیاز و یا ارائه درمان خاص به کار خود ادامه دهد. این روش با استفاده از بی حسی موضعی و بدون توسل به بیهوشی عمومی و عوارض مختلف آن قابل انجام است.

همه این مزایا باعث شده است که کاربرد‌های رادیولوژی اینترونشنال متعدد و متنوع و در یک پیشرفت مستمر در اکثر تخصص‌های رشته پزشکی مطرح شود. در این مقاله با کاربرد‌ها و مزایای رادیولوژی اینترونشنال آشنا می‌شویم.رادیولوژی مداخله‌ای نقش مهمی در درمان تومور‌ها ایفا می‌کند، زیرا درمان با استفاده از تکنیک‌هایی انجام می‌شود که دقیق‌تر و خطر و عوارض جانبی کمتری نسبت به سایر روش‌های درمانی دارند.

رادیولوژیست مداخله‌ای از تکنیک‌های متعددی در درمان تومور‌ها استفاده می‌کند که معروف‌ترین آن‌ها تکنیک رادیوفرکانسی یا تکنیک تزریق شریانی است. بسیاری از بیماران به دنبال بهترین پزشک رادیولوژی مداخله‌ای و فرکانس حرارتی هستند، به گونه‌ای که فرکانس حرارتی می‌تواند بسیاری از مشکلات را درمان کند، که مهمترین آن‌ها درمان تومور‌ها به روشی بسیار موثر، با حرارت دادن سلول‌های سرطانی تا دمای بسیار بالاست ومنجر به تخریب این سلول‌های سرطانی و توقف فعالیت آن‌ها و نیز باعث آتروفی کانون سرطانی و ناپدید شدن آن می‌شود.

یکی از مهم‌ترین تکنیک‌های مورد استفاده در درمان تومورها، رادیولوژی مداخله‌ای کبد به ویژه درمان تومور‌های کبدی یا درمان بزرگی پروستات با رادیوگرافی‌های مداخله‌ای است که رادیولوژیست مداخله‌ای می‌تواند با استفاده از این روش، بزرگی پروستات را با بستن درب آن درمان کند. شریان‌های تغذیه کننده تومور‌ها که منجر به قطع خون رسانی به آن‌ها و آتروفی آن‌ها می‌شود. رادیولوژی مداخله‌ای به طور گسترده در درمان تومور‌های کبدی، چه درمان با فناوری فرکانس رادیویی یا درمان با فناوری تزریق شریانی، با میزان موفقیت بسیار بالا استفاده شده است.

رادیولوژی مداخله‌ای می‌تواند موارد انسداد صفرا را نیز درمان کند و با تداخل با کاتتر و ردیابی آن با اشعه ایکس تا رسیدن به محل انسداد و نصب استنتی که این محل را باز می‌کند که ماهیت آن را بازیابی می‌کند. رادیولوژی مداخله‌ای می‌تواند در این زمینه برای درمان بسیاری از موارد مداخله کند و مهمترین مداخلات در این زمینه درمان فیبروم رحم و درمان سندرم احتقان لگن است.

مداخله با وارد کردن کاتتر از یک دهانه بسیار کوچک و دنبال کردن آن با استفاده از رادیوگرافی‌های تصویربرداری تا رسیدن به شریان تغذیه کننده این فیبروم‌ها در رحم و سپس تداخل با ابزار رادیولوژی مداخله‌ای و بستن این شریان انجام می‌شود که باعث توقف جریان خون به آن می‌شود و در نتیجه سلول‌های این تومور می‌میرند و اندازه آن را به تدریج کاهش می‌دهند تا زمانی که ناپدید شوند.

کاربرد‌های فراوان رادیولوژی مداخله‌ای در درمان برخی از بیماری‌های اورولوژی و تناسلی مانند درمان تومور‌های کلیه، تنگی عروق کلیوی و ... است که از جمله مهمترین مداخلات در این زمینه می‌توان به درمان واریکوسل و درمان بزرگی پروستات با رادیولوژی مداخله‌ای اشاره کرد.

ایده درمان واریکوسل با رادیولوژی مداخله‌ای بستگی به دسترسی کاتتر به رگ‌های خونی مبتلا به واریس و بستن رگ‌های خونی مبتلا به واریس و جایگزینی گردش خون بیضه با رگ‌های سالم دارد که کمک می‌کند علائم مرتبط با واریکوسل مانند درد و تورم به تدریج ناپدید می‌شوند. مزایای زیادی وجود دارد که استفاده از رادیولوژی مداخله‌ای را در زمینه‌های مختلف به بهترین شکل ممکن می‌کند و همچنان در حال توسعه است که 

-این روش بدون توسل به جراحی و عوارض ناشی از آن انجام می‌شود.

-بروز کم خونریزی یا ترس از تأخیر در بهبود زخم.

-توانایی حفظ بافت سالم و تاثیر تنها بر روی قسمت آسیب دیده.

-بهبودی سریع و بازگشت به فعالیت‌های عادی پس از عمل.

-نرخ درمان بالاتر به دلیل استفاده از تکنیک‌های دقیق تر.

-ارزان‌تر از روش‌هایی که نیاز به استفاده از جراحی عمومی دارند.

-امکان استفاده از بی حسی موضعی و عدم توسل به بیهوشی عمومی و عوارض ناشی از آن.
برچسب ها: کاربرد ، رادیولوژی ، درمان
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: