سویه اومیکرون سرایتپذیری بالاتری به نسبت سویههای قبلی ویروس کرونا دارد و بر اساس مطالعات انجام شده، بیشترین سنینی که دچار مشکلاتی به واسطه این ویروس میشوند، سن ۲۰ تا ۳۰ سال و افراد بالای ۶۰ سال هستند
شفاآنلاین>سلامت> دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ درباره وضعیت سویه اومیکرون در کشور توضیح داد و گفت: در جلسهای با متخصصان آمار وزارت بهداشت، به این نتیجه رسیدیم که فرمول رنگبندی کرونایی باید تغییر کند، البته باید ببینیم رفتار سویه اومیکرون در سایر کشورها به چه شکل است.
به گزارش شفاآنلاین: حمیدرضا جماعتی دبیر کمیته علمی کشوری کرونا در نشست خبری که به صورت آنلاین برگزار شد، گفت: سویه اومیکرون سرایتپذیری بالاتری به نسبت سویههای قبلی ویروس کرونا دارد و بر اساس مطالعات انجام شده، بیشترین سنینی که دچار مشکلاتی به واسطه این ویروس میشوند، سن ۲۰ تا ۳۰ سال و افراد بالای ۶۰ سال هستند.
وی افزود: البته سویه اومیکرون نسبت به دلتا ۴۰ تا ۵۰ درصد میزان بستری کمتری داشته است.
جماعتی ادامه داد: با توجه به سرایتپذیری بالای سویه اومیکرون، مردم حتماً پروتکلهای بهداشتی را رعایت کرده و رستورانها و
کنسرتها و مجامع مختلف بدانند که اومیکرون به راحتی بین افراد منتقل میشود.
دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ بیان کرد: توصیه میشود افراد حتماً دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کنند و با توجه به شیوع بیشتر این ویروس بین سن ۲۰ تا ۳۰ سال، حتماً موضوع تزریق دوز سوم جدی گرفته شود.
او گفت: کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ توصیه کرده است واکسیناسیون در سنین کمتر نیز انجام شود.
جماعتی توضیح داد: سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز مصرف دو قرص پکسلووید و مولنوپیراویر را داده و در کشور ما نیز توانایی ساخت این دو دارو توسط شرکتهای داروسازی داخلی وجود دارد و حتی تعدادی از این داروها را ساخته و در انتظار مجوز سازمان غذا و دارو هستند.
دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ افزود: موارد مصرف این دو دارو در افرادی است که در شروع بیماری کرونا هستند یا سیستم ایمنی ضعیفی دارند و امکان انتشار بیماری و تشدید آن و امکان بستری شدن در آنها وجود دارد و این طور نیست که در هر فردی که سیستم ایمنی خوبی دارد این داروها مصرف شود.
او درباره مجوز مصرف داروهای پکسلووید و مولنوپیراویر در ایران گفت: این داروها یک بار در سازمان غذا و دارو در هفته گذشته بررسی شده و چون آن زمان مستندات هنوز کافی نبود، بررسی به جلسه بعد موکول شد و احتمالاً هفته آینده این داروها در کشور تایید خواهد شد. دو شرکت دارویی سنتز مولکول آن را انجام داده و چند شرکت نیز تولید را انجام میدهند. پس از تایید سازمان غذا و دارو، این داروها وارد بازار میشود.
جماعتی اظهار کرد: در جلسهای با متخصصان آمار وزارت بهداشت، به این نتیجه رسیدیم که فرمول رنگبندی کرونایی باید تغییر کند. البته باید ببینیم رفتار سویه اومیکرون در سایر کشورها به چه شکل است. لذا این احتمال وجود دارد که در روزهای آینده تغییر یا عدم تغییر رنگبندی کرونایی مشخص شود.
دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ در پاسخ به سوالی درباره تزریق دوز چهارم واکسن کرونا، افزود: درباره تزریق دوز چهارم واکسن کرونا به جز چند کشور که آن هم در افراد پرخطر، صحبتی نشده و فعلاً پروتکلی وجود ندارد.
او با عنوان این مطلب که هنوز درباره رفتار سویه اومیکرون اطلاعات زیادی نداریم، گفت: کشورها در مورد دوز چهارم صحبتی نمیکنند و حداقل باید ۲ ماه بگذرد تا ببینیم شدت آن به نسبت دلتا چقدر است.
جماعتی ادامه داد: هنوز ارزیابی از اینکه سیستم ایمنی با دوز سوم چه رفتاری در برابر ویروس دارد، مشخص نیست. حداقل تا ۲ ماه آینده باید صبر کنیم تا ببینیم سیستم ایمنی بدن افراد چه رفتاری خواهد داشت و بعد برای دوز چهارم تصمیم بگیریم.