اکنون که تقریبا دو سال از همه گیری کرونا می گذرد، بسیاری از مقامات بهداشتی جهان بر این امر تاکید دارند که این پاندمی، یک فرصت ارزیابی عملی از سیستمهای بهداشتی در سراسر جهان بوده است.
شفاآنلاین>سلامت> هر ساله در تاریخ ۱۲ دسامبر، "روز جهانی پوشش همگانی سلامت" گرامی داشته می شود.
به گزارش شفاآنلاین: در تاریخ ۱۲ دسامبر ۲۰۱۲ میلادی، مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیمانی را برای سرعت بخشیدن به گسترش پوشش همگانی سلامت در همه کشورها تصویب کرد و این پیمان به در دسترس بودن مراقبتهای بهداشتیِ باکیفیت و مقرون به صرفه برای همه افراد تاکید دارد.
اکنون که تقریبا دو سال از همه گیری کرونا می گذرد، بسیاری از مقامات بهداشتی جهان بر این امر تاکید دارند که این پاندمی، یک فرصت ارزیابی عملی از سیستمهای بهداشتی در سراسر جهان بوده است.
شدت گسترش این بحران باعث ایجاد فوریتهای جدید در عرصه سیستمهای بهداشتی و تاکید بیشتر بر اهمیت پوشش جهانی سلامت شد.
همچنین در شرایطی که بسیاری از کشورها و مردم دنیا تصور می کردند با تزریق واکسن کرونا این بحران افول می کند اما سویه جدید کروناویروس با نام علمی B.۱.۱.۵۲۹ که سازمان جهانی بهداشت (WHO) آن را امیکرون نامید، نشان داد که سلامت جهانی همچنان آسیب پذیر است و سیستمهای بهداشتی از جنبههای مختلف نیاز به تغییر و تقویت دارند.
در عین حال یکی از نکات بسیار مهم در حوزه سلامت، موضوع خودمراقبتی است. برای مثال در دوران همه گیری، علاوه بر رعایت اقدامات پیشگیرانه و بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری های اجتماعی و ... افراد همچنین می بایست تقویت سیستم ایمنی بدن خود برای مقابله با این ویروس را نیز در نظر بگیرند. مردم باید به یاد داشته باشند که در تمام طول عمر خود به تقویت سیستم ایمنی بدن اهتمام ورزیده و آن را فرایندی کوتاه مدت در نظر نگیرند.
در ادامه به چند راهکار ساده برای تقویت سیستم ایمنی بدن در راستای بهبود سلامت و کاهش خطر ابتلا به شماری از بیماریها که با تغییر سبک زندگی امکانپذیر است، اشاره خواهد شد:
آب کافی بنوشید
آب نقش مهمی در عملکرد بدن دارد. لنف، مایعی که در سیستم گردش خون یافت می شود، سلول های ایمنی مبارزه کننده با عفونت را در سراسر بدن منتقل می کند. لنف بیشتر از آب تشکیل شده است. هنگامی که افراد کم آب می نوشند، جابهجایی مایعات در بدن آنها کاهش می یابد که این امر منجر به اختلال در سیستم ایمنی شده و در نهایت فرد بیشتر مستعد ابتلا به عفونت های ویروسی خواهد شد.
استرس را کاهش دهید
استرس خطر ابتلا به تعدادی از بیماری ها از جمله عفونت ها را تسهیل کرده و سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند و بنابراین مدیریت آن امری حیاتی است. ورزش کردن منظم و نیز تنفس آگاهانه و مدیتیشن دو راه برای رهایی از استرس های روزمره هستند. افزایش سطح استرس باعث مختل شدن مکانیسم دفاعی بدن می شود.
به طور منظم ورزش کنید
فعالیت بدنی برای حفظ سلامتی و داشتن سیستم ایمنی قوی لازم و ضروری است. ورزش منظم می تواند با افزایش گردش خون، عملکرد سیستم ایمنی را تقویت کرده و حرکت سلول های ایمنی و سایر مواد شیمیایی را در بدن آسان تر کند.
چکاپهای دورهای را فراموش نکنید
انجام آزمایشات منظم به منظور کنترل سلامت، شما را در مورد سطوح ویتامین D، کلسیم، آهن و سایر مواد مغذی حیاتی در بدنتان مطلع ساخته و امر این به تشخیص زودهنگام بیماری ها کمک کرده و درمان آن ها را ساده تر می کند.