به گزارش شفا آنلاین،دکتر اکبر کوشانفر درباره علل ایجاد خون در مدفوع گفت: عفونت، پولیپ و حساسیت به شیر از عوامل ایجاد خون در مدفوع نوزاد است.
وی گفت: اگر مقدار خون در مدفوع نوزاد کم باشد امکان دارد که با چشم غیرمسلح دیده نشود ولی در صورت مشاهده خون باید مدفوع مورد آزمایش قرار گیرد.
این متخصص اطفال ادامه داد: عفونتهایی مانند باکتری در نوزاد ایجاد تب، اسهال، استفراغ میکند و در این صورت مدفوع نوزاد در آزمایشگاه باید مورد بررسی قرار گیرد تا نوع میکروبها مشخص شود.
کوشانفر اظهار کرد: اگر خونریزی در نوزاد به علت پولیپ باشد، این ضایعات تمام سطح روده را احاطه میکند و موجب خونریزی در مدفوع نوزاد میشود که با استفاده از رادیوگرافی قابل تشخیص است.
این متخصص اطفال درخصوص حساسیت نوزادان به شیر مادر گفت: حساسیت به لاکتوز و مواد قندی در نوزادان منجر به حساس شدن روده، دل درد، استفراغ و خون در مدفوع می شود.
وی افزود: حساسیت نوزادان به شیر ممکن است به دلایل ارثی باشد که در این شرایط نوزاد باید از شیر خشک بدون لاکتوز به جای شیر مادر تغذیه کند.
این عضو هیات علمی دانشگاه پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه خونریزی در مدفوع ممکن است در کودکان 2 تا 4 سال نیز هم دیده شود، اظهار کرد: ابتلا به این بیماری در نوزادان تا دو ماهگی باید جدی تلقی شود و از آزمایشات بالینی برای درمان آن استفاده می شود.
کوشانفر در پایان با اشاره به اینکه عدم جدی گرفتن این بیماری ممکن است به
کم خونی در نوزادان منجر شود، گفت: برای درمان کم خونی در نوزادان باید از 5
ماهگی آهن تجویز شود و در صورت بروز کم خونی شدید، خون تزریق شود.
ایسنا