کد خبر: ۲۹۲۶۴۲
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۸ - ۱۰ آبان ۱۴۰۰ - 2021November 01
در کمیته ملی مشترک میان وزارتخانه های بهداشت و علوم مطرح شد؛
دکتر مصطفی قانعی گفت: باید ظرفیت‌های معطل مانده صنعت را شناسایی کنیم و در جهت رفع نیازهای جامعه به کار بگیریم. باید هدف را تکمیل زنجیره ارزش با رویکرد توسعه بازار توانمندی‌های فعلی قرار دهیم.
شفاآنلاین>سلامت>دومین نشست بررسی راهکارهای مالی و اجرایی پروژه‌های کلان ملی تولید حد واسط‌ها مواد اولیه دارویی و کیت‌های تشخیصی در کمیته ملی مشترک میان معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و وزارت علوم برگزار شد.

به گزارش شفاآنلاین:در ابتدای نشست دکتر مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری به ارائه گزارشی جهت پروژه‌های کلان تولید مواد اولیه موثره دارویی و کیت‌های تشخیصی و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در آنها پرداخت و گفت: باید ظرفیت‌های معطل مانده صنعت را شناسایی کنیم و در جهت رفع نیازهای جامعه به کار بگیریم. باید هدف را تکمیل زنجیره ارزش با رویکرد توسعه بازار توانمندی‌های فعلی قرار دهیم.
 
وی افزود: طبق مطالعات انجام شده مواد موثره، مواد جانبی، حلال‌ها، مواد بسته‌بندی، تجهیزات مصرفی خاص از جمله موارد شناسایی شده‌ای هستند که ارزبری دارند و باید روی آنها به صورت ویژه کار کنیم. 
 
دکتر نجفی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نیز با بیان اینکه در ابتدا باید از ظرفیت‌های موجود در کشور بهره‌برداری کنیم، گفت: ضمن نگاه به کل زنجیره ارزش باید پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های موجود را در اولویت قرار بدهیم و سرمایه و منابع کشور در جهت مزیت رقابتی و نیاز کشور استفاده شود و سرمایه‌گذاری‌هایی با بازده بالاتر را در برنامه کاری قرار دهیم. 
 
وی افزود: در مباحث مالی منابع حمایتی وجود دارد که شامل، اعتباراتی است که در دبیرخانه شورای عالی عتف، معاونت تحقیقات وزارت بهداشت، موسسه نیماد، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و در نهایت شرکت تولیدکننده موجود است.
 
براساس این گزارش معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم اذعان داشت: باید بخشی از تحقیقات کشور را در عرصه های مختلف به مسئله رفع نیازهای جامعه معطوف کنیم با این رویکرد که الزاما همه حمایت‌ها به محصول منجر نخواهد شد ارزش افزوده این است که از 100 اختراع تنها یکی به محصول نهایی برسد. 
 
رحیمی در ادامه افزود: قدم دیگر این است که ظرفیت‌های موجود در عرصه زنجیره تامین را شناسایی کنیم و وارد عمل شویم و در نهایت در هر بخشی توانایی و پتانسیل تجاری‌سازی وجودداشت به نهادهای تولیدی معرفی کنیم.
 
دکتر منظم رییس مرکز توسعه فناوری سلامت نیز با تاکید بر شفاف سازی مدل حمایتی گفت: اگر شفافیت کافی وجود نداشته باشد دو دغدغه باقی می ماند یکی اینکه اساتید فرصت ایجاد شده را جدی نگیرند و یا اینکه در فرآیندهای غیرشفاف سردرگم شوند. 
 
در پایان با تایید حاضران مقرر شد تا پایان آبان ماه سال جاری سه طرح در سه سطح مختلف جهت بررسی و حمایت به کمیته معرفی شود.
 
در این نشست دکتر فرید نجفی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر غلامحسین رحیمی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم ، مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری، دکتر محمدرضا منظم رییس مرکز توسعه فناوری سلامت،  دکتر خرم خورشید و  دکتر علی علیزاده مشاوران معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر حیدر محمدی مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، علی شریف اعلم رییس اداره مواد اولیه سازمان غذا و دارو، سعید سمنانیان مشاور دبیر شورای عالی عتف حضور داشتند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: