به گزارش شفاآنلاین:دکتر علی اسحاقی افزود: با توجه به نتایج مکتوب و ثبتشدهای که داریم از شروع فاز اول تزریق واکسن کرونا رازی تا به امروز که به پایان فاز سوم رسیدیم نتایج تحقیقات نشان میدهد که افرادی که واکسن رازی کوو پارس را دریافت کردند هیچ نوع عوارضی در آنها دیده نشده است.
وی ادامه داد: حتی بعد از تزریق این واکسن و ابتلا به کرونا هیچ یک از افراد فاز اول تا سوم ما بستری نشدند.
رئیس موسسه رازی در مورد دز سوم و استنشاقی واکسن رازی کووپارس که چرخه انتقال خاموش این بیماری را قطع میکند تأکید کرد: در ابتدا معتقد بودیم بعد از تزریق واکسن به شکل سهشاخهای انتقال را به صفر میرسانیم در سویه ووهان این مهم کاملاً مشهود بود و به صفر رساندیم. اما در سویه دلتا شرایط کمی تغییر کرد، البته در سویه دلتا نیز نسبت به واکسنهای دیگر پس از تزریق دوز سوم (استنشاقی) واکسن رازی کووپارس چرخه انتقال ویروس تا ۸۰ - ۹۰ درصد کاهش پیدا کرد.
وی واکسن رازی کووپارس را جز دسته واکسنهای بیضرر دانست و اظهار داشت: ازنظر ایمنیزایی جز معقولترین واکسنهای است که در مقابل سویههای آلفا و دلتا مقاومتی خوبی داشته است. کسانی که دوز اول هر واکسنی را دریافت کردند و به هر دلیلی (ابتلا به کووید یا تأخیر در تزریق) دوز دوم واکسن را نگرفتند میتوانند واکسن رازی کووپارس را تزریق کنند.
به گفته اسحاقی، دز سوم نیز واکسن رازی تکمیلکننده واکسنهای دیگر است. زنان باردار و افراد زیر ۱۸ سال نیز میتوانند با اطمینان از بیضرر بودن این واکسن، رازی کووپارس را تزریق کنند.