همچنین روزانه حداقل ۸ لیوان، آب آشامیدنی، چای کمرنگ، شیر یا آبمیوههای طبیعی در فاصله وعدههای غذایی استفاده کنید.
شفاآنلاین>سلامت>در دوره نقاهت بیماری کووید ۱۹ سالمندان بیش از سایر سنین مستعد سوءتغذیه هستند که باید از نظر تامین کالری، پروتئین و ریزمغذیهای لازم چه در منزل و چه در نقاهتگاهها، تحت مراقبت جدی قرار گیرند.به گزارش شفاآنلاین:نسرین علیزاده اظهار کرد: در صورت امکان غذاها را از نظر پروتئین با اضافه کردن و مصرف گوشت چرخکرده، پودر شیرخشک، پنیر، ماست چکیده، مغزها، تخم مرغ و ژلاتین غنی کنید مثلا میتوانید پودر شیرخشک یا پودر «انشور-۱» را به شیر معمولی اضافه کنید.
وی با اشاره به مصرف میانوعدههای مقوی برای سالمندان افزود: غذاهایی مانند سوپ غلیظ، پوره سیبزمینی با پنیر و یا گوشت مرغ، ساندویج تخم مرغ، پودر مخلوط مغزها و فالوده انواع میوه بسیار مقوی است همچنین میتوان از سمنو در میانوعدهها نیز استفاده کرد.
علیزاده ادامه داد: استفاده از مخلوط حبوبات و غلات در غذاها، مانند عدسپلو، لوبیاپلو و باقلاپلو و یا تهیه انواع کیکهای کمشیرین خانگی با اضافه کردن مغز گردو و مغز بادام، میانوعده مناسبی برای این دوران هستند.
وی درخصوص غنی کردن وعدههای غذایی از کربوهیدرات و کالری گفت: غذاها را از نظر کربوهیدرات با استفاده از پوره سیبزمینی و جوانه گندم، ماش یا جو و از نظر کالری نیز با اضافه کردن خامه، روغن زیتون و روغن بذر کتان غنی کنید.
علیزاده خاطرنشان کرد: از مواد غذایی تازه و سالم استفاده کرده و از غذاهای مانده و یا فریزشده و مصرف شیر و لبنیات غیر پاستوریزه اجتناب کنید.
وی افزود: استفاده از انواع سبزیها مانند هویج، سبزیهای برگ سبز، کدو، کرفس، شلغم و .. در مصرف روزانه بسیار مفید است و میتوان پوره آنها را به غذا اضافه کرد.
علیزاده یکی از علل کماشتهایی در این گروه سنی را کمآبی خواند و توصیه کرد: استفاده از مایعات مختلف در بین وعدههای غذایی، به بدن آب کافی برسانید. همچنین روزانه حداقل ۸ لیوان، آب آشامیدنی، چای کمرنگ، شیر یا آبمیوههای طبیعی در فاصله وعدههای غذایی استفاده کنید.
وی یادآور شد: در صورتی که سالمند مبتلا به دیابت نباشد میتوان از شیره انگور و یا انواع شربتهای تهیهشده با عرقیات و نبات به صورت کمشیرین استفاده کرد.