کد خبر: ۲۹۰۷۵۹
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۰ - ۱۰ مهر ۱۴۰۰ - 2021October 02
فوق تخصص کلیه کودکان گفت: با رژیم غذایی و دارو‌های مناسب می‌توان در جهت کاهش پیشرفت نارسایی مزمن کلیه حرکت کرد، این آمادگی برای دیالیز یا پیوند برای نارسایی احتمالی کلیه از سوی بیمار باید وجود داشته باشد.
شفاآنلاین>سلامت>یک فوق تخصص کلیه کودکان به تشریح علائم نارسایی مزمن کلیه در کودکان پرداخت.

به گزارش شفاآنلاین: رضا دلیرانی، فوق تخصص کلیه کودکان با اشاره به علائم نارسایی مزمن کلیه در کودکان اظهار کرد: با رژیم غذایی و دارو‌های مناسب می‌توان در جهت کاهش پیشرفت نارسایی مزمن کلیه حرکت کرد، این آمادگی برای دیالیز یا پیوند برای نارسایی احتمالی کلیه از سوی بیمار باید وجود داشته باشد.

او با اشاره به اینکه باید مادران در مراقبت از کودکان با کم کاری کلیه به نکات اساسی توجه داشته باشند، افزود: دوز دارو‌ها در این کودکان با کودکان سالم بسیار متفاوت است، مقدار مصرف و حتی دارو‌های معمولی باید توسط پزشک تعیین شود، تداخل دارویی در این کودکان زیاد است، باید در صورت تجویز هر نسخه جدید اطلاعات سایر دارو‌های مصرفی به پزشک داده شود.

این فوق تخصص کلیه کودکان با اشاره به اینکه بعضی از دارو‌ها تاثیرات آسیب به کلیه بیشتری دارند، افزود: بهتر است در صورتی که شرایط بیمار اجازه بدهد توسط پزشک با دارو‌های دیگر جایگزین شود، برنامه واکسیناسیون کودکان با نارسایی مزمن کلیه متفاوت است و تزریق بعضی واکسن‌ها قدغن است.

او با اشاره به اینکه باید در این بیماران بعضی از واکسن‌هایی که جزو روتین برنامه واکسیناسیون کشوری نیست تزریق شود، بیان کرد: حتی دوز بعضی از واکسن‌ها متفاوت است، در نتیجه قبل از تزریق باید از پزشک کودک، نامه گرفت. واکسن‌های ویروسی در سایر کودکان خانواده می‌تواند برای بعضی از کودکان مبتلا به کم کاری کلیه خطرناک باشد.

دلیرانی با اشاره به اینکه در این صورت نیاز به چند هفته جدا سازی از خواهر یا برادر مربوطه یا تغییر برنامه تزریق واکسیناسیون در آن‌هاست گفت: قبل از واکسیناسیون سایر اعضای خانواده باید پزشک را در جریان بگذارند، نیاز این کودکان به ویتامین‌ها و آهن بیشتر از سایر کودکان است لذا این کودکان نیاز به تجویز مولتی ویتامین‌های خاص دارند.

او با اشاره به اینکه به طور معمول این کودکان هر سه ماه نیاز به معاینه و آزمایش کارکرد کلیه دارند، تصریح کرد: وقتی نارسایی کلیه وارد فاز مزمن می‌شود امکان بازگشت بهبودی نیست، ولی پیشرفت‌های اساسی در مراقبت از کودکان مبتلا به نارسایی مزمن کلیه به وجود آمده است.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: