کد خبر: ۲۸۷۰۸۱
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۵ - ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ - 2021August 08
زهرا آیت اللهی بیان کرد: ما در وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها، مدیر کل امور بانوان و خانواده و معاونت و مشاور داریم که برنامه‌های عملیاتی که ستاد ملی زنان و خانواده آماده کرده است را اجرا می‌کنند، بازخورد می‌گیرند و در این خصوص گزارش می‌دهند.
شفاآنلاین>اجتماعی>ما در خصوص ازدواج و خانواده مشکل داریم و این موضوع به دلیل تنوع دستگاه‌ها نیست.

به گزارش شفاآنلاین:زهرا آیت اللهی، استاد دانشگاه و عضو شورای فرهنگی، اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی  در رابطه با خانواده و نهاد‌های مرتبط با خانواده که برای این منظور به صورت موازی فعالیت می‌کنند، اظهار کرد: ما یک سری بخش‌های زنان و خانواده داریم که به طور مثال، در سیاست‌های کلان خانواده درمورد زنان سرپرست خانوار گفته می‌شود که چه کار‌هایی برای این منظور باید انجام گیرد و درحقیقت، باید بستری برای این زنان  فراهم شود تا از نظر اقتصادی تامین باشند و درصورتی که ازدواج نکرده اند و یا همسر ندارند، امکان ازدواج آن‌ها فراهم شود و از ازدواج محروم نباشند و همچنین، اشتغال آن‌ها باید به صورتی باشد که در صورت داشتن فرزند، فرزندان آن‌ها از داشتن مادر محروم نباشند و محرومیت‌های عاطفی و روانی نداشته باشند و به همین منظور، ستاد ملی زنان و خانواده باید این برنامه‌ها را بنویسد و وظایف دستگاه‌های مربوطه را به آن‌ها اطلاع دهد.

وی بیان کرد: ما در وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها، مدیر کل امور بانوان و خانواده و معاونت و مشاور داریم که برنامه‌های عملیاتی که ستاد ملی زنان و خانواده آماده کرده است را اجرا می‌کنند، بازخورد می‌گیرند و در این خصوص گزارش می‌دهند.

این عضو شورای فرهنگی، اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: در حال حاضر، در جامعه، ازدواج و استحکام زندگی، موضوعات مرتبط با زنان سرپرست خانوار و آسیب‌های اجتماعی که خانواده با آن درگیر می‌شود، مشکل دارد و درواقع، شکاف بین نسل‌ها وجود دارد؛ به طوری که متاسفانه،   توانمندی بسیاری از والدین در تربیت فرزندان دچار مشکل شده است و بچه‌ها  رها شده اند.

آیت اللهی گفت: در کشور ما مشکل اصلی تعدد سیاست‌ها و مراکز فعال در حوزه خانواده نیست بلکه مشکل اساسی، فقدان نظارت و عدم پیگیری است و در حوزه خانواده، نهاد‌های مختلفی، چون بخش زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی که وظیفه سیاست گذاری کلان در بخش خانواده را دارد، ستاد ملی زن و خانواده که سیاست‌های کلان را به اجرایی شدن تبدیل و برنامه اقدام تهیه می‌کند و در دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها نیز مدیر کل امور بانوان و خانواده یا معاونت و یا مشاور زن و خانواده که برنامه‌های مربوطه را اجرایی می‌کنند، فعالیت دارند.

وی ادامه داد: در این خصوص باید گفت که مجلس قانون کلی را می‌گوید و به دست قوه مجریه می‌دهد و قوه مجریه تمام وزارتخانه‌ها را مرتب می‌کند و از آن‌ها می‌خواهد که اعلام کنند برای اجرای این بند از قانون چه کار‌هایی انجام می‌دهند؟ و سپس از آن‌ها گزارش می‌گیرد.

این عضو شورای فرهنگی، اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی  افزود: در حقیقت، ما یک دست بودن در سیاست گذاری داریم، اما مشکل اساسی ما این است که بعضی از بخش‌ها،   فارغ از سیاست‌های کلان نظام، به خود اجازه می‌دهند که برنامه خود را داشته باشند و هرکاری را می‌خواهند انجام دهند. به طور مثال؛ چرا با وجود این که مجلس، قانون تسهیل ازدواج جوانان را تصویب می‌کند، اما سالیان است که بر زمین می‌ماند؟ و مشاهده می‌کنیم که بعضی از بخش‌ها دغدغه ازدواج جوانان را ندارند و فقط یک وام ازدواج را ارائه داده اند.  این در حالی است که قوه مجریه وظیفه اش است که مطابق با سیاست‌های مصوب نظام عمل کند.

آیت اللهی مطرح کرد: در حوزه تدوین و سیاست گذاری، مجمع تشخیص مصلحت نظام هم سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص جمعیت و خانواده را نیز ابلاغ کرده است، اما متاسفانه، به دلیل این که عزم و اراده اجرایی، سیاست‌ها و قوانین روی زمین مانده است.

وی تصریح کرد: متاسفانه، در سال‌های گذشته نیز عزم و اراده کافی برای اجرای قوانین و مصوبات وجود نداشته است؛ به طوری که صحبت‌های خوبی کردیم،   اما خوب عمل نکردیم و امیدواریم در دولت جدید مسیری را طی کنیم که هم حرف‌ها خوب باشد هم عزم قوی وجود داشته باشد تا مردم کف میدان تحولات مثبتی را به نفع خانواده‌ها ببیند و لمس کنند.yjc

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: