به گزارش شفاآنلاین: دانشمندان مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای استانی گوانگدونگ در چین افراد مبتلا به این جهش از کرونا را که به آن B.۱.۶۱۷.۲ نیز میگویند، بررسی کردند. آنها دریافتند که گونه دلتا سریعتر تکثیر میشود و دوره باصطلاح تخم ریزی کوتاه تری نسبت به نژادهای قبلی دارد.
این گونه جهش یافته که برای اولین بار در ماه سپتامبر در هند شناسایی شد، توسط وزارت بهداشت هند به عنوان "جهش مضاعف" طبقه بندی شده است، زیرا دارای دو جهش است: L۴۵۲R و E۴۸۴Q.
L۴۵۲R همان جهشی است که با یک نوع محلی در کالیفرنیا مشاهده میشود و E۴۸۴Q مشابه جهشی است که در گامای برزیل و انواع بتا آفریقای جنوبی مشاهده میشود. هر دو جهش در قسمتهای اصلی ویروس رخ داده و به آنها اجازه میدهد به سلولهای انسانی وارد شود و آنها را آلوده کند.
در این مطالعه که اوایل ماه جاری به صورت آنلاین منتشر شد، تیم تحقیقاتی ۶۲ بیمار COVID-۱۹ را طی اولین ظهور نوع دلتا در گوانگژو مرکز استان گوانگدونگ، بین ۲۱ مه تا ۱۸ ژوئن بررسی کرد.
محققان سطح ویروس آنها را با ۶۳ بیمار آلوده به سویه قبلی در سال ۲۰۲۰ مقایسه کردند. آنها دریافتند که وقتی یک نوع دلتا به یک فرد را مبتلا میکند، نسخههایی از آن را میسازد که باعث میشود با سرعت بیشتری در بدن پخش شود.
بار ویروسی افراد مبتلا به گونه دلتا، ۱۰۰۰ برابر بیشتر بود، به این معنی که ۱۰۰۰ برابر نسبت به گونههای اصلی، ویروس بیشتر در مجاری تنفسی خود داشتند. دوره تکثیر آنها، یعنی مدت زمان ما بین بین قرار گرفتن در معرض عفونت و شروع علائم نیز کوتاهتر است.
این مطالعه نشان داد که وقتی کسی با نوع دلتا بیمار میشود، فقط چهار روز طول میکشد تا علائمی مانند سرفه و تب ظاهر شود، در حالی که به طور نسبی، وقتی فردی به ویروس اصلی کرونا میشود، حدود شش روز طول میکشد تا عفونت شناسایی شود.
نتایج آنها تایید میکند که نوع دلتا دو تا سه برابر سریعتر از ویروس اصلی که در دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان ظاهر شد، در حال گسترش است.