کد خبر: ۲۸۵۷۹۱
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۰ - ۰۱ مرداد ۱۴۰۰ - 2021July 23
مصرف این دارو در دوران شیردهی به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. ترامادول توسط شیرمادر به نوزاد منتقل می‌شود.
شفاآنلاین>سلامت>ترامادول دارویی مسکن و ضد درد که برای تسکین دردهای متوسط تا شدید مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مسکن حدودا ده برابر از مورفین ضعیف‌تر است. 
به گزارش شفاآنلاین:این دارو به دلیل مخدر بودن و افزایش تعداد
ترامادول دارویی مسکن و ضد درد که برای تسکین دردهای متوسط تا شدید مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مسکن حدودا ده برابر از مورفین ضعیف‌تر است. این دارو به دلیل مخدر بودن و افزایش تعداد اعتیادها به آن بسیار معروف شده است. با خبرگزاری سلامت همراه باشید تا بیش‌تر با این دارو آشنا شوید.

موارد مصرف ترامادول
همانطور که پیش‌تر که شد، این دارو برای تسکین دردهای متوسط تا شدید تجویز می‌شود. این دارو که تحت نام تجاری اولترام به فروش می‌رسد، با تغیبراتی که در مواد شیمیایی مغر ایجاد می‌کند، باعث تغییر پاسخ‌گویی مغز به درد می‌شود. به طور کلی این دارو همانند داروهای مخدر ضد درد عمل می‌کند.

عوارض جانبی مصرف ترامادول
مصرف این دارو همانند دیگر داروها ممکن است با برخی عوارض جانبی همراه باشد. گرچه این عوارض جانبی در موارد نادر رخ می‌دهند، اما به دو دسته شایع و شدید و جدی‌تر تقسیم می‌شوند. عوارض جانبی شایع عموما خفیف بوده و پس از مدتی از بین می‌روند. برخی از عوارض جانبی متداول و شایع ترامادول عبارتند از:

یبوست
سردرد
حالت تهوع
استفراغ
احساس خواب آلودگی
سرگیجه
سبکی سر
برخی دیگر از عوارض جانبی این دارو که نادرترند شامل موارد زیر هستند:

کاهش وزن
خستگی زیاد
مشکلات ادراری
اخساس درد شدید شکم
کم شدن شدید اشتها
پریشانی
توهم (در موارد نادر)
تپش قلب
تشنج
از هوش رفتن
ضربان قلب نامنظم
سرگیجه شدید که در تعادل اختلال ایجاد می‌کند
مشکلات خواب (عموما مشکل در بیدار شدن)
مشکلات تنفسی
این نکته شایان ذکر  است که موارد بالا شامل تمام عوارض جانبی ترامادول نیستند. در صورت مصرف و مشاهده علائم غیرمعمول با پزشک خود مشورت کنید. در صورت مصرف و تجربه علائم تهدید کننده با اورژانس (۱۱۵) تماس بگیرید.

واکنش‌های آلرژیک به ترامادول
واکنش‌های آلرژیک به ترامادول

گاه ممکن است بدن شما به مواد تشکیل دهنده ترامادول واکنش آلرژیک نشان دهد. رخ دادن این واکنش‌های آلرژیک از عوارض جانبی این دارو نادرتر هستند. اما آشنایی با این موارد به شما کمک می‌کند تا در صورت بروز آن‌ها را شناسایی و از این واکنش‌ها جلوگیری کنید. برخی از واکنش‌های آلرژیک به این دارو در ادامه ذکر شده‌اند:

اختلالات تنفسی
خارش پوست
بثورات پوستی
تورم گلو، صورت یا زبان
احساس گیجی شدید
به این نکته توجه کنید که موارد بالا تنها جزئی از واکنش‌های آلرژیک احتمالی ترامادول هستند. برای آگاهی از لیست کامل این موارد با پزشک خود صحبت کنید.

موارد احتیاط و منع مصرف ترامادول
در برخی موارد، مصرف ترامادول برای یکسری از بیماری‌ها یا شرایط پزشکی مضر بوده و یا باعث تداخل می‌شود. در صورتی که به هر یک از بیماری‌های زیر مبتلا هستید و یا دارای شرایط پزشکی ذکر شده هستید، قبل از مصرف این دارو با پزشک خود مشورت کنید:

بیماری‌های مغزی
بیماری‌های کیسه صفرا
بیماری‌های مربوط به معده
افسردگی
بیماری‌های کلیوی
مشکلات ادراری
بیماری‌های کبدی
مصرف الکل
مصرف ماریجوآنا
در پی داشتن عمل جراحی
نکته قابل توجه این است که موارد بالا کامل نیستند. برای ایننکه از مشکلات احتمالی هنگام مصرف ترامادول خودداری کنید. در صورت ابتلا، لیستی از بیماری‌ها و یا شرایط پزشکی خود را به پزشک خود تحویل دهید.

یکی از نکات مهمی که باید در هنگام مصرف این دارو به آن توجه کنید، تسکین نیافتن درد شما با این دارو است. یعنی در صورتی که پزشک این دارو را برای دردی خاص تجویز کرده و این درد پس از مصرف ترامادول از بین نرفت و یا حتی شدیدتر شد، به پزشک خود اطلاع دهید.
علائم ترک ناگهانی مصرف ترامادول
ترک ناگهانی مصرف ترامادول

همانطور که پیش‌تر ذکر شد، این دارو ممکن است باعث اعتیاد شود. در صورتی مصرف کننده این دارو را در دوزهای بالا و در بلنند مدت استفاده کند، مخصوصا زمانی که تحت نظارت پزشک نباشد باعث وابستگی بدن به این دارو می‌شود. به این معنی که با قطع مصرف ترامادول، مخصوصا به صورت ناگهانی ممکن است باعث بروز برخی عوارض جانبی شود. برخی از علائم ترک ناگهانی این دارو عبارتند از:

عرق کردن زیاد
درهای عضلانی
بی‌قراری
آبریزش بینی
حالت تهوع
آبریزش چشم‌ها
برای جلوگیری از علائم ترک ناگهانی ترامادول می‌توانید با پزشک خود مشورت کنید تا به صورت تدریجی مصرف این دارو را کاهش دهد.

تداخلات دارویی با ترامادول
در برخی موارد، مصرف ترامادول در کنار دیگر داروها ممکن است باعث تداخل شود. این تداخلات دارویی یا اثربخشی این دارو را کاهش یا افزایش داده و یا باعث ایجاد عوارض جانبی خطرناک در بدن می‌شوند. برخی از داروهایی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند شامل موارد زیر هستند:

اریتومایسین
وارفارین
لیتیوم
دیگوکسین
کتوکونازول
فلوکستین
فنلرین
ایسوکاربوکازید
پاروکستین
سرترالین
کاربامازپین
ریفامپین
کینیدین
سیکلوبنزاپرین
موارد بالا شامل تمام داروهایی که ممکن است با ترامادول تداخل داشته باشند نیستد. توصیه می‌شود در صورت مصرف، لیستی از داروهایی که مصرف می‌کنید را قبل از مصرف به پزشک خود تحویل دهید.

مصرف ترامادول در دوران شیردهی و بارداری
مصرف ترامادول در دوران شیردهی و بارداری

مصرف در دوران بارداری
مصرف این دارو در دوران بارداری توصیه نمی‌شود. همچنان اطلاعات زیادی از مضرات این دارو در زمان بارداری وجود ندارد اما توصیه می‌شود از مصرف خودسرانه این دارو در این زمان خودداری کنید. ترامادول را تنها در زمان ضرورت و تحت نظارت پزشک در این دوره مصرف کنید.

مصرف در دوران شیردهی
مصرف این دارو در دوران شیردهی به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. ترامادول توسط شیرمادر به نوزاد منتقل می‌شود. این دارو ممکن است اثرات مضری همانند مشکلات تغذیه و خواب آلودگی شدید برای نوزادان داشته باشد. قبل از مصرف این دارو، در صورت شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید.

در پایان، ترامادول را مصرف کنیم یا خیر؟
ترامادول جزو داروهایی است که بسیاری از متخصصان توصیه می‌کنند تنها در صورت ضرورت از آن استفاده کنید. در برخی موارد جایگزین‌های زیادی برای این دارو وجود دارند. در صورتی که این دارو را تحت نظارت دقیق پزشک مصرف کنید، مشکلی برای شما ندارد.
برچسب ها: ترامادول ، عوارض ، مسکن
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: