شفاآنلاین>سلامت> ایران وارد پنجمین موج کرونا شد و بار دیگر تنها راهکار مسئولان و ستاد ملی مقابله با کرونا، تعطیلی مغازههای مردم بود؛ بدون اینکه ادارات و بانکها تعطیل شوند.
جای بسی تاسف است که ما در کشورمان به جای مدیریت بحران، «مدیریت پس از بحران» داریم. مدیریت بحران یعنی مدیریت پیشگیری از بحران نه اینکه اجازه دهیم فاجعه رخ دهد و سپس شهر و مغازههای مردم را ببندیم. بهعنوان فردی که سی سال، مدیریت بحران را در دانشگاهها تدریس کردهام، خطاب به مسئولان میگویم که چرا اجازه میدهید که بیماری و انواع و اقسام ویروسهای جهش یافته در کشور شیوع پیدا کند و زمانیکه مردم درگیر شدند و تعداد فوتیها بالا رفت و به تبع آن مطالبات عمومی ایجاد میشود، تنها راهکار شما بستن مغازههای مردمی است که کمترین حمایت از آنها صورت نگرفته و قطعا مرگ بر اثر گرسنگی، بدتر از مرگ با کرونا نیست.
اگر عملکرد و مدیریت در زمان بحران در زمانهای حساس را نمیشناسید، یک فراخوان بدهید تا اساتیدی که سالها آنها را از خود راندهاید به کمک این مردم بیایند. شما را قسم میدهم، مردم را بیش از این اذیت نکنید. همه ما اطلاع داشتیم که بیماری از طریق هند و پاکستان در حال ورود به ایران است و زمانیکه از ورود مسافران جلوگیری نمیشود، بعد از شایع شدن بیماری، محدودیتها را انجام میدهید؟! ما که مدیریت بحران را مثل شما بلد نیستیم، اما آنطور که در کشورهای دیگر دیدهایم، محدودیت و قرنطینه زمانی انجام میشود که شما بخواهید جلوی نشر اولیه بیماری را بگیرید و امروز انتشار بیماری به شکل وسیعی در کشور گسترش پیدا کرده است. در این شرایط اتوبوسها با 30 و 40 مسافر در حال رفت و آمد به شهرهای قرمز هستند و خودروها با سه و چهار سرنشین را متوقف میکنید!
این چه نوع مدیریت بحران است؟. مغازهها تعطیل شدهاند و آب و برق شهرها در گرمترین روزهای سال که مردم باید در خانه بمانند، قطع میشود. البته نگارنده بههیچ عنوان مخالف محدودیتها در زمان شیوع بیماری نیست، ولی چرا اجازه میدهید تومور بدخیم به مغز استخوان برسد و سپس به فکر شیمی درمانی میافتید! این همه کارشناسان در رسانهها تذکر دادند که کرونای «دلتا»، ...