کد خبر: ۲۸۴۵۶۶
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۷ - ۱۴ تير ۱۴۰۰ - 2021July 05
در حالی که ژلوفن در شرکت های داروسازی داخل از جمله شرکت دارو سازی دانا تولید می شود اما برخی فعالان رسانه‌ای از افزایش بی‌سابقه قیمت این دارو در روز‌های اخیر خبر داده‌اند

شفاآنلاین>سلامت> این روزها خبر گرانی ژلوفن و کمبود فلوکسیتین در شبکه های اجتماعی منتشر شده است، دلیل این گرانی و کمبود چیست؟

به گزارش شفاآنلاین: تاکنون مشکل کمبود و گرانی افسارگسیخته داروها مربوط به داروهای وارداتی بود و علت آن هم تحریم ها اعلام می شد اما این روزها بیماران در تهیه بعضی داروهای ساده که سال‌هاست در داخل کشور تولید می‌شود هم مشکل دارند. در روزهای اخیر خیلی از کاربران گزارش دادند که قرص‌ فلوکسیتین در داروخانه‌ها پیدا نمی‌شود و قرص ژلوفن هم با افزایش قیمت 110 درصدی همراه بوده است. هر چند باید داروها و قرص‌های دیگری را هم به این فهرست اضافه کنیم اما امروز می خواهیم به‌طور خاص درباره گرانی ژلوفن و کمبود قرص فلوکسیتین بنویسیم.

ژلوفن با 110 درصد افزایش قیمت

در حالی که ژلوفن در شرکت های داروسازی داخل از جمله شرکت دارو سازی دانا تولید می شود اما برخی فعالان رسانه‌ای از افزایش بی‌سابقه قیمت این دارو در روز‌های اخیر خبر داده‌اند. مشاهدات عینی حاکی است هر ورق ژلوفن در داروخانه‌های تهران بین ۱۵تا۲۰هزار تومان فروخته می‌شود!

یکی از کاربران هم در همین زمینه نوشت: «وسط بحث‌های واکسن کرونایی‌تون بگم که هر ورق ژلوفن در داروخانه‌های تهران بین ۱۵تا۲۰هزار تومان فروخته می‌شود.»

یکی دیگر از کاربران نوشت: «ژلوفن 110 درصد گرون شده و این یعنی حالا خیلی ها حتی پول خرید یک ورق ژلوفن رو ندارن و باید بیشتر از گذشته درد بکشن.» با این حال برخی از کاربران هم از ژلوفن با عنوان محبوب ترین مُسکن ایرانی ها یاد می کنند و نوشته اند که حتی برای درمان فراموشی دردهای روحی هم از این قرص استفاده می کنند اما فراموش نکنید که همه داروها عوارضی دارند و نباید بدون تجویز پزشک از آن ها استفاده کرد.

کمبود فلوکسیتین

فلوکسیتین که از داروهای ضد افسردگی معروف است، در داروخانه ها به راحتی پیدا نمی شود. پزشکی در توئیتر نوشته: «فلوکسیتین به این سادگی قابل جایگزینی نیست چون هر دارو براساس ژنتیک فرد و اثربخشی و عوارض آن انتخاب می‌شود.» این دارو سال‌هاست توسط شرکت‌های ایرانی در داخل کشور تولید می‌شود. از شرکت داروسازی عبیدی و پارس دارو و اکسیر گرفته تا رازک و شفا و جالینوس. بنابراین جای تعجب دارد که چرا این داروی ضروری برای بیماران اعصاب و روان باید کمیاب شود؟

دلیل کمبود و گرانی چیست؟

همین ابتدا باید بگوییم درست است که ۹۵درصد داروها در داخل کشور تولید می‌شود، اما مواد اولیه حدود ۳۵درصد از این داروها از خارج از کشور تامین می‌شود و تحریم ها تاثیر بسزایی بر قیمت آن ها دارد.

چند ماه پیش بود که خبر قاچاق چمدانی دارو به خارج از کشور مطرح شد. ارزان بودن دارو به دلیل یارانه هایی که به آن تعلق می گیرد، در داخل کشور نسبت به کشورهای همسایه باعث شده قاچاق معکوس صورت بگیرد که همین موضوع باعث کمبود دارو شده است.

سایت رکنا هم از قول عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نوشته: «بخشی از علل کمبود داروها در کشور به قاچاق دارو، تحریم‌ها، تورم، تخصیص ارز، احتکار و ... برمی‌گردد.» البته برخی از کاربران شبکه های اجتماعی نوشته اند معمولا وقتی جنسی بخواهد گران شود، ابتدا کمیاب می‌شود.روزنامه خراسان
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: