بعد از انجام همه آزمایشهای لازم، همین چند دقیقه قبل (حدود ساعت 14 دیروز) نتایج بررسی اثربخشی کووبرکت در مقابل ویروس جهشیافته آفریقایی نهایی شد
شفاآنلاین>سلامت> فناور واکسن کووایران برکت در خبری اختصاصی ، نتیجه مثبت اثربخشی آن در برابر ویروس آفریقایی را اعلام و پیش بینی می کند طی هفته های آینده اثربخشی آن روی کرونای هندی هم به اثبات برسد
به گزارش شفاآنلاین: در میان نگرانیهای تازه از شیوع موج پنجم کرونا، چه چیز آرامبخشتر از اینکه وقتی با فناور واکسن کووبرکت همکلام میشوی، یک خبر خوش به تو میدهد: «لطفا به مردم عزیزمان اطلاع بدهید که اثربخشی واکسن کووبرکت در برابر ویروس آفریقایی به طور قطعی اثبات شد و انشاءا... در هفتههای آینده میزان اثربخشی آن روی واریانت هندی هم مشخص میشود».
دکتر «اصغر عبدلی» فناور واکسن کووایران برکت که بیان پر از اراده و البته مهربانش با لهجه شیرین آذری آمیخته است، در توضیح این خبر آنچنان شعفی دارد که نشان میدهد چقدر دلسوز هموطنانش است. او هفته گذشته هم به ما گفته بود: «برای ما، جان مردم عزیز کشورمان از همه چیز مهمتر است و من شخصا به عنوان فناور این واکسن، اگر کوچکترین نقص و بیکیفیتی در کووبرکت مشاهده کنم، اولین نفری خواهم بود که محکم میایستم و نقدم را اعلام خواهم کرد».
موفقیت تازه برای همه ما
از دکتر عبدلی، فناور واکسن کووبرکت و دانشیار گروه ویروسشناسی انستیتو پاستور ایران، درباره جزئیات نتایج تازه واکسن برکت میپرسم و او پاسخ میدهد: «بعد از انجام همه آزمایشهای لازم، همین چند دقیقه قبل (حدود ساعت 14 دیروز) نتایج بررسی اثربخشی کووبرکت در مقابل ویروس جهشیافته آفریقایی نهایی شد». او روش انجام آزمایش را هم شرح میدهد و میگوید: «کاری که کردیم این بود که طبق استانداردهای بینالمللی «تست خنثیسازی ویروس» را انجام دادیم، این در واقع یک نوع شبیهسازی است که در آزمایشگاه انجام میشود تا مقاومت واکسن در برابر ویروس سنجیده شود. برای این آزمایش، از بدن افرادی که در فاز بالینی یک و دو، واکسن کووبرکت به آنها تزریق شده بود، سرُم تهیه کردیم و آن را در مواجهه با ویروس آفریقایی قرار دادیم. در این آزمایش اگر این سرمها حاوی آنتیبادی باشد، میتواند ویروس جهشیافته را خنثی کند و مانع از آلوده شدن سلول شود.
ویروس آفریقایی در مقابل برکت تسلیم شد
دکتر عبدلی ادامه میدهد: «چنین آزمایشی پیش از این برای ارزیابی اثربخشی واکسن کووبرکت در مقابل ویروس جهشیافته انگلیسی هم انجام شده بود که خوشبختانه نتیجهاش مثبت بود. حالا هم سرم تهیهشده را در مواجهه با ویروس آفریقایی قرار دادیم که شکرخدا مشخص شد واکسن کووبرکت در این شرایط هم کارآیی بالایی دارد و میتواند این ویروس جهشیافته را خنثی کند».
امید به اثربخشی درباره دلتا
به دکتر عبدلی و همکارانش برای موفقیت جدید واکسن تولیدیشان تبریک میگویم و از او میپرسم، پیشبینیتان درباره اثربخشی آن در برابر ویروس جهشیافته هندی (دلتا) چیست. دوباره با همان صداقت پاسخم را میدهد و میگوید: «تحقیقاتمان در این زمینه را هم شروع کردهایم اما نمیتوان از حالا درباره آن نظر قطعی داد، ما به محض پایان یافتن آزمایشها، حتما نتیجه را از طریق شما به مردم اطلاعرسانی خواهیم کرد. درباره زمان مشخصشدن نتیجه هم نمیشود تاریخ دقیقی را تعیین کرد و باید روال علمی آن طی شود، شاید بیش از یکماه زمان نیاز داشته باشیم».با این حال، از او میخواهم نظر شخصیاش را به عنوان فناور کووبرکت دراینباره اعلام کند و او میگوید:« با توجه به اینکه کووبرکت مبتنی بر ذره ویروسی است و همه آنتیژنها را در خود دارد، احساس و پیشبینی شخصی من این است که میتواند در برابر همه واریانتهای ویروس، نسبت به سایر واکسنها بهترین پاسخ را داشته باشد و انشاءا... در برابر واریانت هندی هم همینطور خواهد بود».
ارسال مستندات فاز یک، برای انتشار در یک نشریه بینالمللی
تاکید رهبر انقلاب بر انتشار مستندات علمی واکسن کووبرکت، آخرین موضوع گفتوگویم با دکتر عبدلی است و او هم با جزئیات به این دغدغه پاسخ میدهد: «مقاله علمی فاز حیوانی واکسن کووبرکت تکمیل شده و آماده داوری است، به زودی از بین یک نشریه خارجی و سه نشریه داخلی، یک مورد برای چاپ مقاله انتخاب خواهد شد. علاوه بر آن، مستندات فاز یک بالینی هم تکمیل شده و در حال ارسال برای انتشار در یک نشریه خارجی است. مقاله فاز دو نیز در حال آمادهسازی است و پس از تکمیل نتایج فاز سه، برای انتشار مستندات آن هم اقدام خواهیم کرد». روزنامه خراسان