عامل بیماری کووید-۱۹یک ویروس است و آنتیبیوتیک بر روی آن بیتاثیر است.
شفاآنلاین>سلامت>هرچند به ندرت پیش میآید که بیماران مبتلا به کرونا به دیگر بیماریهای عفونیِ باکتریایی هم مبتلا باشند اما پزشکان برای درمان، غالبا آنتی بیوتیک تجویز میکنند و با توجه به شرایط فعلیِ همهگیری، متخصصان همچنان نسبت به پیامد استفاده از آنتی بیوتیک در بلندمدت هشدار میدهند.
به گزارش شفاآنلاین: نتایج یک تحقیق جدید نشان میدهد که در درمان بیماران مبتلا به کرونا بیش از آنچه نیاز است از آنتی بیوتیک استفاده میشود.
متخصصان انگلیسی در مجله تخصصی "لانست" با هشدار نسبت به پیامدهای تجویز دست و دلبازانه آنتی بیوتیک میگویند: این داروها برای درمان عفونتهای احتمالی باکتریایی بروزکننده توام با کرونا به بیماران داده شدهاند. به اعتقاد این متخصصان اما در عمل، همراهی چنین عفونتهایی در بیماران مبتلا به کرونا مشاهده نشده است.
این متخصصان میگویند: عامل بیماری کووید-۱۹یک ویروس است و آنتیبیوتیک بر روی آن بیتاثیر است.
تیم تخصصی از دانشگاه ادینبورگ که روی این موضوع تحقیق کرده است، دادههای مربوط به ۸۶۰۰ بیمار مبتلا به کووید -۱۹ را بررسی کرده که در سال گذشته به بیمارستان انتقال یافته و به طور خاص آزمایش وجود عفونتهای باکتریایی روی آنها صورت گرفته است. عفونت باکتریایی همراه با کووید -۱۹ تنها در ۱۱۰۰ بیمار (۱۳ درصد) مشاهده شد.
در بیشتر موارد عفونت باکتریایی ثانویه پس از بیش از دو روز از بستری شدن در بیمارستان بروز کرده است.
از بررسی دادهها مشخص شد که از میان ۳۶ هزار بیمار مبتلا به کرونا، برای بیش از ۳۷ درصد از آنها پیش از پذیرش در بیمارستان، آنتی بیوتیک تجویز شده است.
از سوی دیگر دادههای ۴۶ هزار بیمار مبتلا به کرونا نشان میدهند که به ۸۵ درصد از آنها در دوران بستری بودن در بیمارستان بدون تشخیص مشخص و تنها از روی احتیاط یا ظن به عفونت باکتریایی، آنتی بیوتیک داده شده است.
متخصصان انگلیسی تاکید میکنند که حتی پیش از بررسیهای آنها هم نتایج تحقیقاتی محدودتر نشان داده بود که وجود عفونتهای باکتریایی در مجاری تنفسی و عروق بیماران مبتلا به کووید -۱۹ بسیار نادر است.
نتایج تحقیق جدید در دانشگاه ادینبورگ این مسئله را تأیید میکند.
بنابر گزارش دویچه وله، کارشناسان تأکید میکنند که با آزمایشهای هدفمند باید استفاده از داروهای آنتی بیوتیک را بدون اثبات وجود یک بیماری عفونی باکتریایی در بیماران تا حد ممکن پایین آورد. به اعتقاد آنها در غیر این صورت بیماریهای عفونی مقاوم در برابر دارو در درازمدت به یکی از پیامدهای همهگیری کرونا تبدیل میشوند.