کد خبر: ۲۸۱۵۶۱
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۰ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۰ - 2021May 25
متخصص طب فیزیک تشریح کرد؛
کامران آزما گفت: در دنیا در حدود هشت میلیون مرگ‌ومیر در سال مرتبط با سیگار است که بیش از یک میلیون از این افراد هیچ وقت سیگار نکشیده‌اند یعنی به طور ثانویه عوارض آن را دریافت کرده‌اند.
شفاآنلاین>سلامت>متخصص طب فیزیکی و توانبخشی گفت: بیماری‌هایی از دسته ستون فقرات، کمر، ارتوپدی و روماتولوژی به نوعی با مصرف سیگار در ارتباط است.

به گزارش شفاآنلاین:کامران آزما متخصص طب فیزیکی و توانبخشی  به مناسبت هفته ترک دخانیات در خصوص ارتباط سیستم عضلانی و دخانیات عنوان کرد: در دنیا در حدود هشت میلیون مرگ‌ومیر در سال مرتبط با سیگار است که بیش از یک میلیون از این افراد هیچ وقت سیگار نکشیده‌اند یعنی به طور ثانویه عوارض آن را دریافت کرده‌اند، سیستم اسکلت عضلانی بدن هم تحت تأثیر مصرف سیگار قرار می‌گیرد و بیماری‌هایی از دسته ستون فقرات، کمر، ارتوپدی و روماتولوژی به نوعی با مصرف سیگار در ارتباط است.

وی با اشاره به اینکه سیگار به ویژه بر روی ستون فقرات عوارض بسیاری داشته و به عنوان یک فاکتور خطر در کمردرد شناخته شده، گفت: میزان کمردرد در افرادی که سیگاری هستند نسبت به افرادی که سیگار نمی‌کشند سه برابر بیشتر بوده و این ارتباط در افرادی که جوان‌تر هستند قوی‌تر است، در واقع نه تنها بروز کمردرد در افراد سیگاری بیشتر است بلکه این افراد شدت درد بیشتری هم احساس می‌کنند.

این پزشک متخصص همچنین یادآور شد: یعنی در واقع دردهای ستون فقرات در آنها بیشتر است، همچنین افرادی که سیگار می‌کشند شانس مزمن و طولانی شدن کمردرد نیز در آنها بیشتر است. در واقع سیگار به عنوان یک عامل خطر در ایجاد کمردردهای مزمن شناخته شده و جدای از موارد دیگر مثل اضطراب‌ها، چاقی‌ها و عوامل روحی و روانی می‌تواند دردهای کمر را بیشتر و طولانی‌تر کند.

آزما در ادامه اظهار کرد: جدای از اینها خیلی از علل کمردرد می‌تواند به دلیل آسیب‌های دیسک و یا ناشی از سائیدگی‌ها و آرتروز در ستون فقرات و کشیدگی‌های عضلانی باشد که اتفاقاً سیگار بر همه اینها تأثیر می‌گذارد یعنی به دلیل سمومی که در سیگار است تغذیه دیسک و خون‌رسانی و اکسیژن‌رسانی مختل شده و شانس آسیب‌های دیسکی به دلیل سائیدگی ستون فقرات و آرتروزهای ستون فقرات نیز در آنها بیشتر بوده و سرعت پیشرفت آنها نیز بیشتر است. در واقع سیگار بدن را مستعد کرده و این افراد دیسک‌های ضعیف‌تری دارند و سرفه‌هایی که دارند نیز در پارگی دیسک تأثیر دارد.

وی با اشاره به اینکه احتمال بستری شدن فرد به دلیل مشکلات ستون فقرات در سیگاری‌ها تا سه برابر بیشتر است، گفت: احتمال انجام جراحی نیز در آنها بیشتر است و این در حالی است که در عین اینکه احتمال لزوم جراحی در آنها بالاتر می‌رود، شانس موفقیت جراحی در آنها پایین می‌آید، در واقع نتیجه اعمال جراحی و شانس آنها به ویژه در افرادی که نیاز به اتصال مهره‌ها به هم دارند خیلی کم است و خیلی از جراحان به دلیل این شانس پایین به این نتیجه می‌رسند که اصلاً جراحی را انجام ندهند و توصیه می‌کنند که فرد اول سیگار را ترک کند.

این متخصص طب فیزیکی با تأکید بر اینکه حتی افرادی که به دلیل کمردرد تحت جراحی قرار می‌گیرند، شانس موفقیت عمل در آنها کم است، تصریح کرد: همچنین عوارض بیهوشی و عفونت در آنها بیشتر بوده و ترمیم زخم هم با مشکل مواجه می‌شود و فرد سیگاری در بازگشت به زندگی عادی هم با مشکل مواجه خواهد شد، لذا اولین سوال از بیمارانی که با کمردرد مراجعه می‌کنند این است که سیگاری هستند یا خیر؟

آزما با اشاره به اینکه تأثیر عوارض سیگار بر روی مفاصل و زانو و آرتروز و التهابات و خشکی آن نیز ثابت شده است، گفت: سیگار همچنین بر روماتیسم هم تأثیر دارد و ثابت شده که سیگار و عوامل ژنتیکی از مهمترین عوامل ایجاد روماتیسم‌های مفصلی است، بنابراین به ویژه افرادی که زمینه ژنتیکی این بیماری را دارند حتماً باید سیگار را ترک کنند، و اگر به سیگار کشیدن ادامه دهند خشکی و دردهای بیشتری را تجربه خواهند کرد و متأسفانه اثر داروها هم در این افراد کمتر است.

وی همچنین یادآور شد: اما خوشبختانه اغلب این مشکلات با ترک سیگار به ویژه در مراحل اولیه رفع خواهد شد، لذا آگاهی دادن در این خصوص از ۴۰ تا ۶۰ درصد در ترک آن تأثیر دارد، چراکه افرادی که سیگاری هستند زندگی کم تحرک‌تری دارند، کیفیت غذایی آنها به دلیل تمایل کمتر به لبنیات و میوه پائین‌تر بوده و خواب شبانه آشفته‌تری دارند، درواقع چون سیگار سبک زندگی‌شان را تحت تأثیر قرار داده با ترک آن اغلب این مشکلات رفع می‌شود.

این متخصص توانبخشی در پایان در خصوص عوارض قلیان و سیگار کشیدن بعد از ورزش نیز توضیح داد: حجم دودی که از طریق قلیان وارد بدن می‌شود ۵۰ تا ۲۰۰ برابر یک نخ سیگار است، همچنین در قلیان بیش از هفت هزار ماده سمی وجود دارد، پس مصرف قلیان از سیگار هم خطرناک‌تر است، برخی نیز بعد از ورزش سیگار می‌کشند که باید یادآور شوم آسیب‌های ورزشی، گرفتگی‌های عضلانی ناشی از ورزش و خستگی بعد از ورزش در سیگاری‌ها به مراتب بیشتر بوده و به احتمال زیاد یک سیگاری بهره‌ای از کارایی و کارکرد ورزش نخواهد برد.مهر

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: