به گزارش شفاآنلاین،دکتر زهرا عبداللهی درباره پیشنهادات وزارت بهداشت برای ترکیب بستههای امنیت غذایی که قرار است از سوی وزارت رفاه به اقشار و خانوادههای نیازمند ارایه شود، گفت: خوشبختانه در قالب همکاری و تعاملی خوب میان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت صنعت، معدن و تجارت ترکیب این سبد غذایی متناسب با الگوی مصرف مردم و همچنین متناسب با نیازها و مشکلات تغذیهای شایع در کشور، طراحی و تنظیم شده است.
وی گفت: ترکیب این سبد غذایی در بخش بهداشت تعیین و به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارایه شد. بیتردید وزارت رفاه نیز مطابق با سبد پیشنهادی وزارت بهداشت، برای توزیع این اقلام برنامهریزی خواهد داشت.
عبداللهی در توضیح ترکیب این سبد غذایی گفت: از آنجا که هدف تامین نیازهای تغذیهای هم به لحاظ انرژی و هم به لحاظ پروتئین و ریزمغذیهاست (ویتامینها و مینرالها)، پیشنهاد ما آن بود که نباید تاکید این سبد تنها بر انرژی باشد. این سبد باید علاوه بر انرژی، پروتئین و ریزمغذیها را نیز تامین کند تا به این ترتیب سیری سلولی و دریافت مواد مغذی و ریزمغذی نیز حاصل شود.
رییس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: در مجموع این سبد اکنون طوری طراحی و پیشنهاد شده است که نیازهای تغذیهای را تامین کند. به عنوان مثال با توجه به شیوع اضافه وزن، چاقی، دیابت، چربی خون بالا و سکتههای قلبی لازم است که موادی مانند قند، شکر و روغن کمتر مصرف شده و در مقابل منابع پروتئینی نظیر گوشت (قرمز و سفید)، تخم مرغ، حبوبات، میوه و سبزی نیز در سبد غذایی لحاظ شود تا نیاز مردم به ریزمغذیها و پروتئینها نیز تامین شود.